יצרניות הסמארטפונים הסיניות ממשיכות לבסס את מעמדן בשוק הסלולר הישראלי. היום (ד') הושק בארץ סמארטפון הדגל החדש של חברת וואווי - P9. מדובר במכשיר שהוכרז לפני קצת יותר מחודש במסיבת עיתונאים גדולה בלונדון. וואווי רוצה לשווק את הסמארטפון שלה כמכשיר בעל מצלמת הסלולר הטובה ביותר, אך במחיר נמוך יותר מהמתחרים - 2,600 שקל בלבד, לעומת כ-3,500 לכל אחד ממכשירי הדגל של החברות הגדולות האחרות.

ווואווי P9 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
ווואווי P9 | צילום: צחי הופמן, NEXTER

מצלמה: הבשורה של וואווי ב-P9 היא שיתוף פעולה עם חברת האופטיקה לייקה (Leica), אשר הייתה שותפה בפיתוח המצלמה והעדשות המשולבות במכשיר. וואווי שילבה ב-P9 שתי עדשות אחוריות - אחת לצילום בצבע והשנייה לגווני אפור. התוצאה היא צבע שחור עם נוכחות גבוהה יותר בתמונות. המצלמה כוללת חיישני 12 מגה פיקסל, פלאש כפול בעל תאורה חמה וקרה, מיקוד לייזר לעצמים קרובים, מיקוד מהיר ללא טשטוש, חשיפה רחבה המתמקדת בצורה טובה באובייקט ומטשטש את הרקע וגם מצב צילום מקצועי עם שליטה מלאה בהגדרות. בסופו של דבר, התמונות יוצאות עם צבעים נעימים לעין, הן חדות ומוצלחות. למרות זאת, לא מדובר במצלמה הטובה ביותר בשוק, כאשר לטעמנו המתחרים הקוריאנים הציגו תמונות יותר טובות.

וואווי מדגישה את איכות צילום הלילה ב-P9 ועד כמה היא מוצלחת יותר מגלקסי S7. אנחנו החלטנו לבדוק זאת. לקחנו את ה-P9, גלקסי S7 וגם את ה-G5. בצילום לילה ללא פלאש, התוצאות של ה-P9 טובות. יש אומנם גרעון, אבל הצבעים נעימים, הטקסט בתמונה ברור והתוצאה לא מאכזבת. אך מצד שני, בהשוואה למתחרים, אפשר לראות גרעון רב יותר. בבדיקה של התמונה בלילה עם פלאש, קיבלנו תמונות הרבה פחות חדות ועם צבעים פחות עשירים מאלו של המתחרים.

צילום לילה בוואווי P9

צילום לילה בסמסונג גלקסי S7


צילום לילה ב-LG G5

מסך: ה-P9 מגיע עם מסך בגודל 5.2 אינץ'. הוא מרגיש מאוד נוח ביד, כולל ציפוי גורילה גלאס 4, המספק רמה כלשהי של מיגון לזכוכית. החסרון הוא ברזולוציה, העומדת רק על Full HD. שלא תבינו אותנו לא נכון - מדובר באיכות תצוגה מוצלחת מאוד, שתספק את רוב האנשים. הבעיה שהיא לא משתווה לאלו הקיימות ב-G5 וב-S7. שם מדובר ברזולוציית QHD איכותית יותר. בסמארטפון דגל כמו ה-P9, היינו מצפים לרזולוציה גבוהה יותר. מצד שני, רזולוציה נמוכה יותר שווה זמן סוללה ארוך יותר.

ממשק: כמו רוב היצרניות הסיניות, וואווי מציעה ממשק ללא מגירת אפליקציות, בהשראת האייפון. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת מרשמלו (6.0). וואווי הוסיפה מספר תכונות מעניינות למכשיר שלה, כמו למשל יכולת זיהוי עוצמת הקליטה ברשת הוויי-פיי והעברה של הסמארטפון לרשת הסלולרית במקרה שהיא חלשה (וכמובן להיפך), או נקישה כפולה עם פרק האצבע לצילום המסך והפיכת המכשיר להשתקת צלצול. למרות הממשק הידידותי של וואווי, יש פה דברים פחות פשוטים למשתמש הבסיסי. למשל, רוב האפליקציות ייסגרו באופן אוטומטי כאשר הן רצות ברקע, במטרה לחסוך בזמן סוללה. בשביל לאפשר לאפליקציה להמשיך לרוץ ברקע, צריך להגדיר אותה באחד מתתי התפריטים. לא בטוח שכל אחד יסתדר עם זה.

חומרה: ה-P9 הוא סמארטפון מהיר, אבל לפעמים הוא סובל משיהוקים שונים בתגובה שלו. הדבר מתבטא בעיקר ביציאה ממשק המצלמה. לסמארטפון של וואווי יש שני מעבדי ארבע ליבות הרצים במהירות 1.8 ו-2.5 גיגה הרץ, זיכרון העבודה הוא בנפח 3 גיגה-בייט - קצת פחות מה-4 גיגה שהתרגלנו לראות במכשירי דגל יקרים יותר. נפח האחסון הפנימי עומד על 32 גיגה ויש אפשרות הרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס microSD (עד 128 גיגה). בוואווי גם מבטיחים זיהוי מהיר של רשתות כאשר מגיעים למדינה זרה. פתרון אחר ומעניין ב-P9 הוא שילוב של שלוש אנטנות, כך שגם כשמחזיקים את הסמארטפון ביד, הקליטה לא תרד או תחסם. אנחנו לא סבלנו מבעיות קליטה, אבל גם לא נתקלנו בביצועים טובים יותר ממכשירים אחרים.

ווואווי P9 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
ווואווי P9 | צילום: צחי הופמן, NEXTER

טביעת אצבע: בגב ה-P9 ניתן למצוא את מנגנון טביעת האצבע, אשר זכה לשדרוג. מנגנון טביעת האצבע מאפשר ביצוע ארבע פעולות לצורך זיהוי המשתמש, כולל שלב של סריקה תלת-מימדית של האצבע. בפועל, מדובר בסריקה מהירה שמגיבה היטב. כמו כן, היא מאפשרת להעיר את מסך הסמארטפון ולפתוח את הנעילה בו-זמנית ולא בשני שלבים (לחיצה ואז סריקה, כמו באייפון 6 או בגלקסי 7).

_OBJ

עיצוב: העיצוב של ה-P9 דומה מאוד לדגמים קודמים בסדרה. מדובר בסמארטפון דק בעובי 6.95 מ"מ, משקל של 144 גרם ומסגרת כסופה אשר כוללת הדגשים מבריקים, המספקים לה מראה של תכשיט. בסך הכל, מדובר בסמארטפון עם לוק אלגנטי.

סוללה: ביצועי הסוללה של ה-P9 מוצלחים מאוד. הסוללה מחזיקה עד חצות, כאשר הקיבולת שלה עומדת על 3,000 מיליאמפר/שעה. מחבר הטעינה של המכשיר הוא USB Type-C, כזה הקיים כבר ב-G5 או ב-10 של HTC. מדובר במחבר דו צדדי, המאפשר לחבר את כבל הטעינה/סנכרון בלי לבדוק איזה צד שלו מופנה כלפי מעלה.

שני דברים שהפריעו לנו בסוללה: המכשיר אומנם תומך בטעינה מהירה, אבל וואווי לא מצרפת כזה מטען בערכה, מה שאומר שהמשתמש צריך לרכוש מטען כזה בנפרד (סמסונג ו-LG כן מצרפים מטען תומך בערכה שלהם). עלות המטען המהיר עומדת על 80 שקל. היינו גם שמחים לשמוע על אפשרות לטעינה אלחוטית.

ביצועים טובים ולא יותר

ביחס למחיר, מדובר בסמארטפון מוצלח, הזול יותר ממכשירי דגל מתחרים. מצד שני, ה-P9 פחות מרגיש פחות כמו מכשיר דגל, אלא יותר כמו סמארטפון עם ביצועים טובים ולא יותר.

ציון: 9