קונספט Mini Power, סוללות חד-פעמיות מקרטון (צילום: Tsung Chih-Hsien)
לשבור סוללה כמו קוביות שוקולד. Mini Power | צילום: Tsung Chih-Hsien

מתקשים להחזיק את הסמארטפון טעון לאורך שעות היום, כאשר אין שקע חשמל זמין בסביבה? קונספט חדש יעזור לכם להתגבר על הבעיה, לפחות באופן זמני, ועל הדרך אולי להפוך את העולם לירוק יותר: הכירו את Mini Power, סוללה חד-פעמית שתאריך את חיי המכשיר הנייד שלכם בעוד כמה שעות יקרות ובמקביל תשמור על סביבה נקייה.

סוללות Mini Power יגיעו בשלושה גדלים, על פי אורך הזמן בו הסמארטפון צריך להמשיך לפעול: שעתיים, ארבע או שש שעות. הסוללות מגיעות מחוברות אחת לשניה, בדומה לחפיסת שוקולד או כדורי אנטיביוטיקה, והמשתמש שובר מהתבנית סוללה בגודל הדרוש לו. את הסוללה מחברים ליציאה של המטען בסמארטפון ובתום השימוש אפשר להחזיר אותה לחנות בה נרכשה לצורכי מיחזור וקניית סוללה חדשה.

מפתח הקונספט, צונג צ'ין-סיין, זכה בפרס העיצוב המוכר Red Dot לשנת 2014 בקטגוריית המכשירים הניידים בזכות הרעיון שלו. צ'ין-סיין חוזה שיום יבוא ואנשים יוכלו להיכנס לחנות, לקבל סוללה חדשה לנייד תמורת סוללה ריקה וכך לשמור על העולם נקי יותר.

עוד ב-Geektime:

צ'ין-סיין לא המציא את הגלגל. סוללות חד-פעמיות לסמארטפונים נמצאות בשימוש כבר שנים ביבשת אסיה, בדגש על יפן, בה נמכרות סוללות כאלה בכמויות אדירות. הבעיה היא שהסוללות הללו נוטות להיות בלתי ידידותיות לסביבה - לא רק בגלל תכולת סוללת הליתיום, אלא גם בגלל ציפוי הפלסטיק שמכסה אותן ולטבע לוקח שנים רבות לפרק אותו. החידוש שמציע צ'ין-סיין הוא בעיצוב הסוללה ובקונספט המיחזור שלה.

האם הקונספט הירוק של צ'ין-סיין יתפוס בעולם ויחנך את הציבור למחזר סוללות? עוד נראה. בינתיים הפרויקט הוא בגדר רעיון וכלל לא ברור האם או מתי יעזוב אי פעם את שולחן השרטוטים ויגיע אל החנויות. מבחינה סביבתית, אולי עדיף להתרכז בפיתוח והפצה של סמארטפונים סולאריים שנטענים באור השמש – גם לא מזהם וגם יעודד אנשים לצאת מהבית.

הכתבה התפרסמה במקור באתר Geektime