תוכנת iSpy (מתוך: Newscientist) (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
מסוגלת לקרוא את הסמסים שלכם ממרחק של 61 מטרים. iSpy | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

אם תכונות כמו זיהוי מיקום (Location Awareness) והקלטת שיחות סמויה בסמארטפון עדיין לא הצליחו לגרום לכם לפתח פרנויה, הנה הזדמנות נוספת. תוכנה חדשה בשם iSpy מסוגלת לזהות מה כתבתם בסמס ממרחק של עשרות מטרים.

התוכנה נכתבה על ידי החוקרים ג'אן מייקל פראהם ופביאן מונרוז מאוניברסיטת צפון קרוליינה בצ'אפל היל והיא מסוגלת להבחין באותיות המוקלדות בטלפון החכם ממרחק של 61 מטרים באמצעות צילום וידאו באיכות HD ממצלמה אלקטרונית מסוג DSLR (מצלמות מקצועיות עם עדשות מתכווננות).

או לחילופין מצלמה רגילה של כל טלפון חכם עם טווח קצר יותר של כשלושה מטרים, עדיין מספיק קרוב כדי לחטט בלי שאף אחד ירגיש.

iSpy מנצלת את העובדה כי בעת הקלדה על מסך המגע האותיות מוגדלות וקופצות במטרה להקל על המשתמש והיא מזהה את האותיות שנלחצו על פי ניתוח המיקום בו הן קופצות בצילומים של ההקלדה.

אם קופצות אותיות שכנות, התוכנה עושה ניחוש מלומד המבוסס על הקשר והחוקרים טוענים כי היא מגיעה ל-90 אחוזי דיוק (!).

אם תרצו להתחמק מהמעקב, תצטרכו להתאמץ קצת יותר מהפניה של הגב למצלמה היות והיא מסוגלת לפענח מסרים כתובים גם מהשתקפות של חלון או אפילו של כוס על השולחן בבית קפה.

תוכנת iSpy (מתוך: Newscientist) (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
ניתן לקלוט את מה שכתבתם אפילו דרך ההשתקפות במשקפיים | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

iSpy מסוגלת לזהות מילים הן באופן פרטני והן על פי ההקשר של המסר הנשלח ועל מנת ללכוד סיסמאות, היא אוספת אותיות ואינה מבצעת זיהוי מילים. במבחן אחד הצליח הצוות לרגל אחרי חבר שעמד בתחנת אוטובוס מחוץ לבניין שלהם בזמן שאחרים סביבו גם הקלידו על הטלפונים שלהם.

"ההתקפה מאוד מציאותית", אומר פראהם לאתר Newscientist וטוען כי כדי לסכל חיטוט ערמומי, יש לבטל את תכונת הגדלת האותיות או לדאוג למגן פלסטיק המכסה את שטח המקלדת.

"זו מתקפה יצירתית ולא אינטואיטיבית המוכיחה פעם נוספת כי אנחנו לא יכולים להיות שאננים כאשר מאמצים טכנולוגיות חדשות", אומר אבי רובין מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור, מרילנד.

רובין ממליץ גם הוא על נטילת אמצעי זהירות כמו חסימת המסך עם היד או הגוף בעת שימוש ביישומים רגישים בטלפון נייד.

פראהם מצדו מצהיר כי הוא ימשיך להשתמש באייפון האישי למרות שהוא מודע יותר למה הוא מקליד אם הוא לא נמצא במקום פרטי. "בשלב זה, היתרונות (של הטלפון) גוברים על האיום", הוא מסכם.

נציין כי עוד מוקדם להתחיל לחשוש לפרטיותכם, כיון ש-iSpy עדיין בפיתוח ואינה נמכרת בצורה מסחרית.

>> האויב מאזין: כך תתגוננו מפני פריצות לסלולרי