בואו נגמור עם זה כבר עכשיו: בדיחות פיצוצים לא תמצאו בסקירה הזו. מיצינו אותן מזמן בכתבות החוזרות ונשנות על פרשת גלקסי נוט 7. אז אם באתם לפה לצחוק על הפאשלה של סמסונג - מצטערים, אבל אנחנו הולכים לאכזב אתכם.

עכשיו אפשר לגשת לעניין: גלקסי נוט 8, מכשיר-העל החדש של סמסונג, שהוכרז לפני כשבועיים וכבר ניתן להזמנה מוקדמת בישראל, כאשר המכשירים צפויים להגיע לרוכשים ולחנויות מייד לאחר ראש השנה.

עיצוב וממשק

הוא גדול. מאוד. עם מסך שנמתח 6.3 אינצ' בין שתי הפינות הנגדיות שלו, אפילו השוליים האולטרה-צרים לא משנים את העובדה הזו. אז נכון, הוא קטן יחסית לסמארטפונים קודמים עם מסכים בגודל דומה (אהמ אהמ, סוני!), ובזכות הגוף הצר והמעוגל האחיזה שלו יכולה להיחשב איכשהו ללגיטימית - אבל עדיין, הוא לא מרגיש נוח ביד. יותר כמו ניסיון של ישראלי מצוי לאכול בצ'ופסטיקס - כאילו עוד שנייה אתם מאבדים את הקואורדינציה ומפילים אותם.

חוץ מהגודל (שגם אותו יש כמה אנשים שאוהבים משום מה), מדובר באחד המכשירים היפים שקיימים. היחס בין גודל המסך לגודל המכשיר, הצדדים המעוגלים, המסגרת המתכתית - הכל מרגיש סוג א'. מלפנים אין כלום מלבד המצלמות, החיישנים והאפרכסת מעל המסך, וגם מאחור כל מה שצריך מרוכז ברצועה אחת, שסביבה משטח זכוכית אינסופי וחלק.

הדבר היחיד שלא אהבנו בזה הוא שסורק טביעות האצבע נמצא קרוב מדי למצלמה, ואם תשתמשו בו תפספסו אותו ככל הנראה לעתים קרובות ותלכלכו את העדשה. אנחנו בחרנו פשוט לא להשתמש בו, ולבחור בנעילת המכשיר על ידי זיהוי פנים (בו ניגע בהמשך).

עוד חיסרון של גב הזכוכית הוא שיש הרבה יותר מה לשבור - בגלל הגודל שלו, המכשיר החליק לנו מהכיס בעת ישיבה באוטובוס, ובגלל שהגב עשוי זכוכית נוצרו בו סדקים עמוקים.

המכשיר מריץ את ממשק ה-TouchWiz של סמסונג בגרסה עדכנית. הוא נראה די טוב, עם אייקונים מעוגלים ואנימציות חלקות - אבל הפריע לנו שמגירת האפליקציות מוסתרת וצריך לנחש שמעבר אליה מתבצע באמצעות גרירה אנכית (למעלה או למטה) ממסך הבית. אמנם, ניתן גם להפעיל בהגדרות את הכפתור המציג את מגירת האפליקציות - אבל עדיין, ההרגשה היא שבחירת ברירת המחדל מוזרה.

בצד ימין של המסך מוצגת מין לשונית וירטואלית שקופה למחצה, שמשיכתה לכיוון מרכז המסך פותחת סרגל צד שמציע קיצורי דרך או וידג'טים. לא מצאנו לזה שימוש אמיתי, אבל אנחנו בטוחים שיש מי שישמח שאפשר "לנעוץ" אפליקציות ואנשי קשר מועדפים, או עדכוני מזג אוויר ומשחקי כדורגל, כך שמכל אפליקציה שנמצאים אפשר להגיע אליהם במשיכה או שתיים, בלי להפעיל אפליקציה אחרת.

זה המכשיר הראשון שמגיע עם ביקסבי, העוזר הוירטואלי של סמסונג. אפשר להפעיל אותו עם כפתור ייעודי, שממוקם בצד שמאל, מתחת למקשי עוצמת השמע - מיקום ועיצוב שגורמים לבלבול בינו לבין כפתור הנעילה. אפשר גם להפעיל אותו בפקודה קולית או בגרירה הצידה (לכיוון שמאל) ממסך הבית. הוא נחמד ויודע לעשות כל מיני דברים קטנים כמו להפעיל ולכבות הגדרות מסוימות, לחפש ברשת ועוד - אבל בכל זאת לא חשבנו שהוא שימושי מאוד, ודאי לא כל עוד הוא תומך באנגלית (וקוריאנית, אבל כמה קוריאנים יש בישראל?) בלבד - מה גם שהחברה שכחה לקחת בחשבון כמה דברים קטנים, וכך לדוגמה חלק מהממשק של דיגסבי מיושר לימין כאשר המכשיר בעברית אך חלק אחר מיושר לשמאל - וכך קורה שאלמנטים עולים אחד על השני.

מפרט וביצועים

כמו שאפשר לצפות ממכשיר-על, גלקסי נוט 8 מגיע עם כל חידוש אפשרי כמעט (ה"כמעט" מכוון למגע תלת-ממדי - טרנד שחזינו שידעך כאשר הוצג עם האייפון 6s, ונראה שכך אכן קרה): מעבד מתומן ליבות של סמסונג, 4 מהן במהירות 2.3 גיגה-הרץ ו-4 במהירות 1.7 גיגה-הרץ, זיכרון עבודה בנפח 6 גיגה-בייט, אחסון פנימי בנפח 64, 128 או 256 גיגה-בייט, חריץ הרחבה לכרטיסי microSD, מצלמה אחורית כפולה עם שני חיישני 12 מגה-פיקסל ומצלמה קדמית עם חיישן 8 מגה-פיקסל וכמובן העט שבלעדיו זה לא נוט, אלא גלקסי S פלוס.

סמארטפון גלקסי נוט 8 של סמסונג (צילום: יאיר מור, NEXTER)
סמארטפון גלקסי נוט 8 של סמסונג | צילום: יאיר מור, NEXTER

בין האפשרויות שנותן העט ניתן למנות כתיבת תזכורות בכתב יד, כתיבה של התזכורות האלו גם כשהמכשיר נעול (אז הן מוצגות כנגטיב - לבן על רקע שחור - כך שההצגה שלהן צורכת הרבה פחות סוללה), ציור, שרטוט על צילומי מסך ובחירת טקסט ותמונות וחילוץ פרטים מתוכם - כולל זיהוי טקסט בעברית. נציין שגם היכולת לצייר קווים דקים ועבים בפעולה אחת על ידי הגבלת הלחץ של העט על המסך - במקום כניסה לתפריט עובי המברשת ובחירה בעובי גדול יותר - נוחה מאוד.

סמארטפון גלקסי נוט 8 של סמסונג (צילום: יאיר מור, NEXTER)
סמארטפון גלקסי נוט 8 של סמסונג | צילום: יאיר מור, NEXTER

כמובן שאת כל זה, וכל פעולה אחרת, המכשיר מבצע במהירות וללא היסוסים, כפי שאפשר לצפות מסמארטפון שמתיימר להיות הטוב בעולם. לא משנה כמה אפליקציות השארנו פתוחות ברקע - הוא לא גמגם ולא התבלבל. גם תכונות ניהול צריכת האנרגיה והזיכרון, ש"מקפיאות" אפליקציות מסוימות או מגבילות פעילות מסוימת שלהן (נגיד, אפליקציית GPS תעודכן במיקומכם רק פעם בכמה שניות אם היא אינה מוצגת על המסך כרגע) דואגות לזה.

סעיף אחד בביצועים ששווה אזכור מיוחד הוא המסך - טווח הבהירות שלו עולה בכמה רמות על כל מה שהיכרנו עד היום: מצד אחד, אפשר להגביר אותו עד שזה מסנוור ממש (לפי מבחני מעבדה הוא מגיע לכ-1,250cd/m2 - יותר מכל סמארטפון אחר אי פעם), ומצד שני להוריד את הבהירות עד שהמסך כמעט בלתי נראה אם יש אפילו מעט אור בחדר (למה זה טוב? ללילה, כשאתם לא רוצים להסתנוור כשאתם בודקים מה חדש).

צילום

הצילום הוא אחד הדברים היחידים במכשיר שאכזב אותנו. שלא יהיו אי-הבנות: המצלמה האחורית של גלקסי נוט 8 מדהימה. מספיק לצפות בסרטון מהביקור שלנו במתחם הגיימינג הייפ, שצולם כולו (וידאו ואודיו, בעזרת מיקרופון דש שחובר לחריץ האוזניות) באמצעות המכשיר, כדי להבין שאין שום בעיה אמיתית עם המצלמה הזו – התמונה ברורה וחדה, ייצוב התמונה מעולה והצבעים, כמו בכל מכשירי גלקסי בשלוש השנים האחרונות, נאמנים לחלוטין למציאות.

אז מה אכזב אותנו? המאמץ הדרוש כדי להוציא ממנה תמונות סטילס טובות. מה שבווידאו לא משנה בגלל ייצוב התמונה האופטי+דיגיטלי (כשמצלמים וידאו נעשה שימוש רק בחלק מהחיישן, כדי להשאיר מקום לתיקון רעידות), בתמונות סטילס בא לידי ביטוי – אפילו רבע-רעידה, שבדורות הקודמים לא הפריעה כלל, גורמת לתמונה לצאת מרוחה ולהרוס אותה לחלוטין. אנחנו מאוד מקווים שהבעיה הזו תיפתר בעדכון תוכנה, כי זה אפשרי ואין סיבה שנוט 8 יצלם פחות טוב מגלקסי S8 ו-S8 פלוס.

חיי סוללה

השינוי הכי לא טיפוסי בנוט 8 הוא הסוללה, שהתכווצה מ-3,500 מיליאמפר/שעה ל-3,300, כחלק מהסקת המסקנות מהסוללות המתפוצצות בנוט 7 שנמצאו כדחוסות מדי בתוך המכשיר. זה אמנם לא הבדל גדול, אבל בהתחשב בכך שבדרך כלל נהוג שמכשירים חזקים יותר מגיעים עם סוללות גדולות יותר – מדובר בנקודה לרעה.

והיא אכן משתקפת בביצועי המכשיר: בשימוש צנוע יחסית, שכלל מעט התכתבויות וגלישה עם עוד קצת האזנה למוזיקה, המכשיר שרד יום וחצי – זה אולי נראה לא מעט, אבל הסטנדרט בקטגוריית הפאבלטים הוא כבר מזמן יומיים בשימוש כזה. כאשר הוספנו שעת צפייה בנטפליקס למשוואה – המכשיר לא החזיק אפילו יממה. לא אסון, אבל חיסרון לעומת המתחרים.

סיכום

אם קראתם את הסקירה עד כאן ואתם עוד לא יודעים מה השורה התחתונה - זה אומר שזה לא המכשיר בשבילכם. לכו על גלקסי S8 פלוס, ודאי אם המצלמה הכפולה היתה השיקול המרכזי שלכם. היא פשוט לא נותנת כרגע ייתרון משמעותי.

אבל אם עוד לפני שהתחלתם לקרוא כבר חיכיתם לקטע שבו נספר מה חדש בעט - זה לגמרי המכשיר שלכם, ולא משנה כמה הוא יעלה (הערכה: סביב 4,000 שקל לגרסה הבסיסית עם 64 גיגה אחסון).