הקש סיסמא או הסתכל למצלמה בלי למצמץ

EyePrint ID בסמארטפון ZTE Grand S3 (צילום: Engadget)
ZTE Grand S3 | צילום: Engadget

אבטחה ביומטרית הולכת ותופסת מקום של כבוד במכשירים הניידים שלנו, וחברת ZTE הסינית היא הראשונה לעשות זאת עם זיהוי עיניים. בוועידת המובייל הציגה היצרנית את Grand S3, סמארטפון ראשון המאפשר אבטחה באמצעות זיהוי עיני המשתמש.

התוכנה מבוססת על מערכת EyePrint ID, המפותחת על ידי EyeVerify ומאפשרת לבצע זיהוי של תבנית העין ללא צורך בחומרה מיוחדת. עינו של המשתמש נסרקת על ידי המצלמה הקדמית של הסמארטפון, הממפה את כלי הדם בחלק הלבן של העין במקום לנסות להסתמך על זיהוי רשתית מורכב.

 

לאחר הסריקה, האורכת מספר שניות, ניתן להגדיר לסמארטפון אבטחה באמצעות זיהוי העין. פיתחת הנעילה מתבצעת על ידי לחיצה על כפתור הדלקת המסך ("בית" או "הדלקה/כיבוי"), משיכת אצבע מקצה המסך העליון ואז קירוב המצלמה הקדמית לעין. כתבים שניסו את היכולת במתחם התערוכה מדווחים כי היא עובדת היטב, אם כי התהליך מעט מסורבל יותר משימוש בקורא טביעות האצבע של אפל. למרות זאת, העובדה שתוכנת זיהוי העין לא דורשת חומרה מיוחדת צפויה להביא לשילובה של אבטחה כזו בסמארטפונים נוספים.

הפוך, גוטה, הפוך!

יצרנית הסלולר הסינית TCL מצאה פיתרון מעניין ופשוט להפליא לצורך לסובב את הסמארטפון אם שלפתם אותו מהכיס הפוך בעת קבלת שיחה: סדרת One Touch Idol 3 החדשה תחת מותג Alcatel של החברה כולל שני מכשירים בעלי עיצוב סימטרי כמעט לחלוטין - כולל אפרכסת ומיקרופון בכל אחד מקצוות הצד הקדמי של המכשיר. כך, לא חשוב אם קירבתם לאוזן את הקצה העליון או התחתון, הוא יתפקד כרמקול בעוד הקצה שהשארתם מרוחק יותר יתפקד כמיקרופון.

 

שני המכשירים בהם נכללה התכונה המעניינת מציעים גם מפרט מתקדם למדי: מסכים בגדלים 4.7 ו-5.5 אינצ' ברזולוציות HD ו-Full HD, בהתאמה, מעבדים של קואלקום בטכנולוגיית 64-ביט (8 ליבות במכשיר הגדול יותר ו-4 בקטן יותר), מצלמות אחוריות עם חיישני 13 מגה-פיקסל ומצלמות קדמיות עם חיישני 5 ו-8 מגה-פיקסל. מחיר הגרסה הקטנה הוא פחות מ-200 דולר, בעוד הפאבלט מתומחר ב-250 דולר.

בלקברי לא מוותרת

חלוצת הסמארטפונים הקנדית, הנמצאת מזה מספר שנים במצב סופני, מנסה להחזיק את הראש מעל המים בשילוב של צעדים נועזים לצד כאלה שגורמים להרמות גבה. בברצלונה הכריזה החברה כי היא רוצה להפוך לחברת תוכנה ולהביא את שירותי התקשורת העסקיים שלה לכל מערכות ההפעלה המתחרות.

עם זאת, החברה לא מוותרת גם על תחום המכשירים, גם אם כמעט אף אחד כבר לא קונה כאלה שאינם מבוססים על מערכות ההפעלה של גוגל ואפל. החברה הודיעה כי תשיק השנה 4 דגמים חדשים, שהראשון ביניהם נחשף השבוע ויתחיל להימכר בקרוב בשווקים מתפתחים כגון ברזיל ואינדונזיה.

 

BlackBerry Leap הוא סמארטפון זול המבוסס על מערכת ההפעלה העדכנית של החברה, אך מריץ אותה על חומרה מיושנת למדי: מסך 5 אינצ' ברזולוציית HD 720p בלבד, מעבד כפול-ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ, זיכרון עבודה (RAM) בנפח 2 גיגה-בייט, מצלמה אחורית עם חיישן 8 מגה-פיקסל וסוללת 2,800 מיליאמפר/שעה. את המפרט בן השנתיים תציע החברה במחיר של 275 דולר.

הסליידר עם המסך הקמור של בלקברי (צילום: BlackBerry)
סליידר עם מסך קמור. האבטיפוס של בלקברי | צילום: BlackBerry

בנוסף, סיפקה החברה לעיתונאים הצצה חטופה לאחד מדגמיה העתידיים: מכשיר בעל מסך ה"גולש" לשני הצדדים, בדומה ל-Galaxy S6 Edge החדש של סמסונג, הכולל גם מקלדת הנפתחת בהחלקת המסך למעלה במו במכשירי הסליידר הישנים. בלקברי לא חשפה פרטים נוספים על המכשיר.