כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il



בואו נודה בזה, קשה למצוא מכשירי צדפה טובים מתוצרת נוקיה. המוטורולה V3 לדורותיו שולט כבר מספר שנים במגזר הביניים חובב-הצדפות, ונוקיה לא רגילה להכנס לתחום שלא שלטה בו מעולם. אז גם אם הסיכויים ליצור סיפור הצלחה מהסוג הנ"ל הם אפסיים, החברה בכל זאת הצליחה להפיק מכשיר צדפה מקסים עם המון פונקציות ותג מחיר נוח. הכירו את ה-6131.



יתרונות
+ עיצוב אלגנטי עם לחצן לפתיחה מהירה; מקשים גדולים ונוחים
+ מסכים איכותיים במיוחד
+ ממשק סדרה 40 החדשה, תמיכה
+ מכשיר נודד(Quadband) עם בלוטות', IR וחיבור USB 2.0
+ פונקציות רבות: נגן מוסיקה, רדיו FM, מצלמת 1.3 מגהפיקסל, סנכרון מעולה מול PC Suite, ועוד
+ מגוון אופציות להתאמה אישית, כולל צלצולי וידאו (קליפטונים)



חסרונות
- מצלמה נוראית
- מסך פנימי מתלכלך במהירות וקשה לניקוי
- זיכרון פנימי קטן במיוחד, אין כרטיס זיכרון בערכה
- אין אפשרות למזעור יישומי JAVA
- חיי סוללה בעייתיים



מה בערכה
· מכשיר GSM נוקיה 6131
· מטען
· אוזניות סטריאופוניות
· תוכנת בדיסק
· חוברות ועלונים לצרכן


עיצוב וארגונומיה
ממבט ראשון ה-6131 קצת 'עקום': החלק התחתון בולט, והחלק העליון מרובע. בכלל, יש למכשיר מראה שלא יתקבל על כולם. אז בואו נשים את הקלפים על השולחן: התמונות לא עושות צדק למכשיר. יש המון חן בעיצוב הזה, ומרגישים את המחשבה על הפרטים הקטנים בכל המכשיר. הפלסטיק מצופה גומי ומאוד נעים להחזקה, בעוד שהפאנל האחורי של המכשיר מפוספס (דמוי עור) ונותן תחושה של גריפ.

אזורים מסוימים תחומים בכרום שנותן תחושה יותר אלגנטית – אבל לא אהבנו את הפלסטיק האפור שיש בחלק מהאזורים. חלקו התחתון של המכשיר (הבליטה עם הכרום) מכיל את האנטנה. הרגשנו את החריץ בין הפלסטיק האפור לשחור. הוא פשוט מרגיש זול.


בחלקו העליון נמצא לחצן מיוחד הפותח את המסך במהירות. אמנם גימיק, אבל מאוד שימושי – התרגלנו לפתוח את המכשיר בדרך הזו וחיפשנו אותה גם במכשירים אחרים. הבעיה בלחצן הוא שלפעמים אתם תלחצו עליו במהירות ובחוזקה כך שהמנגנון הקפיצי 'יתקע' והמכשיר לא יסכים להסגר. קל 'לשחרר' את זה (פותחים וסוגרים עם לחיצה ממושכת על הלחצן), אבל עצם קיומה של הבעיה הזאת מפריעה.

המסך החיצוני באמת מרשים, מסך גדול (1.6") ואיכותי ברזולוצית 160*128 (262 אלף צבעים) מציג המון מידע ומשתלב היטב עם הממשק (בפרט, נגן המוסיקה והמצלמה). יש אזורים שהיינו רוצים לראות קצת יותר גמישות עם השליטה כשהמכשיר סגור (במכשירים עתידיים באמת שולבו מספר מקשי בחירה מיוחדים לפאנל החיצון).

המסך הפנימי הוא כנראה הדבר הטוב ביותר שתמצאו כאן: מסך QVGA בגודל 2.2", מציג 16 מיליון צבעים. התצוגה בהירה והניגודיות גבוהה, אבל כדאי לדעת את הפרט הזה מראש: אין למסך כיסוי. הדבר לא הופך את המסך לשביר יותר מבעבר, אבל קל לראות שהוא שקוע אל תוך המעטפת בעומק של כמילימטר. הוא מתלכלך כהוגן (במיוחד נשים עם איפור) וקשה לנקות אותו (בפרט בפינות).


המקשים פשוט מצוינים: הם גדולים, נעימים למגע, שקטים ונוחים במיוחד. ההבלטות בהם יוצרות תחושה של ריווח (למרות שהגודל יותר ממספק). בצידו הימני של המכשיר קיים מקש ייעודי למצלמה ומקש פרופילים\כיבוי. המקש של המצלמה קצת רגיש לטעמנו, אבל הנעילה האוטומטית מצליחה ברוב המקרים למנוע הפעלות מקריות. בצידו השמאלי קיימים מקשי הווליום ויציאת IR.
אגב, בחלקו העליון יושב חריץ ה-Pop-port המוכר, עצם קיומו למעלה עוזר למכשיר לתפקד בכנגן מוסיקה.



פונקציות, ממשק
הממשק המחודש של נוקיה מהווה שדרוג משמעותי מהשנים הקודמות, תוכלו לקרוא על כל יכולותיות בסיקור המקיף שלנו על הנוקיה 6280. שימו לב לשינויים בין המכשירים:

· נוקיה 6280 כולל מצלמת 2 מגהפיקסל המצלמת וידאו ברזולוצית 640X480. ה-6131 מצלם וידאו ברזולוצית עד 176x144 עם מצלמת 1.3 מגפיקסל.
· בנוקיה 6131 קיימת תמיכה ב-flash lite, מצורפים מספר יישומים למכשיר (כמו משחק ה-Sudoku).
· נגן המוסיקה של ה6131 כולל יכולת הרחבת סטריאו
· הנוקיה 6131 אינו מכשיר דור שלישי (אין גלישה בפס רחב או שיחות וידאו)

מבחינת המצלמה, הצילומים יתאימו רק לתמונות חפוזות לשליחה בMMS. איכות הצילומים היא פשוט גרועה - הצבעים מעוותים וגם בתנאי תאורה טובים מקבלים תמונות מלאות רעש.



קישוריות וחיי סוללה
ה-6131 הוא מכשיר נודד (Quadband) עם מגוון קישוריות – ביניהן בלוטות' (ללא פרופיל A2DP), חיבור USB (לצערנו, הכבל לא מצורף בערכה).

אנחנו ממש התאכזבו לגלות שאין כרטיס זיכרון בערכה. עם ה-N73 אפשר היה להבליג איכשהו (בכ"ז, 30 מגה זה משהו מינימלי), אבל ה-8 מגה זיכרון של הנוקיה 6131 לא יספיקו לכלום. ואנחנו מתכוונים לכלום. גורנישט. 8 תמונות במצלמה והמכשיר ישאל אם אתם רוצים למחוק משהו. זה אסון, חייבים לקנות את הכרטיס עם רכישת המכשיר, וכשסלקום מציעה את ה-V3i עם כרטיס זיכרון 256 מגה מצורף בערכה – כדאי לשקול אלטרנטיבות.


חיי הסוללה של המכשיר מאכזבים לא פחות: אחרי יום וחצי של פעילות בינונית (כ-35 הודעות, חצי שעה של שיחות, 30 צילומים, כ-25 דקות של משחקים וכ20 דקות של מוסיקה), המכשיר התייאש וביקש הטענה. הטענה, אגב, אורכת לא פחות משעה וחצי.



מחיר ואלטרנטיבות
אפילו ההודעה לעיתונות של ה-6131 מצהירה על התחרות בין ה-V3i לנוקיה ("סוף סוף מכשיר דק שלא מתפשר על תכונות"), אבל ל-V3i יש את היתרונות שלו, ובפרט בתחום המוסיקה: ערכה גדולה ומלאה עם כרטיס זיכרון (אמנם, 256 מגה, אבל אלה 256 מגה יותר מהנוקיה) ונגן iTunes. אבל, (וזה 'אבל' גדול): מבצע הסוף שנה של אורנג' די מחסל כל אופציה לבחירה כאן, עם קיצוץ של כ50% ממחירו של ה-6131 (שירד לכ-60% ממחירו של ה-V3i). עם ההפרש במחיר אפשר לקנות לא רק כרטיס זיכרון ענקי, אלא גם מתאם מוסיקה ועדיין לחסוף כ-30% מהמחיר המקורי. אופציה נוספת למכשיר ביניים מתקדם הוא הסמסונג X820 שגם קיבל מחיר מעולה, אך, תוך וויתור לחלוטין על נגן המוסיקה.



דגם וחברה
מוטורולה V3i
נוקיה 6131

פונקציות עיקריות מכשיר צדפה נודד (Quadband) דק במיוחד - 13.9 מ"מ. גוף מטאלי.

מסך פנימי 2.2", ברזולוצית 220x176 (מציג 262K צבעים); מסך חיצוני פאסיבי CSTN ברזולוצית 90x65 (מציג 4,096 צבעים)

קישורית בלוטות' ו-USB.

חריץ הרחבה MicroSD; 10 מגה זיכרון פנימי

נגן מוסיקה iTunes; מצלמת 1.23 מגהפיקסל מכשיר צדפה נודד (Quadband); עובי 20 מ"מ.

מסך פנימי 2.2" ברזולוצית QVGA (מציג 16.7 מיליון צבעים); מסך חיצוני TFT ברזולוצית 160x128 (מציג 262K צבעים).

קישורית בלוטות', USB, IR, וגלישה מהירה ב-EDGE.

חריץ הרחבה MicroSD; 10 מגה זיכרון פנימי

מצלמת 1.3 מגהפיקסל; נגן מוסיקה ורדיו FM סטריאופוני; ממשק סדרה 40 החדשה עם מצב ההמתנה ותמיכה בפלאש;



חסרונות על פני המתחרים אין רדיו; אין גלישה מהירה בEDGE, מצלמה ומסכים נחותים יותר; אין קישורית IR נגן מוסיקה בסיסי יותר; עבה יותר
מחיר ממוצע כ-2,150 ₪ (סלקום)
חנות פרטית: כ-1,250 ₪ 2,100 ₪ (אורנג')
עד סוף השנה: 1,044 ₪
חנות פרטית: כ-1,300 ₪

 


סיכום
הנוקיה 6131 הוא אחד ממכשירי הצדפה הטובים ביותר של נוקיה עד כה, אבל הערכה האנמית וחיי הסוללה הבעייתיים של המכשיר הם חסרונות מעיקים בהשוואה ל-V3i של מוטורולה. למכשירי הצדפה של נוקיה יש ביקוש רב בארץ, ומבצע ה-50% הנחה של אורנג' הופך את ה6131 לאחד ממכשירי הדור 2.5 המשתלמים ביותר בארץ (מבחינת המפרט למחיר, ושימו לב גם ל-X820 שקיבל מחיר נהדר). טוסו לקנות, ואת ההפרש – תוציאו על כרטיס זיכרון נורמלי.