מוטורלה השיקה לאחרונה את מוטורולה (דרויד) RAZR אשר נחשף לראשונה באוקטובר האחרון. מניסיונו עם מכשירי החברה היינו לרוב מצפים למכשיר גדול, כבד, מסורבל ואינו ידידותי למשתמש, אך הפעם זה דווקא לא המקרה. מוטורולה הציגה מפרט חזק במיוחד המסוגל להתחרות כנגד המתחרים הנוספים בשוק זאת באריזה דקיקה של 7.1 מ"מ. 

מוטורולה רייזר (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", מוטורולה)
מפרט חזק במיוחד באריזה דקיקה. מוטורולה דרויד רייזר | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", מוטורולה

אהבנו

העיצוב הדקיק, עמידות המכשיר, זכוכית גורילה וציפוי הקלבר פייבר בגבו, נורית התראות ומסך גדול ואיכותי.

לא אהבנו

מוטורולה עוד צריכה ללמוד דבר או שניים בתחום ממשק המשתמש ונדרש שימוש בכרטיס מיקרו סים זעיר כמו של האייפון 4.

השורה התחתונה

מוטורולה רייזר הוא בהחלט מכשיר מרענן ומשהו חדשני לשם שינוי. הודות לפעולה המהירה של מוטורולה ישראל, הוא הגיע מהר מאוד לשוק הקטן שלנו ומגיע להתחרות עם הסמסונג גלקסי S2 ו-אייפון 4S.

מלבד זאת, מוטורולה בהחלט השתפרו מאוד הן בצד העיצוב והן בצד הממשק אם כי  למוטרולה יש לא מעט עבודה בכדי להשתוות לחברות כמו סמסונג או HTC אך זהו שיפור משמעותי ממכשירים קודמים של החברה. הוא זריז להפליא, חזק ומעוצב נפלא, והיינו מוכנים להחליף את המכשיר המקרטע שלנו באחד חדש שכזה.

העיצוב שבה את ליבנו

מוטורולה רייזר (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", מוטורולה)
יש מעט אי נוחות במיקום של כפתורי כיבוי והדלקה - אבל ייתכן וזה רק עניין של הרגל | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", מוטורולה

רק כאשר תאחזו במכשיר, תבינו עד כמה הוא דק וקל. הרייזר שוקל 127 גרם בלבד, שהם מעט יותר ממשקל ההסמסונג גלקסי S2 ששוקל 116 גרם בלבד, ופחות ממשקל האייפון 4Sששוקל 140 גרם.

בקדמת הרייזר מסך המגע 4.3 אינצ' (בדיוק כמו הגלקסי S2) המצויד בזכוכית מגן מסוג "זכוכית גורילה" המגנה על המסך מפני שריטות שבשגרה, ומחזקת אותו גם מפני נפילות.

מעליו נוכל לראות את לוגו מוטורולה, מצלמה קדמית בעלת רזולוציה של 1.3 מגה-פיקסל וכן את חיישני המכשיר ואת נורת ההתראות.

מתחת למסך בתחתית, נוכל למצוא ארבעה כפתורי מגע- כפתור החיפוש, כפתור החזרה, כפתור הבית, וכפתור התפריט. יש לציין, שמשום מה הכפתורים הללו לא נדלקים כאשר נמצאים במקום מואר, והם מוארים רק כאשר נמצאים במקום חשוך. מתחת למקשים נוכל למצוא את המיקרופון המשמש כמובן לביצוע שיחות, הקלטה, צילום, ועוד.

בצידו העליון של הרייזר נוכל למצוא כניסת 3.5 מ"מ לאוזניות, כניסת מיקרו USB וכן כניסת מיקרו HDMI. בצידו הימני נמצא את כפתור ההדלקה והכיבוי, ומתחתיו באופן לא טבעי את כפתורי עוצמת השמע, בנקודה זו נציין שבמהלך תקופת הבדיקה לחצנו לא פעם בטעות על כפתורי השמע במקום כפתור הכיבוי/הדלקה, אך אנו מניחים שמדובר רק בהרגל.

בצידו השמאלי בחלקו התחתון נוכל למצוא דלת קטנה שמאחוריה כניסת כרטיסי המיקרו SIM (כן, גם לנו זה היה מוזר. האם המיקרו-SIM הופך לדבר שבשגרה?) וכן את כרטיס המיקרו SD להרחבת הזיכרון.

בגבו של המכשיר בחלקו העליון נמצא את מצלמת 8 המגה-פיקסל המצוינת, שאודותיה נרחיב בהמשך, וכן גם פלאש מסוג LED. מלבד זאת, בגב המכשיר נוכל למצוא שכבת מגן עשויה חומר בשם קבלר-פייבר (Kevlar Fiber) המגן על המכשיר, ובעצם אמור להוות חלופה למגנים הזולים שקיימים בשוק, ובמרכז נמצא את לוגו מוטורולה, כי גם להם מגיע. מסגרת המכשיר עשויה פלסטיק ופלדת אל-חלד המחזקים את הרייזר ומקנים לו תחושה נפלאה של מכשיר עמיד ויוקרתי.

כי על מסך לא מתפשרים

מוטורולה רייזר (צילום: TGspot.co.il)
צילום: TGspot.co.il

גולת הכותרת של המוטורולה דרויד מלבד היותו דקיק, הוא המסך שבגודל 4.3 אינצ' מסוג Super amoled HD שכידוע הוא מותג של סמסונג ונמצא אותו גם כאן, וכן, מדובר בחגיגה לעיניים.

כמו האיכויות שאנחנו מכירים ממכשיר הגלקסי S בשילוב עם רזולוציה גבוהה -540×960 לייתר דיוק, (או qHD בשפה המקצועית) סרטים- במיוחד ב-HD, משחקים, אינטרנט, ובעצם כל דבר שתראו על המסך הזה, נראה נפלא. בזכות צפיפות הפיקסלים הדיי גבוהה במסך, טקסט- גם קטן מאוד, עדיין קריא.

בניגוד כמובן למסך הסמסונג גלקסי S2 שאומנם נראה טוב יותר מבחינת הפיקסלים, אך בלתי אפשרי לקרוא בו טקסט קטן מדיי. נציין גם שהמסך מגיב באופן מצוין ולא נצפו אצלנו בעיות כאלו או אחרות הקשורות לתפקוד מסך המגע. אמנם המסך מעוטר בזכוכית מחוסמת "גורילה" המגינה עליה משריטות אבל לא מגינה עליה מטביעות אצבעות. 

ממשק המשתמש

מוטורולה RAZR מגיע אלינו עם אנדרואיד בגרסת 2.3.5 שאמורה להתעדכן לגרסת הקסטה 4.0 בזמן הקרוב. מוטורולה אף הוסיפו את הממשק שלהם שהשתפר פלאים וכעת מדובר בממשק ידידותי יותר למשתמש, אך עדיין, אנחנו חושבים שיש מקום לשיפור.

המכשיר מגיע עם חמישה מסכי בית שלא ניתנים להוספה או הסרה, שעליהם ניתן להוסיף וידג'טים שבחלקם גודלם ניתן לשינוי. בחלונית ההתראות לא נמצא שום כפתורים לקיצור דרך להפעלה וכיבוי שירותים כמו ה-Wifi Bluetooth מעבר למצב טיסה או נעילת סיבוב המסך.

אם נרצה קיצורים כאלה ואחרים, נוכל למקם אותם על מסכי הבית, דבר לא נוח במיוחד. עוד חיסרון קטן הוא המקלדת המגיעה עם המכשיר שלדעתנו היא אינה נוחה.

לא נשקר ונגיד, שהדבר הראשון שעשינו שקיבלנו את המכשיר לידנו הוא להוריד מקלדת אחרת מחנות האפליקציות. לצערנו, גם מנהל יישומים נורמלי לא נמצא פה, ובמקום זה נסתפק באפליקציית ניהול משימות פשוטה וחסרת הגדרות.

יכולות מדיה? זה בדם שלו

בצידו האחורי העליון של הרייזר נוכל לראות את הרמקול, מדובר ברמקול חזק ועוצמתי, שלא אכזב אך מעט צרם לאזנינו. האוזניות שמגיעות עם רייזר עושות את עבודתם בצורה סבירה, אך אל תצפו ליותר מזה.

על כבל האוזניות נמצא דיבורית וכפתור יחיד המשמש למענה/דחיית שיחות וכן להפעלת השימוש בפקודות קוליות. ברייזר קיימות שתיי מצלמות, כאשר הקדמית בעלת רזולוציה של 1.3 מגה פיקסלים והאחורית בעלת 8 מגה פיקסלים וכן גם פלאש מסוג LED המספק סיוע בצילומים במקומות עם תאורה נמוכה או ללא תאורה כלל.

המצלמה הקדמית של הרייזר עשתה עבודה נפלאה, ותפקדה נהדר בצילום בתאורה טובה, ומעט פחות בתאורה נמוכה.

בנוגע למהירות צילום נגיד לכם שמצלמת הרייזר מוכנת לפעולה לאחר 2 שניות בערך והתמונה הראשונה מצולמת בתוך 3 שניות לערך ולאחר מכן כל תמונה מצולמת בכ-1.5 שניות. מוטורולה מתגאים בצילום הווידאו של הרייזר, שמצלם ברזולוציה של 1080P ואכן עושה עבודה נהדרת. 

דוגמאות לצילום עם המכשיר (לתמונות נוספות)

תמונה שצולמה עם מוטורולה רייזר (צילום: TGspot.co.il)
צילום יום עם הרייזר -איכותי ומדויק | צילום: TGspot.co.il
תמונה שצולמה עם מוטורולה רייזר (צילום: TGspot.co.il)
צילום לילי - קצת פחות מרשים, אבל עדיין לא רע בכלל | צילום: TGspot.co.il

וכך נראה צילום וידאו:

בצפייה בתכני וידאו בפורמטים נתמכים, (כגון MP4 או AVI) הרייזר לא אכזב, והתנהג כמצופה, אך כאשר ניסינו לצפות בסרט MKV שהעברנו אליו, הוא הציג אותו אך ללא סאונד. כאשר ניסינו לצפות בו בנגנים אחרים כגון Mobo Player, הסאונד עבד אך נצפו תקיעות ואיטיות מסוימת שהורידה לנו מחוויית השימוש ואכזב אותנו. הרייזר תומך בקישוריות ה-Wifi בתקנים A,B,G וכן N, ובפועל קלט את הרשת האלחוטית שלנו גם ממרחק  סביר מאוד מהראוטר. מלבד זאת, הרייזר מסוגל  להפוך לנקודה חמה המאפשרת חיבור של עד 8 מכשירים אל האינטרנט באמצעות קישוריות ה-Wifi.

איכות שיחה

התכונה הבסיסית ביותר ובעצם החשובה ביותר בטלפון נייד הוא יכולת ביצוע השיחות. ברייזר נתקלנו באיכות שמע סבירה לחלוטין, והצד השני שמע אותנו מצוין גם כאשר דיברנו עם הדיבורית האישית, או כשהשתמשנו ברמקול. בסך- הכל מדובר כאן באיכות שיחה טובה מאוד.

סוללה

למרות שמכשיר הרייזר דקיק מאוד, מוטורולה הצליחה לשמור על הספק סוללה גדול של 1,780mAh, כאשר לפי נתוני היצרן, אמור להחזיק המכשיר 12.50 שעות, או 204 שעות המתנה. בפועל, מה שהגענו אליו זה כ-10 שעות בשימוש רגיל, או 6.30 שעות בשימוש מגוון (כשה-WIFI דלוק תמיד, שימוש מרובה באינטרנט, וצפייה בסרטים) סביר בהחלט.

מחירים

בחברות הסלולר (אורנג' וסלקום) תוכלו לרכוש את הרייזר תמורת כ-3,000-3,500 שקלים. בחברות פרטיות ניתן להשיג את הרייזר במחיר נמוך יותר של כ-2,700 שקלים. המחיר זול יחסית לזה של אייפון 4S החדש שמחירו בישראל נע בין 4,500 ל-5,500 שקלים

מפרט טכני

- מסך: 4.3 אינצ’ 540×960 מסוג Gurilla Glass
- מעבד: כפול ליבה 1.2GHz Cortex A9
- מעבד גרפי: PowerVG SGX540
- זיכרון: 1GB RAM, 16GB
- מצלמה: 8 מגה פיקסל, צילום וידאו 1080p
- סוללה: Li-Ion 1780mAh
- תקשורת וקישוריות: HDMI, GPS, WiFi, Bluetooth 4.0
- מידות: 130.7×68.9×7.1 מ”מ
- משקל: 127 גרם

לסקירה מורחבת באתר TGspot