עשרות אלפי ישראלים תקועים מתחילת השבוע בלי חשמל, וניסיון העבר מלמד שמאות אלפי נוספים עוד יחוו בעיות דומות בהמשך החורף. במצב כזה, אחד הדברים שמטרידים את רובנו הוא איך לגרום לסמארטפון שלנו לשרוד את הלילות הארוכים- -ומהר חברון וצפונה גם ימים שלמים של סופות שלג - בלי טעינה בין יום עבודה אחד למשנהו. בשביל זה ליקטנו כאן את כל הטיפים להארכת חיי הסמארטפונים והלפטופים שלנו.

סדרת צילומי טלפון נייד (צילום: behance.net)
גברת, המסך שלך בהיר מדי, חבל על הסוללה. אילוסטרציה | צילום: behance.net

1. נזכרים בתקופות חשוכות

הצעד הראשון שצריך לזכור כשהחשמל הולך הוא להוריד את בהירות המסך. כמעט כל מדריכי החיסכון בסוללה מכילים את הטיפ הזה, ולמרות זאת רובנו עדיין מחפפים ומשאירים את הבהירות ברמה בינונית במקרה הטוב. אם יש סיכוי שלא תוכלו להטעין את הסמארטפון זמן רב, זה לא מספיק - החשיכו את המסך לבהירות מינימלית או קרוב לכך. ההבדל בצריכת הסוללה אדיר ומוסיף כמה שעות טובות של שימוש.

2. תוכנית ההתנתקות

אם אתם עדיין לא מכירים מקרוב את מתגי ההדלקה והכיבוי של סוגי הקישוריות השונים בטלפון שלכם - זה בדיוק הזמן לערוך איתם היכרות ולנתק את כל מה שלא צריך. כבו את קישוריות ה-WiFi - הרי ממילא אינכם יכולים להתחבר אליה כל עוד אין חשמל לנתב הביתי. בלוטות' מיותר ברוב המקרים - אלא אם אתם מתכננים מסיבה רועשת עם רמקול אלחוטי או רצף שיחות זועמות לחברת החשמל (אם כי אנחנו ממליצים להימנע, זה צולה לכם את האוזן ולא עוזר בכלום) באוזנייה אלחוטית. שירותי מיקום ו-GPS? כבו מהר. מה, אתם לא יודעים איפה אתם גרים? את הניווט תשאירו לטכנאי של חברת החשמל.

הנה שני מדריכים שמפרטים איפה למצוא את המתגים האלה באנדרואיד ובאייפון.

איש עם סמארטפון בחדר חשוך (צילום: http://www.japanexperterna.se, Flickr)
גם אתה צריך להוריד את הבהירות | צילום: http://www.japanexperterna.se, Flickr

3. הפסקות יזומות לצרכנים כבדים

מה שחברת החשמל עושה לנו כדי להמשיך לספק חשמל לתעשייה בעת שיא בביקוש - גם אנחנו יכולים לעשות לסמארטפון בעת הפסקת חשמל, כשכל פעולה מיותרת מקצרת את חייו. היכנסו למסך ניהל צריכת הסוללה במכשיר שלכם - יהיה זה אנדרואיד או אייפון - וכבו את האפליקציות הזללניות והמיותרות עד לחידוש אספקת החשמל. הנה רשימה של כמה אפליקציות מועדות שמן הסתם יככבו במסך צריכת האנרגיה שלכם.

כמו כן, חשוב לנו להדגיש שאפליקציית הפנס, שבדרך כלל לא תופיע כחשודה מיידית בזלילת חשמל בשל מיעוט השימוש בה, היא צרכנית כבדה ברגע שאתם נמצאים בחדר (או רחוב) חשוך ומתחילים להשתמש בה באופן ממושך. הימנעו מכך.

4. מה עוד אפשר לעשות?

אתם יכולים לנסות להצטייד באפליקציות לניהול הסוללה - אבל לא בטוח שהן עוזרות יותר מלתת לכם את אותם טיפים שכבר הובאו כאן. מה שכן, יש דברים קטנים כמו ויתור על הרטט וכיבוי התראות שיכולים לתת לסוללה מרחב נשימה של עוד שעה. הנה לקט של טיפים כאלה לאנדרואיד, אייפון ו-Windows Phone. כמובן שסוללות חיצוניות יכולות לעזור מאוד בהארכת חיי הסוללה של הסמארטפון - אבל רק אם אתם דואגים שהן יהיו טעונות תמיד. יש גם יתרון לסמארטפונים שמאפשרים החלפת סוללות - שכן סוללות חדשות בדרך כלל מגיעות מלאות. סמארטפון כזה יכול לשרוד 4 ימים בשימוש חכם - מספיק לרוב הפסקות החשמל בישראל.