בשקט בשקט, מבלי שרבים מאיתנו שמו לב לכך, תפסה אפליקציה בשם S Photo Editor את המקום הראשון בקטגוריית האפליקציות החינמיות ב-Google Play בישראל. לא ברור איך אפליקציית עריכת התמונות הזו תפסה את המקום הראשון פחות מחודשיים מאז שהושקה – אולי זה בגלל שכולנו רוצים בסך הכל תמונות סלפי מדהימות ואפשרות לייצר לעצמנו בטן שרירית וחטובה?

הורדנו את האפליקציה ובדקנו על מה כל המהומה. כבר במסך ההרשאות הבנו שעלינו להיות נדיבים עם האפליקציה, שדורשת הרשאות גישה לרשימת אנשי הקשר, בנוסף להרשאות ההגיוניות לאפליקציית צילום – למצלמה, לאחסון הפנימי, למיקום ולמיקרופון (לצורך צילום וידאו). נכון, אפשר לצלם באמצעותה צילומי סטילס ווידאו, ועל כן היא זקוקה להרשאה עבור שימוש במצלמה ובמיקרופון. כמו כן, תוכלו לשתף בקלות את התוצאה עם אנשים מרשימת אנשי הקשר – אך ללא ספק, אנחנו מתירים למפתחי האפליקציה גישה למידע אישי רב.

ממשק ההפעלה נוח ופשוט להבנה. ניתן לצלם ישירות מהמצלמה, או לבחור תמונות קיימות מהגלריה. אפשרות חביבה שמצאנו בה היא "לטפל" בתמונות גוף ולהפוך אותו לשרירי באמצעות יצירת קוביות בבטן. אפשר גם להלביש על הגוף קעקועים בדוגמאות שונות ואפילו לשנות את צבע העיניים.

עוד ב-TGspot:
דל מציגה מתחרה משלה ל-Surface של מיקרוסופט
מעכשיו: שעונים חכמים של סמסונג עובדים גם עם אייפון

אפשרויות עיבוד נוספות היו מוכרות לנו מאפליקציית אינסטגרם ואיתן ניתן להחיל פילטרים שונים על התמונה. ניתן גם להדביק עליה סטיקרים מגוונים, כדוגמת פאות נכריות, שפמים, זקנים ואייקונים שונים. כמו כן, אפשר לחתוך את התמונה ולמסגר אותה בתוך אלמנטים מגוונים. בשל חגיגות תחילת השנה האזרחית – מצאנו גם מגוון אלמנטים הכוללים את הכיתוב 2017.

אז מה גרם ליותר מ-10 מיליון משתמשים מרחבי העולם להוריד את האפליקציה למכשיריהם בתוך זמן קצר? לא כל כך ברור. יתכן שמדובר בקמפיין או במהלך ויראלי שהופץ ברשתות החברתיות. שירות ניטור התנועה ברשת SimilarWeb מציין שמקורן של 66.4% מההפניות לעמוד האפליקציה ב-Google Play, הוא מהרשתות החברתיות השונות, ויתכן שהיא הופצה גם באמצעות תוכן לאתרי אינטרנט שנכתב מטעם המפתחים ומקדם קישורים להורדת האפליקציה.

להורדת S Photo Editor: אנדרואיד

הכתבה התפרסמה במקור באתר TGspot