וואווי, P6 (צילום: ניב ליליאן)
מסך בגודל של 4.7 אינץ', עם איכות בינונית. P6 | צילום: ניב ליליאן

 

P6, הטלפון החדש של וואווי (Huawei) הסינית, נחת בישראל ונמכר כאן בכ-2,100 שקלים. לטענת החברה מדובר בסמארטפון הכי דק שקיים בעולם, אבל מה עם יתר ההתכונות שלו? בדקנו ויש לנו מסקנות.   

עיצוב וממשק

ה-P6 הוא אכן מאוד דקיק והוא באמת מכשיר יפה ומושך עין, בלבן, עם מסגרת כסופה (פלסטיקית, אבל לא מורגש), ואלגנטי מאוד. התחתית של הטלפון מעוגלת לחלוטין ומיד ניגע בזה. הדקיקות שלו אגב, בהתחלה קצת מפריעה ביד, אבל אחר כך מתרגלים.

במסגרת העיצוב, שוכנו בצד אחד גם המגשים של כרטיסי ה-SIM והמיקרו SD. התא למיקרו SD הוא הברקה מצוינת: לשחזר את הפטנט של מגש גם לתא לכרטיס זיכרון, הוא חידוש שיצרניות גדולות יותר צריכות להעתיק. סליחה, לשאוב השראה ממנו. מי שאגב עושה זאת עוד זאת סוני, עם האקספריה Z.

עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק

בצד הנגדי, נמצא שקע האוזניות. והנה העניין המוזר – אותו דוקרן או מסמר שמשמש כדי לשלוף את מגשי הכרטיסים ממקומם, הוא זה שאוטם את שקע האוזניות. בחירה מוזרה מאוד. בתחילה חיפשנו את הדוקרן בקופסה, עד שהבחנו בו תקוע בשקע האוזניות. ונשאלת השאלה – איפה מניחים אותו כשרוצים להשתמש בשקע האוזניות? מתכון בטוח לאיבודו של הדוקרן.

וואווי, P6 (צילום: trustedreviews.com)
עיצוב מושך | צילום: trustedreviews.com

ועוד במחלקת ההחלטות התמוהות – למקם את שקע המיקרו USB בראש המכשיר. חברים שם בסין, אנחנו מבינים שאתם לא רוצים להרוס את הקשת היפהפיה בתחתית, אבל לא היה יותר הגיוני לשים את שקע המיקרו-USB שם במקום בראש ה-P6, מה שמבטיח הרס כבלי טעינה כשמניחים את הטלפון בעריסת שמשה באוטו? רע מאוד. הגב גם הוא חלק למדי, עם המצלמה והמבזק בפינה השמאלית, ורמקול בתחתית.

כמה מילים על הממשק: למרות שלממשקים הסיניים לעתים יצא שם רע, פה זה לא המקרה. וואווי כללו כאן המון אופציות מעניינות וערכות נושא, ככה שכל אחד יכול למצוא משהו שמתאים לו ומדבר אליו, והערכות מאוד שונות זו מזו. הסידור כאן הוא הסידור החביב על הסינים, כמו באייפון – כל האפליקציות על שולחן העבודה, ללא מגירת היישומים של אנדרואיד. קראו עוד על האפשרויות שנכללו ב-P6 בסעיף התוכנה.

תצוגה וביצועים

אם מסתכלים על הנתונים הקשים של מסך ה-P6, לכאורה, מדובר במסך לא רע: מסך 4.7 אינץ', ברזולוציה של 720 על 1280 פיקסלים, עם נתוני צפיפות יפים. בפועל לעומת זאת, מדובר במסך בינוני, שווידאו עליו נראה קצת מרוח. הוא סביר אם השימוש העיקרי שלכם הוא מיילים – לא היינו רואים עליו סרט באורך מלא.

גם במחלקת הביצועים, ה-P6 הוא לא בדיוק אלוף. המעבד הוא מעבד ארבע ליבות, 1.5 גיגההרץ – שוב, לכאורה מעבד חזק, אבל המספרים מראים אחרת. ב-3DMark, במבחן Ice Storm הבסיסי, הוא הוציא 2909 נקודות בלבד – ציון די נמוך, על אף שני גיגהבייט זיכרון.

קול ומולטימדיה

הרמקול שקבוע בגבו של ה-P6, עושה עבודה לא רעה. עוצמת הקול יפה וביצועי הצליל של המכשיר מפתיעים לטובה בזכות עיבוד הדולבי. עדיין, איכות הצליל לא מושלמת, ושמענו מכשירים בעלי איכות צליל טובה יותר, אבל בסך הכל הוא עושה עבודה סבירה.

מצלמת שמונת המגהפיקסל, בינונית למדי. היא טובה למשימות צילום פשוטות, אבל צילומי הלילה לא היו באיכות טובה וזמן המיקוד שלה היה ארוך.

אפליקציות ותוכנה

וואווי כאמור, לא חסכו בתוכנה, והתוספות שיש בטלפון הזה, לא נופלות מאלה שיש בטלפונים יקרים כמעט פי שניים. יש פה כמה הפתעות וכמה תכונות מעניינות, כמו מנהל ההיתרים, שממנהל את ההרשאות שאפליקציות מקבלות – למשל, אם אתם רוצים לחסום אפליקציה מלקרוא את אנשי הקשר שלכם כי אתם סבורים שהיא לא אמורה לעשות את זה, תוכלו לחסום אותה.

עוד יש פה מנהל צריכת חשמל, הגדרה של פתיחה שורה של אפליקציות עם ההפעלה, מצב כפפות למסך המגע שעובד היטב ואפילו אפשרות לקבוע את טמרפרטורת גווני המסך. מרשים מאוד.

וואווי, P6 (צילום: trustedreviews.com)
המון אופציות מעניינות וערכות נושא מגוונות | צילום: trustedreviews.com

חיי סוללה

הסוללה של ה-P6 היא סוללה של "רק" 2,000 מיליאמפר/שעה. הביצועים שלה היו לא אחידים – לעתים קיבלנו זמן פעולה סטנדרטי, כזה של שמונה עד חמש, אבל לעתים היא החזיקה עד אמצע הלילה, על אף שדפוסי השימוש שלנו לא היו שונים מהותית. בסופו של דבר, הביצועים שלה טובים, בוודאי יחסית לגודלה הפיזי שנובע מדקיקותו של המכשיר. מה שכן, הטלפון הסיני מתחמם מעט בזמן פעולה כבדה.

סיכום ומסקנות 

ה-P6 הוא לא הטלפון המושלם והוא סובל מכמה בעיות, כמו המצלמה הבינונית, תכנון לא טוב של שקעים וביצועים קצת חלשים. הוא מפצה על אלה בעיצוב מושך עין, ותוספות תוכנה שנעשו ביד נדיבה. אם אתם מחפשים טלפון שהוא מכונת מולטימדיה או משחקים, ה-P6 הוא לא בשבילכם. לעומת זאת, אם אתם מחפשים מכשיר אלגנטי, בעיקר למטרות עבודה, אפליקציות קלות ושמיעת מוזיקה ורוצים להישאר עם כמה שטרות בארנק – ברמת המחיר שלו (כ-2100 שקלים), ה-P6 הסיני הוא תמורה טובה.

ציון סופי: 8.7

וואווי, P6 (צילום: ניב ליליאן)
החלטות תמוהות באשר למיקום המיקרו USB | צילום: ניב ליליאן
וואווי, P6 (צילום: ניב ליליאן)
צילומי הלילה לא היו באיכות טובה | צילום: ניב ליליאן
וואווי, P6 (צילום: ניב ליליאן)
הרמקול שקבוע בגבו של ה-P6, עושה עבודה לא רעה | צילום: ניב ליליאן
_OBJ _OBJ _OBJ

לסקירות נוספות