אני לא חובב גדול של סמסונג, זה די ידוע. גם לא של האייפון. אני אוהב מכשירים חכמים וזולים שמרגישים שווים את המחיר שלהם. כשקיבלתי את הסמסונג S22 אולטרה ניסיתי לשים את הדעות הקדומות שלי בצד, ואני חייב לציין שאני צריך לאכול את הכובע, או לפחות חלקו. החברה הקוריאנית שמתיימרת כבר שנים להיות המתחרה הישירה של אפל עשתה זאת בהצלחה. מכשיר ה-NOTE או כפי שהוא רוצה להיקרא בשנת 2022 ה-S22 Ultra הוא מכשיר עילית לכל דבר והופך למוצר דגל ממש כמו שסמסונג רצו. הפעם יצא להם מכשיר מוצלח במיוחד, אבל גם לו יש כמה "אבל" שחייבים לדבר עליהם - כולל פיל אחד גדול מאוד.

עיצוב

נתחיל בקנקן ויותר מאוחר ניכנס לגלות מה יש בתוכו, קשה למצוא אדם שיגיד שהטלפון הזה לא "חתיך". למכשיר עצמו צדדים קמורים ופינות חדות, ויש לו מבנה אלומיניום שלא משאיר טביעות אצבעות ונותן לו סטייל אלגנטי מאוד. הבעיה היא שהוא מחליק, ממש מחליק - אני לא מפיל טלפונים והוא כמעט נפל לי שלוש פעמים בכמה ימים, לכן כדאי שתיקנו כיסוי. חשוב לציין, כי אם הוא ייפול לכם החברה מתהדרת בשריון פנימי שיש גם למסך וגם לחלק האחורי, ואמור לעזור בזמן נפילות על הרצפה או אפילו למים. כאמור לא בדקתי זאת מהסיבות המובנות.

המכשיר ארוך מאוד וכבד, כמה ארוך וכבד? 163 מ''מ במשקל של 229 גרם, ואם נתרגם את המספרים לחוויה אז היד נרדמה אחרי גלילה של כמה דקות בטיקטוק וכשאתם שוכבים במיטה והמכשיר נופל עליכם זה כואב, אל תשאלו איך גיליתי, אבל זה כואב.

בנוסף בגב המכשיר תמצאו את צי המצלמות של סמסונג, רשת העדשות אמנם זהה לשל האולטרה של שנה שעברה, אבל השנה היא מגיעה ללא תושבת והמצלמות פשוט יושבות על הגב בלי משהו שיחבר ביניהן. אני מניח שחלק יגידו שזה יפה יותר, מה שבטוח הוא שזה פחות אסתטי עם הזמן כי האבק נכנס ביניהן ואי אפשר להתעלם ממנו.

ההפתעה הגדולה הוא העט המפורסם של הנוט, שמתחבא בתוך תושבת מובנית בתחתית המסך, ועל העט נרחיב בהמשך.

גלקסי S22 אולטרה (צילום: samsung)
גלקסי S22 אולטרה | צילום: samsung

מצלמה

מה הדבר הראשון שאתם עושים כשאתם בודקים טלפון חדש? פותחים את המצלמה כמובן. אז סמסונג השקיעו לא מעט במערך הצילום שלהם, ואי אפשר להגיד עליו שהוא לא טוב בשום צורה, למרות שיש סמארטפונים עם מצלמות טובות יותר. מאחור ניתן למצוא: מצלמה אולטרה רחבה 12MP, מצלמה רחבה 108MP, מצלמת Telephoto 10MP ומצלמה קדמית 40MP.

בסופו של דבר, אין חידושים אמיתיים במצלמות עצמן אבל כן יש שיפור בתוכנה. בחברה שמו דגש על צילום הלילה וניסו למתג מחדש את אפשרות הצילום בחושך עם השם הקליט "Nightography" ואכן תמונות הלילה יוצאות בהירות מאוד, יש שיגידו לא מציאותיות אבל בהחלט מספיק טובות בשביל הסטורי שלכם. בנוסף לצילום לילה, ישנם עוד כמה פיצ'רים מרשימים במיוחד, למשל צילום הדיוקן או portrait כל כך חד שאפשר לשים לב לשערות הזקן לטוב ולרע, הזום הטלסקופי שמגיע פי 100 יכול לצלם לכם את הירח ולרגל אחרי השכנים שלכם, או סתם לקרוא טקסט רחוק. התמונות אומנם לא יוצאות חדות במיוחד, אבל עדיין מרשימות. הווידאו עצמו השתפר רבות בזכות המייצב שלו מה שהופך את היד הרועדת שלכם ליד של צלם מקצועי.

בנוסף, סמסונג הוסיפו גם הפעם פיצ'רים נוספים לצילום כמו אוכל, סלואו מושן, סופר סלוטו מושן (שדי קשה לשלוט בו), פנורמה וכמובן הסינגל טייק החביב וההרפתקני שמאפשר לכם לצלם בו זמנית בכל מיני שיטות. שיטת הצילום אהובה עליי הייתה דיוקן הווידאו, שבה חדות הצילום לא יורדת למרות התזוזות כמו בסרטון הזה:

 

אם אתם מגדירים את עצמכם כמקצוענים אתם יכולים להוריד את אפליקציית הצילום RAW של סמסונג, דרך חנות האפליקציות הדי שוממת של סמסונג, ובה תוכלו לשלוט ידנית בנתוני הצילום כמו במצלמות SLR ותוכלו לעבור לתוכנת עריכה של lightroom, גם היא דרך חנות האפליקציות של סמסונג. ונשאלת השאלה למה סמסונג מתעקשת לעשות חנות אפליקציות משלה בכלל? 

סוללה

כאן מדובר בחיסרון קל. שלא תבינו לא נכון, הסוללה תחזיק לכם בקלות יום שלם. בזכות כ-5,000 מיליאמפר-שעה. סמסונג טוענת שזה יחזיק לכם ליותר מיום אחד, אבל בינינו אם אתם משתמשים סבירים אתם כנראה תסיימו את היום באזור ה-30%-40%. הסיבה היא די פשוטה - סמסונג לא הגדילו את קיבולת הסוללה, אבל המעבד עובד קשה יותר ולכן ההספק שלה נמוך יותר, בטח ממה שציפינו במוצר דגל שאמור להתחרות באפל.

פייר, התאכזבתי וציפיתי לסוללה שתחזיק לפחות יום וחצי. בנוסף לסוללה הפחות חזקה, סמסונג ממשיכה בנוהל הירוק שלא לשלוח לכם מטען. מצד אחד, כולנו רוצים פחות פסולת בכדור הארץ, אך מצד שני כשעוברים למכשיר עם מטען מהיר Type C 45W, אתה מצפה מהחברה לספק לך אותו ולא למכור לך אותו במיוחד. זה פחות מרגיש כמו מדיניות ירוקה ויותר כמו תאוות בצע, אולי היה עדיף לתת לצרכן את האפשרות לבחור האם הוא צריך מטען כמו שעושים עם הסכו"ם החד פעמי במסעדות.

סמסונג גלקסי S22 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
סמסונג גלקסי S22 אולטרה | צילום: יונתן אפולט

חומרה

אם יש משהו שסמסונג מצטיינים בו מבחינתי הוא החומרה, זאת הקטגוריה שמציבה בגאון את האולטרה כמכשיר הדגל של מוצרי אנדרואיד. המעבד של קוואלקום הוא הסנאפדרגון 8 Gen 1 והוא פשוט מכונה, לפעמים קשה לזכור שיש לכם סמארטפון ביד כי הוא מרגיש כמו מחשב לכל דבר. אם אתם משחקים במשחקים "כבדים" או מצלמים סרטונים ארוכים, ייתכן ותרגישו חימום קל במכשיר אבל לא ברמה מדאיגה. 

המכשירים שמגיעים לישראל מכילים זיכרון RAM בנפח 12GB ונפח אחסון של 256GB או 512GB, גם הפעם סמסונג החליטה "לוותר" על אפשרות להכניס כרטיס זיכרון חיצוני, מה שמחייב אתכם לקנות מקום על ענן לצורך גיבוי - במיוחד אם אתם מתכננים להישאר עם המכשיר הזה להרבה זמן.

המסך של המכשיר הוא עוד קטגוריה בה סמסונג מצטיינת, מסך ה- AMOLED שלהם לא רק בהיר במיוחד, כך שגם בשמש הכי חזקה, הוא מצליח להציג את הצבעים בצורה הכי ברורה. אם אתם אנשים שפחות מתחברים לאור, יש למכשיר סנסור מעולה שידע לבד להוריד את הבהירות כשצריך, כך שלא משנה מתי תסתכלו האור ייראה במצב האופטימלי.

ועכשיו בחזרה אל העט של סמסונג. בתור מישהו שחשב שהעט הוא דבר מיותר לחלוטין, אני אוכל את הכובע, מדובר בשיחוק רציני. מי שמכיר את העט מהנוט כבר יודע שמדובר במוצר כיפי, יצירתי ושימושי הרבה יותר ממה שחשבת. כעת, עם התושבת המיוחדת והשיפור במהירות התגובה, אפשר להרגיש שהמכשיר הופך למחברת בתוך שניות, והעט מספק  לך חוויית כתיבה או ציור מושלמת. הוא מחליף את השימוש באצבע, דבר נוח כשיש מסך גדול כל כך, ובנוסף אפשר לרשום בו הערות, לכתוב על צילומים ולהכין בו גיפים.

נקודת זכות נוספת היא ההבטחה של החברה הקוריאנית שהמכשירים יקבלו את עדכוני התוכנה הבאים במשך 4 שנים, דבר נדיר שאומר שאתם יכולים לתכנן על המכשיר הזה לשנים הבאות, בניגוד לרוב מכשירי האנדרואיד שמפסיקים להתעדכן אחרי בערך שלוש שנים.

גלקסי S22 אולטרה (צילום: samsung)
גלקסי S22 אולטרה | צילום: samsung

שורה תחתונה

והנה הגענו לפיל שבחדר. לא מדובר במכשיר לכל אחד, והסיבה העיקרית היא שהוא עולה יותר משכר דירה של דירת חדר בתל אביב. 4,799 שקל, לפי האתר הרשמי של סמסונג, הוא סכום שלא מתאים לכל המעמדות אחרי תקופת הקורונה, ואולי בדיוק לזה סמסונג מכוונים - כמו אפל גם הם רוצים מכשיר שהוא סמל סטטוס.

מבחינה מקצועית, למרות שהוא לא מצטיין בכל הקטגוריות הוא בהחלט מספק ביצועים מעולים בכל פרמטר, מה שהופך אותו לסמארטפון שעומד בראש מכשירי האנדרואיד, קשה לי להאמין שיהיו לכם תלונות עליו. בסוף הוא מבטיח לכם מכשיר מצוין ועמיד במיוחד, שאפשר לסמוך עליו לטווח הרחוק, במידה והוא לא יחליק לכם מהיד וישבר כמובן.