במרבית המוסדות האקדמאיים תחל בשבוע הבא שנת הלימודים. בין אם אתם סטודנטים שחוזרים מחופשה, או אם אתם כאלה שמתחילים את שנת הלימודים הראשונה - מצאנו כמה אפליקציות במיוחד בשבילכם.

שואפים למצויינות

תואר של שלוש או של ארבע שנים כולל קורסים רבים, בחלקם תצליחו יותר ואת חלקם לא תסבלו. לכל קורס ציון משלו, יש לו את גם את נקודות הזכות שקובעות את משקלו בציון הסופי של התואר ומשנה לשנה תבחן האוניברסיטה גם את ממוצע הציונים של הסטודנט לצורך החלטה על המשך לימודיו.

אפליקציית מאה - מחשבון ממוצע ציונים אקדמי מאפשרת לכם להזין בה כל ציון וציון שתקבלו במהלך התואר, זאת לצד שם הקורס ומספר נקודות הזכות שהוא שווה. כך תוכלו לרכז את כל הציונים שתקבלו ולצפות בממוצע השנתי והכללי. כמו כן, אם תרצו לשפר ציון של קורס מסויים, תוכלו לערוך סימולציה שתציג לכם כיצד הציון החדש ישפיע על ממוצע הסמסטר, הממוצע השנתי והממוצע הכללי של התואר. אם תירשמו לאפליקציה תוכלו גם לגבות בענן את הציונים שלכם.

להורדה: iOS 

תחליף למכונת הצילום

מפעם לפעם נדרשים סטודנטים להשלים חומר ממחברות של חברים. מכונות צילום וסורקים תופסים מקום של כבוד בספריות האקדמיות, אך האם הטלפון החכם לא יכול לתפוס את מקומם?

אפליקציות סריקה רבות, כאלה המשתמשות במצלמת הסמארטפון, כבר קיימות בחנויות האפליקציות, ולכל אחת מהן היתרונות והחסרונות המאפיינים אותה. אפליקציית Page Copier הישראלית היא אחת מהן. באמצעותה תוכלו לסרוק ספרים או מחברות, זאת מבלי שתצטרכו ללחוץ כל פעם על לחצן הצילום. פשוט קובעים מראש את מספר העמודים שמעוניינים לצלם ואת מרווח הזמן (באלפיות שנייה) בין צילום לצילום. לאחר הצילומים תוכלו לערוך את התוצאות (לחתוך שוליים מיותרים, ועוד).

סטודנטים נבחנים (צילום: Thinkstock)
שכחתם לסכם? צלמו, ואז תנו לצלם מכם | צילום: Thinkstock

להורדה: אנדרואיד

תחליף למכונת הצילום (2)

לא רק מחברות וספרים תוכלו לסרוק באמצעות אפליקציות הסריקה השונות. אם אתם סטודנטים למדעים מדוייקים, כאלה שמעדיפים לעקוב אחר דרך הפתרון הסבוכה שהמרצה מסביר על הלוח מבלי להתרכז בלהעתיק אותה למחברת שלכם, כנראה שתמצאו עניין באפליקציית Office Lens של מיקרוסופט.

האפליקציה תאפשר לכם לצלם מרחוק את הלוח ולמחוק מסביב את מסגרת הלוח וההפרעות השונות שבצילום. כך תוכלו ליצור לעצמכם מחברת צילומים דיגיטלית. את העבודה הקשה תשאירו למוח שלכם שיצטרך לבצע מעקב מדוקדק אחר המרצה.

להורדה: אנדרואיד | iOS

הסוף ללוחות הדרושים

סטודנטים רבים נדרשים לעבוד תוך כדי הלימודים. בשל אילוצי לוחות הזמנים, מרבית העבודות הן זמניות, בעיקר כמלצרים באולמות או במסעדות. יוצרי אפליקציית Beemp הישראלית בחרו להקים מאגר עובדים ומעסיקים, כזה שיקל על חיפוש המשרות בעסקים מסוג זה.

העובדים נרשמים לאפליקציה ולצד פרטים אישיים הם מציינים מתי הם זמינים, באיזה אזור ואיזה נסיון הם מביאים. המעסיקים בוחרים את העובדים שמתאימים לדרישותיהם ובזכות המאגר הופך הגיוס לעבודות מסוג זה לקל ומהיר. בחודש ספטמבר האחרון הכריזו המפתחים כי כבר 5,000 עובדים רשומים במאגר.

להורדה: אנדרואיד | iOS

כך תגורו הכי קרוב לקמפוס

אם לא בחרתם לגור במעונות, ישנן דירות סטודנטים רבים שתוכלו לשכור ולהתגורר בהן לבד או עם שותפים. אפליקציית Ad היא לוח יד שנייה הדומה ללוחות קניה ומכירה רבים. היא מרכזת מודעות שפורסמו בלוחות השונים ומאפשרת גם למצוא את הדירות הקרובות ביותר למוסדות אקדמיים בארץ.

האפליקציה מדרגת בדירוג גבוה יותר את אותם הנכסים שקרובים לקמפוסים השונים. בעת שמבצעים חיפוש, יש לבחור בקטגוריה 'נדל"ן' ואז ב-'דירות לסטודנטים'. באפשרויות הסינון, שנמצאות בצד ימין למעלה באפליקציה, ניתן לבחור את שם המוסד האקדמי ואת המרחק הרצוי מהקמפוס. כמו כן, גם כשניסינו להקליד בחיפוש חופשי את שם המוסד האקדמי קיבלנו תוצאות מתאימות, אך ההמלצה היא לחפש גם באמצעות סינון הקטגוריות כדי לא לפספס אף נכס פוטנציאלי.

להורדה: אנדרואיד | iOS