במאמץ לנסות ולבלות את התפשטות וירוס הקורונה, הושקה בסין אפליקציה חדשה בשם close contact detector, אשר מטרתה ליידע אנשים האם הם נמצאים בסיכון של הידבקות בנגיף, בהתבסס על הקירבה הפיזית שלהם לאדם נגוע, או על ידי תשומת לב לחשד בנוגע לבריאותו.

איך זה עובד? כדי להוריד את האפליקציה למכשיר הסמארטפון, כל משתמש נדרש לסרוק קוד QR אשר מוביל אותו לדף ההתקנה. לאחר שהאפליקציה מותקנת במכשיר, מתבקשים המשתמשים להכניס את שמם ואת מספר הזהות שלהם, ואז הם למעשה נכנסים למאגר האנשים שמנוטרים על ידי האפליקציה.

מה שפחות ברור הוא לפי מה קובעת האפליקציה את סטטוס החשיפה לנגיף והאם היא מסתמכת על נתונים אמיתיים בנוגע לחולים או להשערות בלבד. לפי סוכנות הידיעות של סין, xinhua, האפליקציה יודעת לומר האם שהית בקרבת אנשים שנדבקו ולהעריך את סיכון החשיפה שלך, שכן היא מניחה שלא השתמשת באמצעי הגנה.

ההגדרה של ״שהייה בקרבת אנשים״ מתייחסת לאנשים שעובדים צמוד, חולקים כיתה או חיים באותו בית, כמו גם קירבה לאנשי צוות רפואיים שטיפלו בחולים ונוסעים בתחבורה ציבורית שבה נוכח חולה או חולה פוטנציאלי. אפשר אגב להשתמש באפליקציה כדי לבדוק סטטוס חשיפה של עד שלושה מספרי זהות שונים, ככל הנראה כדי לאפשר לבני משפחה אחת לבדוק מה מצב כולם.

האפליקציה פותחה בשיתוף של מספר גורמים רשמיים בסין כמו מועצת המדינה, הוועד הרפואי הלאומי, איגוד הטכנולוגיה האלקטרונית ומספר משרדי ממשלה.

וירוס הקורונה עד כה גבה את חייהם של יותר מ-1,000 איש, ומספר הנדבקים ברחבי העולם עולה על 42 אלף. חיסון, ככל הנראה, יהיה מוכן רק בעוד כשנה וחצי.