וואווי השיקה היום (ג׳) בלונדון את המכשירים החדשים בסדרת Mate - אחת משתי סדרות הדגל שלה. יחד איתם, הושק גם שעון חדש, וכן רצועת כושר. המוצרים צפויים להיות זמינים בתקופה הקרובה, ורובם יגיעו לישראל.

מכשיר הדגל החדש של החברה והמסקרן מבין אלה שהושקו הוא ה-Mate 20 Pro. נראה כאילו וואווי הסתכלה על כל טכנולוגיה חדשה שמתחריה התגאו בה, ואמרה שגם היא רוצה. פתיחת נעילה באמצעות פנים? יש. קורא טביעות אצבע מובנה במסך? בוודאי. אמוג׳י תלת מימדיים שאפשר להנפיש באמצעות המצלמה? בטח, בטח. חמש מצלמות - שלוש מאחורה ושתיים מקדימה? גם פה כבר הקדימו אותה.

אבל יש כאן גם דברים שלא תמצאו אצל אחרים. מייט 20 פרו מסוגל לא רק להיטען בצורה אלחוטית, אלא גם להטעין כך מוצרים אחרים כמו אוזניות וטלפונים אחרים. מנגנוני האינטליגנציה המלאכותית המובנים במכשיר מנסים לעשות דברים שאין לאחרים – בסרטונים שתראו לא מעט מהם בקרוב, כשהטלפון יגיע לחנויות, רק האנשים נשארו צבעוניים והרקע הוא שחור-לבן (כן, קצת כמו הילדה בשמלה אדומה ברשימת שינדלר). גם ספירת קלוריות באמצעות זיהוי מאכל והערכת גודלו היא גימיק ייחודי למדי. הוואווי מזהה את פריט המזון, ומתאים לו את מספר הקלוריות הידוע. אני בדקתי תפוח.

וואווי מייט 20 (צילום: באדיבות Huawei)
וואווי מייט 20 | צילום: באדיבות Huawei

היכולות האלה מתלבשות על גוף עם מסך OLED מרשים מבחינת צבעים, בגודל 6.39 אינץ׳, עם מגרעת רחבה אך לא עמוקה במיוחד. על גב המכשיר יש טקסטורה מחוספסת מעט, שמטרתה להפוך אותו לנוח, אבל השדרוג הבולט מבחינת הנוחות הוא יחס המסך. הטלפון הזה פחות רחב ויותר גבוה מקודמו, עם שוליים צרים מאוד, מה שמשפר את האחיזה ביד אחת. כמו בשנים עברו, הטלפון יגיע גם בגרסה מעוצבת של פורשה דזיין, עם מפרט מעט יותר חזק.

שאר המפרט הוא 6 גיגהבייטים של זכרון, 128 גיגהבייטים של שטח אחסון (שאותם אפשר להרחיב אך עם כרטיס זכרון לא סטנדרטי שפיתחה וואווי), סוללה גדולה מאוד של 4,200 מיליאמפר/שעה ותמיכה בהטענה מהירה במיוחד. המצלמות בגב המכשיר הן 40 מגהפיקסל (רחבה), 20 מגהפיקסל (אולטרה-רחבה) ו-8 מגהפיקסל (זום). בקדמת המכשיר יש מצלמת סלפי של 24 מגהפיקסל, והמצלמה של זיהוי פנים. ה-Mate 20 הרגיל כולל מגרעת זעירה, אך אין בו זיהוי פנים. המסך שלו גדול יותר - 6.53 אינץ׳, אך גם המכשיר עצמו רחב וגבוה יותר. המצלמות שלו פחות טובות (12, 16 ו-8 מגהפיקסל) והסוללה שלו היא 4,000 מיליאמפר/שעה.

בנוסף, הכריזה וואווי על ה-Mate 20 X (שלא ידיע לישראל, לפחות כרגע), שמיועד לגיימינג וכולל מסך בגודל 7.2 אינץ׳. יש לו סוללה של 5,000 מיליאמפר שעה וקירור מיוחד שמטרתו לשמור על הטלפון קריר גם לאחר סשן משחק סוער. המצלמות האחוריות שלו זהות לאלה של ה-Pro, אבל אין לו זיהוי פנים. שלושת המכשירים פועלים על ערכת השבבים החדשה של וואווי, Kirin 980, שאמורה לתמוך טוב יותר מכל מה שבא לפניה באינטליגנציה מלאכותית. כולם מצויידים כבר באנדרואיד 9 Pie של גוגל.

וואווי מייט 20 (צילום: דניס ויט'צבסקי, NEXTER)
וואווי מייט 20 | צילום: דניס ויט'צבסקי, NEXTER

השעון החדש, Huawei Watch GT, מוותר על מערכת ההפעלה Wear OS מבית גוגל לטובת Lite OS של וואווי עצמה. לטענת החברה, הוא יכול לפעול שבועיים בלי הצורך להטעינו, למדוד דופק ואיכות שינה, וכן - גם להראות התראות מהטלפון.

Mate20 Pro יעלה 3,999 שקלים
Mate20 יעלה 2,999 שקלים
Mate20 lite (שהושק ב-IFA לפני כחודש) יעלה 1,749 שקלים
Huawei Watch GT - 999 יעלה 299 שקלים
Huawei Band 3 Pro יעלה 499 שקלים

מבט ראשון

מספר שעות של התרשמות מ-Mate 20 Pro אינן מספיקות כדי לומר עד כמה הוא מצליח במשימתו. נוח להחזיק אותו ביד אחת, והטקסטורה בגב המכשיר אכן מונעת החלקה גם כשמזיעים. הטלפון, כצפוי, מהיר מאוד, והממשק שלו דומה למכשירים אחרים של וואווי - עם התאמות שנעשו לטובת מערכת ההפעלה אנדרואיד P של גוגל - העדכנית ביותר.

פתיחה באמצעות זיהוי פנים כאן היא מיידית. קשה לומר כמה זמן בדיוק זה לוקח, אבל הוא לגמרי לא מורגש. זיהוי טביעות אצבע בתוך המכשיר קצת פחות אמין, וקצת פחות מהיר בהשוואה, אבל לא שונה מהותית מקוראי טביעות אצבע אחרים.

מצלמת המכשיר מרשימה מאוד במבט ראשון. הן היכולת לצלם תמונות בעדשה האולטרה-רחבה, והן הגימיקים שקשורים ליכולות ה-AI שלו, עושים רושם מצויין. זו אינה המלצה כוללת, כי צריך לבדוק את המצלמה במצבים בעייתיים יותר לפני שאפשר לומר האם היא מתעלה על אלה של המתחרים.

הצצה ראשונה וואווי מייט20 פרו (צילום: דניס ויטצ'בסקי, מאקו)
הצצה ראשונה וואווי מייט20 פרו | צילום: דניס ויטצ'בסקי, מאקו

בשעות הספורות עם המכשיר הבעיות היחידות התרחשו כשביקשתי משבב ה-AI לעשות דברים מסובכים. המצלמה העריכה בצורה קצת שונה את גודל התפוח שאת מספר הקלוריות שלו ביקשתי לזהות. זו לא בעיה מהותית, אבל אנשים שמתעניינים בקלוריות של מה שהם אוכלים בדרך כלל מבקשים דיוק מירבי. גם הגימיק של זיהוי תנועות פנים לצורך אמוג׳י מונפש לא עבד תמיד כמו שצריך, ודרש להחזיק את המצלמה במרחק מסויים כדי לזהות את התנועות טוב. וגם אז, נראה היה שזקן מבלבל אותו.

כל אלה תלונות מינוריות למכשיר שנראה, על פי מפרט ומשימוש ראשוני, כאחד המועמדים הבולטים לתואר סמארטפון השנה (שאינו מוענק באתר זה, אבל בטח מישהו כן מעניק אותו). בעוד מספר שבועות, נוכל לומר יותר בוודאות מה פה עובד, ומה לא. 

הכותב היה אורח החברה בלונדון