“החזק את הטלפון במצב זקוף יותר" הוא משפט שחזרתי וראיתי בשבועיים האחרונים. הוא הופיע על צג ה-Note 9 של סמסונג שבדקתי. עם כל העצמה, המעבד, המצלמה המשוכללת של הסמארטפון (ובסקירה זו אני מוציא להורג את המילה "פאבלט") - לזהות את הפנים והעיניים שלי הוא לא הצליח בצורה טובה כמו סמארטפונים אחרים.

גלקסי נוט 9 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
לא אוהב שמסתכלים עליו מלמעלה | צילום: אהוד קינן, NEXTER

הנוט 9 הושק הערב (ד') בישראל, כשבועיים אחרי ההשקה בחו"ל, ויימכר מהימים הקרובים בכ-4,000 שקל לגירסה הבסיסית (128 גיגה אחסון ו-6 גיגה זכרון) וכ-4,800 שקל לגירסה של 512 גיגה אחסון ו-8 גיגה זכרון (שתיכף אגיד אם אתם צריכים. ספוילר: כראה שלא). ההפרשים בין החברות יהיו 100-200 שקל לכאן או לכאן, ואם תקנו בתשלומים המחיר יגדל.

סוללה ליום שלם ומלאנתלפים זכרון

נוט 9, אפשר להגיד כבר בפתח הדברים, הוא סמארטפון אנדרואיד טוב. מבחינת המפרט - כנראה הכי טוב שתוכלו להשיג, לפחות כרגע (בדיוק כפי שהיה קודמו, הנוט 8, כשיצא). מבחינת ביצועים - לא צריך להלאות במספרים. הוא עובד, מריץ יישומים ומשחקים והכל טוב. מסך Super AMOLED של 6.4 אינץ' שרואים בו טוב (בשמש ישירה עדיין קצת פחות) ורמקולים שנשמעים אחלה - אם כי מרטיטים קלות את גב המכשיר.

אבל אתם יודעים כבר איך זה עובד. המעבר בין הקיץ לסתיו הוא יריית פתיחה לשלל הסמארטפונים של כל המתחרים - LG, נוקיה, וואווי, והחברה הקטנה הזאת שחצתה את שווי הטריליון דולר ויש לה לוגו של תפוח וכולם מחכים לטלפון הבא שלה.

באירוע ההשקה הבטיחו כמה דברים. למשל סוללה שמחזיקה יום שלם (במספרים היא 4,000 מיליאמפר/שעה - גדול משמעותית מדגמים קודמים וממתחרים). ובכן, זו הבטחה שתמיד מבטיחים, תמיד פחות או יותר מקיימים, ותמיד הופכת ללא רלוונטית אחרי שנה או שנתיים, כשהסוללה נשחקת וזמן השימוש שלכם רק עולה.

בהעמסה עד כמה שאפשר להעמיס - שזה ניווט והאזנה לפודקאסטים בו-זמנית מדי נסיעה לעבודה וחזרה, קבוצות חופרות בוואטסאפ (והיו בטוחים שהתמונות מהקייטנה שותות סוללה), הצלחתי להגיע ליום עבודה שלם. השיא היה יום שהמכשיר נותק בו מהמטען בשעה 6:30 בבוקר וחזר למטען על 2 אחוז ב-11:35 בלילה (קרחנות של קיץ, מה אגיד לכם). זה מיתרגם ל-4-5 שעות של זמן מסך בלבד, וחבל.

אירוע ההשקה הבטיח גירסה יקרה יותר עם זכרון של 512 גיגה, שאליו תוכלו להוסיף כרטיס של עוד 512 גיגה - כלומר טרה-בייט אחסון בטלפון שלכם. זו כמות שככל הנראה רובכם לא תנצלו במחזור החיים של הטלפון - כי כמה אפליקציות באמת כבר אפשר להעמיס עליו, וכי כל המצגות והתמונות - מוטב לו יהיו בענן בכל מקרה - ואני שונא לכתוב "כבר מזמן" אבל בחייאת זומזום, כבר מזמן יש שירותי ענן מצוינים שנותנים שפע של מקום.

עט קטן מפלסטיק

גלקסי נוט 9 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
העט קיבל קצת צבע | צילום: אהוד קינן, NEXTER

אני לא איש של סטיילוס. אבל אם סמסונג ממשיכה למכור מכשירים עם סטיילוס, ואם יש דיבור, כרגע עדיין רק דיבור, שאפל תמכור מכשיר עם סטיילוס למורת רוחו (ליטרלי) של סטיב ג'ובס - אז סטיילוס זה שימושי ונחוץ לחלקכם. משזה נאמר, הסטיילוס בנוט 9 מהיר, מדויק מאוד כאשר כותבים או מציירים, מזהה עצמת לחיצה ויש לו גימיק חביב של שלט - הוא יכול לצלם, או להעביר תמונות באלבום / שקפים במצגת ועוד דברים שאתם יכולים לבחור. כל אפליקציה בעתיד תוכל להתחבר לשלט ויהיה אפשר לבצע דרכו שתי פעולות בלחיצה רגילה ובלחיצה כפולה. כמעט שוכנעתי להפוך לאיש של סטיילוס, ולו בגלל שהוא צבעוני, וזה מוסיף משהו לשיק של מקלון פלסטיק, ויש משהו רטרו בלשלוף אותו - כמו לשלוף את האנטנה של הטלפונים הסלולריים של שנות ה-90-00.

גלקסי נוט 9 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
די כיף לכתוב איתו | צילום: אהוד קינן, NEXTER

אדבר על העיצוב בלי לחפור על הברשות, מתכות וזכוכיות - נוח להחזיק, לא מחליק מהיד. זה מה שחשוב. אם כי זה לא משנה, כי אני סמוך ובטוח שכל מי שיקנה אותו, מייד ירכוש לעצמו כיסוי. ולא סתם כיסוי, אלא את זה עם הדלת שיש בה מקום לכרטיסי אשראי ותמיד מתנפנפת כשמנסים לצלם.

שני דברים שאפל מנסה להעלים מהעולם וסמסונג השמרנית כתמיד השאירה: סורק טביעת האצבע ושקע האוזניות. אם סורק הפנים/קשתיות מהמערכה הראשונה לא ירה טוב, הרי שסורק טביעת האצבע מפצה על הפער - למרות המיקום המוזר שלו (עדיין!) - קרוב מדי לעדשות המצלמה ורחוק מדי מהיד שאוחזת במכשיר. שקע האוזניות ממוקם למטה - וסמסונג יודעת מה היא עושה כשהיא משאירה אותו שם. תוקעת סטיילוס בעין של אפל ואומרת "יש אנשים שכן צריכים את זה".

גלקסי נוט 9 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
לא זז מספיק. קורא טביעות האצבע | צילום: אהוד קינן, NEXTER
גלקסי נוט 9 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
שקע האוזניות עדיין שם | צילום: אהוד קינן, NEXTER

לנוט יש כפתור ביקסבי, שכרגע רלוונטי לישראל בדיוק… יודעים מה, נגמרו לי הפאנצ'ים על כמה כפתורי הסייענים הקוליים מיותרים. אבל ישראל היא ארץ קטנה עם שפם בר מצווה, אז נמשיך לקבל כפתורים שנלחץ עליהם בטעות ושסיפור לבטל אותם.

ואגב שמרנות - עוד שני טרנדים סלולריים שסמסונג לא נכנעה להם: אין מגרעת בחלקו העליון של המסך - אלא פשוט שול עליון צר. יש רק שתי מלצמות, ולא שלוש. הן מצלמות אחלה, ופה למטה תראו כמה דוגמאות. מבחינת סמסונג זה כל מה שצריך - וגם מבחינתכם.

מבחן צילום: גלקסי נוט 9 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
צולם בגלקסי נוט 9 | צילום: אהוד קינן, NEXTER
מבחן צילום: גלקסי נוט 9 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
צולם בגלקסי נוט 9 | צילום: אהוד קינן, NEXTER

לסיום: טקס חלוקת ה"האם לקנות אותו"

מה שיפה בגלקסי נוט הוא שהוא אחד המכשירים הבודדים שהוא באמת "לחובבי הז'אנר", אם לשאול קלישאות מביקורות קולנוע של הניינטיז. ובתכלס - הנוט (שיגיע בצבעים סגול וכחול) הוא כלי עבודה. באמת. לא "אני עונה מדי פעם למיילים". זו סדרה שמיועדת למי שממש עובד על הלטפון שלו וממעט לשלוף לפטופ. במובן הזה הנוט 9 לא מציע שדרוג מטורף על ה-8 (כרגיל), ובפני עצמו פשוט סמארטפון חזק וטוב.