גוגל (Google) שחררה את הבטא השנייה של Android Q והיא זמינה עתה להורדה למכשירים מסוימים, ובעיקר כמובן למכשירי ה-Pixel של החברה. למרות שמדובר בגרסה המיועדת למפתחים, היא כוללת לא רק תיקונים 'מתחת למכסה המנוע' אלא גם מספר שינויים אשר פונים אל המשתמש הממוצע, ומביאים כמה חידושים שיכולים להפוך לשימושיים בעתיד הלא רחוק.

מחוות תנועה אל-לה iOS

אחד מהחידושים הבולטים שהוצגו עם Android Pie הוא ההחלפה של המקשים הווירטואליים במחוון קטן שאיפשר להשתמש במחוות מגע שונות בכדי לנווט ברחבי הממשק. מלכתחילה מחוות המגע הללו שאבו לא מעט השראה ממערכת הניווט שהוצגה לראשונה ב-iPhone X, אך זו שהוטמעה באנדרואיד הייתה מוצלחת פחות.

בגוגל ממשיכים לפזול לכיוון של אפל ולעשות שינויים במערכת הניווט, אחד מהשינויים הוא באופן המעבר בין אפליקציות. בכדי לעבור בין עמודים פתוחים באנדרואיד 9 היה צריך להחזיק את המחוון ולבצע החלקה לימין או לשמאל כדי להציג את האפליקציות הפתוחות ולעבור ביניהן. כעת מספיק לבצע החלקה כללית באזור המחוות כדי לדפדף בין האפליקציות הפתוחות, אחת לאחר השנייה, בדיוק כמו ב-iOS.

via GIPHY

מערכת התראות עשירה וניתנת להתאמה אישית

בכל גרסת אנדרואיד יש ניסיון לשפר את מערכת ההתראות כדי להפוך אותה ליעילה יותר. בגרסה זו זה בא לידי ביטוי באפשרות להציג בתפריט גם התראות ניגון מדיה בדמות פס ההתקדמות של השיר המתנגן כרגע, או של הסרטון. ממדובר בתוספת לכפתורי השליטה ולהצגת תמונת האלבום שקיימים כבר היום.

פורסם ב-TGspot

עוד ב-TGspot

עדכון ל-Pocophone F1 מביא טורבו למשחקים, צילום ב-4K/60fps
סמסונג החלה בייצור מודם 5G למכשירים ניידים

שינוי נוסף שניתן למצוא במערכת ההתראות היא הצגה של סמל 'פעמון' שמטרתו להצביע על ההתראה האחרונה שגרמה למכשיר הטלפון לצפצף.

כמו כן, כעת ניתן להגדיר באופן אישי את הפעולה שתתבצע בעת החלקה של התראה לימין או לשמאל. לדוגמה ניתן לבחור שהחלקה לימין תסיר את ההתראה, והחלקה לשמאל תציג את תפריט הניהול.

אל תקראו להם ראשים צפים

אפליקציות של הודעות יקבלו עם Android Q את האפשרות להציג התראות בתוך 'בועות', כאשר אופן הפעולה שלהן זהה ליכולת ה-'ראשים הצפים' של Facebook Messanger, עם אפשרות להציג הודעות צפות ולהשיב להן גם מבלי לעזוב את היישום בו נמצאים כרגע.


שינויים במערכת השיתוף

מערכת שיתוף התכנים של אנדרואיד מקבלת חיזוק משמעותי בגרסת Android Q. השינוי הבולט ביותר הוא השינוי הוויזואלי – כעת תפריט מערכת השיתוף כולל כפתור ייעודי קבוע להעתקת הקישור או התוכן, וכן הוא מאפשר להציג על המסך עד שמונה יישומים נפוצים בהם המשתמש כבר השתמש בעבר. בנוסף יש שיפור מורגש במהירות של הצגת תפריט השיתוף והיישומים התומכים.

via GIPHY

מצב שולחן עבודה

משתמשים שעבורם הטלפון הוא גם כלי כבודה יעריכו את 'מצב שולחן העבודה'. מדובר במצב דומה לזה שניתן למצוא במכשירי וואווי (Huawei) וסמסונג (Samsung) מהדורות האחרונים, רק שעתה מדובר במצב מובנה בכל מכשיר שיריץ את Android Q.

כיאה לשמו, בעת חיבור המכשיר למסך חיצוני, ניתן יהיה להציג את מערכת ההפעלה במצב שולחן עבודה מלא. מדובר בממשק שולחני המאפשר להפעיל את האפליקציות השונות כחלונות צפים וכן להשתמש להשתמש במקלדת ועכבר כדי לשלוט במכשיר הטלפון.

דגש על פרטיות

היבט חשוב נוסף של מערכת ההפעלה החדשה הוא דגש על פרטיות. בתפריט ההגדרות ניתן למצוא אפשרות חדשה המרכזת בתוכה הגדרות שונות הקשורות בנושא זה: החל מההרשאות השונות הניתנות לאפליקציות, שליטה בתוכן ההתראות שיוצג על גבי מסך הנעילה, היסטוריית מיקום ועוד.

בנוסף, כעת ניתן לשלוט בהיבטים השונים של חשבון גוגל ישירות ממסך ההגדרות: ניתן לנהל את החשבון ולהגדיר את אמצעי התשלום, לשנות את הסיסמה, לקבוע פרטי חירום ועוד.

וזה עוד לא הכל

יש עוד כמה שינויים קטנים יותר. כך למשל ניתן לשנות את הצבע בו משתמשת המערכת כדי לבצע הדגשות, אפשר לשתף חיבור Wi-Fi באמצעות סריקה של קוד QR, ניתן להציג פרטי חירום על ידי לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה, לבחון את מחוון הסוללה גם כשהמסך סגור יחד עם הצגת הזמן המשוער שנותר להפעלת המכשיר ועוד.