בחלק מבתי הספר בניו-יורק זו כבר עובדה: שיעורים שבהם לומדים התלמידים על סכנות הסמארטפונים והרשתות החברתיות, ומעל הכל על איך לחיות בלעדיהם. כדי לעבור את המקצוע המוזר הזה צריך להוכיח - בעזרת אפליקציה, כמובן - שלא נגעתם בסמארטפון יום שלם, או לפחות מספר מסוים של שעות במהלכו.

אבל מה עם המבוגרים, שלא יזכו כבר ללמוד את המקצוע הזה? עו"ד ליליה ירלין יור, המגדירה את עצמה יועצת בריאות לאנשים עסוקים, מציינת שהמבוגרים מכורים לסלולר לא פחות מילדים ואולי אף יותר. המחקרים העדכניים מראים שכל אחד מאיתנו נוגע בממוצע בסמארטפון 2,617 פעמים ביום, ומשתמש בו במצטבר 90 דקות, ובסך הכל 10 שעות בכל יום מול מסכים שונים (כולל טלוויזיה ומחשב).

כתוצאה, המוח שלנו משתנה. אנחנו לא מסוגלים להתרכז יותר מ-2 דקות בלי לבדוק את הסמארטפון - אפילו אם לא הגיעו התראות. אם הוא על מצב טיסה, אנחנו מגרדים את ה-7 דקות ריכוז - גם לא משהו להתגאות בו.

מזל שיש אפליקציות שבאות לעזור לנו להיגמל מאפליקציות.

הראשונה שירלין יור מציגה היא Forest (לאנדרואיד, לאייפון), שמנסה לגרום לכם לא לגעת בסמארטפון בצורה מעניינת: מגדירים את משך הזמן שרוצים להקדיש לריכוז בדברים שאינם הסמארטפון, ועל המסך מתחיל לגדול עץ קטן. בכל פעם שתנסו להפעיל את הסמארטפון תראו את העץ, ואם תרצו לעשות משהו תצטרכו קודם ללחוץ על כפתור בשם "היכנע", שיגרום לכם להרגיש רע על זה שאתם הורגים את העציץ החמוד.

השנייה היא Steplock, שמשלבת גמילה מהתמכרות לאפליקציות עם עידוד לשמירה על כושר. האפליקציה תאפשר להגדיר סף צעדים מסוים שדרוש כדי להיכנס לכל אחת מהאפליקציות. עד שלא תעשו את סך הצעדים הזה - לא תוכלו להיכנס אליה. כך גם תשתמשו בה פחות וגם תזוזו יותר.

השלישית היא QualityTime, שתראה לכם באילו אפליקציות השתמשתם מתי וכמה זמן בזבזתם עליהן. תוכלו גם להגדיר הגבלות, כמו שעות מסוימות בהן האפליקציות חסומות, כדי להכריח את עצמכם לעבוד או להקדיש תשומת לב לבן/בת הזוג או הילדים.