השיחות האוטומטיות עם הודעות מוקלטות שמטרידות אותנו שוב ושוב הן מכה של ממש, ובארה"ב החליטו לשים להן סוף. ביום שישי הכריזו 33 חברות מתחום התקשורת כי ישתפו פעולה עם ה-FCC, המקבילה האמריקאית למשרד התקשורת, בניסיון להילחם בתופעה, כך לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס.

רשימת החברות שהצטרפו למאמצים כוללת את יצרניות מערכות ההפעלה הסלולריות גוגל (או ליתר דיוק חברת האם שלה, אלפבית), אפל ומיקרוסופט, לצד יצרניות מכשירים כמו סמסונג ו-LG וכמעט כל ספקיות התקשורת הארציות בארה"ב.

עד כה התמצו הצעדים נגד שיחות שכאלו בעיקר בשילוב אפשרויות לחסימת מספרים מטרידים במכשירי סלולר ובאפליקציות עצמאיות ששימשו מודיעין על בסיס חוכמת המונים שמתריע ממתקשרים ספאמרים. אלא שה-FCC מבקש כבר זמן רב לנקוט אמצעים אגרסיביים יותר שימנעו לחלוטין את השיחות הלא רצויות.

מטרתה העיקרית של קבוצת החברות, שמכנה את עצמה Robocall Strike Force ("כוח התקיפה נגד שיחות רובוטיות"), הוא יצירת תקן לאימות זהות המתקשר, כך שארגונים שמבצעים שיחות רובוטיות לא יוכלו לזייף מספרי טלפון או להסתיר אותם מספיק כדי שלא ניתן יהיה לזהות את מקור השיחה. תקן כזה ימנע גם את פעילותם של שירותים שמאפשרים לכל אחד להתקשר ולשלוח הודעות ממספר טלפון של מישהו אחר.

קבוצת החברות האמריקאית אמורה להגיש תוכנית עבודה ב-19 באוקטובר, בעוד ה-FCC מנסה להאיץ בחברי קונגרס אמריקאים להעביר חוקים שיסייעו במאמץ למגר את השיחות האוטומטיות. תוכנית העבודה צפויה להשפיע גם על מצב השיחות האוטומטיות במדינות אחרות, מאחר שכלי הזיהוי והחסימה ישולבו ברשתות (גם נוקיה, שהקימה את רשת דור 4 של סלקום בישראל, חברה בה) ומכשירי הסלולר.

אלא שבישראל לא בטוח שזה יעבוד. זאת מאחר וכאן, שיחות ממוחשבות עם הודעות מוקלטות משמשות בעיקר פוליטיקאים לקראת בחירות. בכל תקנות חוקי הספאם שעברו בכנסת עד היום, השיחות וההודעות מפוליטיקאים תמיד הוחרגו מהכלל, ולצערנו אין סיבה לקוות שזה ישתנה אם יצרניות הסלולר ימכרו כאן מכשירים עם יכולת תאורטית לחסום אוטומטית את השיחות הללו.