פסל Android Lollipop במדשאת גוגל (צילום: ג'וזפה מילו, http://pixael.com/, Flickr)
פסל Android Lollipop במדשאת גוגל | צילום: ג'וזפה מילו, http://pixael.com/, Flickr

מצב חיסכון בסוללה

אמנם כבר לכל הסמארטפונים יש פי'צר כזה, בצורה כזו או אחרת, למשל מצב STAMINA במכשירי האקספיריה של סוני, או ה-Ultra Power Saving Mode במכשירי הגלקסי של הדורות האחרונים. אבל פונקציה כזו שימושית שמובנית ישר במערכת ההפעלה זה אכן צעד מבורך.

כשהמצב מופעל, התוכנה יכולה להנמיך את ביצועי המעבד, לכבות את הרטט ולחסום את רוב תעבורת הנתונים ברקע. אפשר להפעיל את המצב ידנית או להגדיר אופציה של הפעלה אוטומטית ברגע שהסוללה יורדת מתחת ל- 15% או 5%.

קראו גם: מערכת ההפעלה החדשה של גוגל: האם כדאי לשדרג?

חיפוש בהגדרות

חובבי גאדג׳טים מושבעים לא ממש צריכים את גוגל שתגיד להם מהן ההגדרות החדשות במכשיר שלהם, הם כבר ימצא אותן לבד. אבל משתמשים חדשים, או כאלה שעדיין לא מתמצאים בכל תכונות המערכת, ישמחו לקצת עזרה. לכן כללה גוגל מנגנון חיפוש שבו אפשר פשוט להקליד מילת חיפוש אחת או יותר, והמכשיר יציג את הפריטים מתוך תפריט ההגדרות שמתאימים לתיאור שהקלדנו.

מדריך לוליפופ (צילום: tgspot.co.il)
מימין לשמאל: חסכון בסוללה, חיפוש בהגדרות והתראות | צילום: tgspot.co.il

הסתרת מידע רגיש

פרטיות היא דבר חשוב, וסביר שרובנו היה מעדיף שלא כל אחד יוכל לצפות בתכנים האישיים שלנו, במיוחד כשמתקבלת הודעה חדשה או מייל חדש והמכשיר מונח על השולחן וגלוי בפני כל. לכן כללה גוגל בתפריט ההגדרות שלה שלוש אפשרויות פרטיות חדשות: ״הצג הכל״, ״הסתר מידע רגיש״, ו-״הסתר הכל״. מה שצריך לעשות זה לגשת לתפריט הגדרות, משם ל"צלילים והתראות" – כשהמכשיר נעול, ולהגדיר את האופציה המועדפת עליכם.

נעילה חכמה

יש המון דרכים שונות לנעול את המכשיר מפני גישה לא רצויה: סיסמה, קוד בן 4 ספרות, תבנית שבה מחברים מספר נקודות ועוד. בהרבה מהמקרים אפשרויות אבטחה האלה מאטות בעיקר אותנו, ולעתים מקשות על גישה מהירה לתכנים ולמידע שאנחנו ממש חייבים לראות. לכן, גוגל הוסיפה 3 אפשרויות אבטחה חדשות:

מכשירים מהימנים: כאשר נחבר התקן שיוגדר כ ״אמין״ בבלוטות׳ או ב-NFC (שבב שניתן להתאים אליו אביזרים בעזרת קירבה, או לשלם באמצעותו באופן דיגיטלי בעזרת הטלפון), המכשיר שלנו ידע באופן אוטומטי לבטל את מנגנון האבטחה שהוגדר כאשר אותו התקן מחובר בחיבור פעיל למכשיר שלנו.

פנים מוכרים: שיפור של פונקציית ״נעילת פנים״ שקיימת בגרסאות קודמות, בה המכשיר יחפש את הפנים שלנו בעזרת המצלמה הקדמית ובמידה וזיהה אותם, יבטל את נעילת המכשיר.

סביבות אמינות: אפשר לסמן מקומות גאוגרפיים בעזרת GPS כמו הבית שלנו או המשרד, או לחפש כתובות בצורה ידנית, וכאשר המכשיר יזהה שהוא נמצא במקום כזה, הנעילה תבוטל אוטומטית.

מצבי עדיפות: מצב שקט או מצב "לא להפריע"?

כל אחד מכיר את ״מצב שקט״ בו המכשיר לא מראה התראות או מפריע עם שיחות, כמו בזמן השינה לדוגמה. מצב עדיפות (הגדרות – צלילים והתראות – הפרעות) יוכל להגדיר שנוכל לקבל התראות מכולם, מכל אנשי הקשר או מאנשי קשר מועדפים בלבד. כל התראה אחרת שאינה ברשימה תסונן ולא תפריע כאשר הפונקציה פעילה.

מצב ״נא לא להפריע״: לעומת מצבי עדיפות, כשהמצב הזה פעיל שום התראה לא תוצג על המכשיר – לא שיחות, לא הודעות, ואפילו לא התראות שעון מעורר. אפשר להגדיר את המצב הזה באופן זמני לכמה שעות בלבד, או פעיל תמיד עד שתכבו אותו ידנית. את מצבי העדיפות ומצב ״נא לא להפריע״ אפשר למצוא על ידי לחיצה על אחד מכפתורי הווליום, מתחת למחוון העוצמה.

שימוש בנתונים

אפשרות שימושית בהחלט לאלה מאיתנו שמנויים על חבילת גלישה סלולרית מוגבלת. לחיצה קצרה על סמל ״חיבור נתונים״ בסמלים המופיעים כשמושכים מטה את שורת ההתראות, תציג מידע מהיר לגבי צריכת הנתונים שלכם מתחילת החודש ועד לאותו רגע.

מדריך לוליפופ (צילום: tgspot.co.il)
מימין לשמאל: צריכת נתונים, סינון התראות ונעילה חכמה | צילום: tgspot.co.il

פנס

קטן, שימושי וקל מאד להורדה מחנות האפליקציות, אבל מהיום הוא מגיע מובנה במערכת ההפעלה החדשה ויהיה חלק מתפריט ההפעלה המהירה כשגוללים מטה את שורת המצב.

שיחזור ממכשיר קודם

עד היום, בכל פעם שהפעלנו מכשיר חדש או הדלקנו מכשיר לאחר איפוס כללי ומחיקת כל התכנים, עברנו דרך מדריך הגדרות בעל כמה עמודים, שבעיקר הציע לנו להתחבר לחשבון הג׳ימייל שלנו, להגדיר רשת אלחוטית, לבחור שפה וכדומה.

מהיום באותו תפריט ראשוני תופיע גם האפשרות לשחזר תכנים וגם הגדרות חלקיות מתוך מכשיר קודם. המערכת תאתר בחשבון הגוגל שלנו את המכשירים הקודמים שהיו מחוברים לאותו חשבון ותוריד תכנים אחרונים שהיו שמורים בו, כגון אפליקציות (אפשר לבחור ידנית אילו אפליקציות ישוחזרו ואיזה לא), רקע דף הבית ומסך הנעילה, הגדרות כלליות ובחלק מהמקרים אפילו סידור האייקונים במסך הבית של המכשיר הקודם. כמובן שהמערכת תדע לשחזר רק תכנים שגובו לחשבון הג׳ימייל ולא תכני מדיה שלא סונכרנו לשרות.

משחק בונוס חבוי

כנסו לתפריט ההגדרות – אודות המכשיר או הטאבלט – וליחצו על ״מספר גרסת האנדרואיד״ חמש פעמים במהירות. על הסוכרייה הגדולה שתופיע לחצו עוד כמה לחיצות קצרות ומהירות, מיד לאחר מכן לחיצה אחת קצת יותר ארוכה, ואז עוד לחיצה קצרה, והפתעה! משחק בשם Flappy Lollipop. נשמע מוכר?

הכתבה פורסמה במקור ב-TGspot