עולם הסלולר ועולם הגיימינג נמצאים כבר שנים בשלב של מיזוג כוחות, החל בטלפון המשחקים הכושל Ngage שהשיקה נוקיה בעשור הקודם, ועד ההצלחה של האייפון של אפל בלהפוך את הסלולרי למכונת משחקים ניידת. סוני אריקסון מנסה כבר תקופה מסוימת לטפטף את עולמות הגיימינג למכשיריה, כשדגם ה-Yari לוקח את אופנת משחקי ה-Wii של נינטנדו ומנסה למצוא מיזוג בין השניים. החברה, שמכוונת את המכשיר הזה לצעירים, מאפשרת גם לחלוק שירים שנמצאים במכשיר בזמן שיחה, ע"י כפתור קיצור המופיע על המסך בזמן שיחה וניגון של השיר.

אין תמונה
סוני אריקסון Yari

משחקים: החברה מנסה לספק למשתמשים ב-Yari סגנון משחק באמצעות תנועת הידיים בדומה ל-Wii. השחקן מציב את הטלפון על מעמד מיוחד שמגיע באריזה ואז יכול לשחק במשחק טניס באמצעות הנפת הידיים באוויר מול המצלמה הקדמית של המכשיר. משחק אחר מאפשר לבצע פעילויות ספורט, כאשר המצלמה מזהה את התמונות. כותר נוסף שמשולב כאן הוא באולינג, שיציע לכם להניף את הטלפון באוויר, בדומה לזריקת כדור באולינג, כאשר חיישני התנועה מזהים את הפעולות. הרעיון חביב מאוד ומספק הנאה, אבל אל תצפו לאותה חוויה גראפית שאתם מקבלים באייפון.

עיצוב וממשק: מלבד משחקים, ה-Yari הוא מכשיר חביב מאוד. העיצוב קטן ונעים למגע, המכשיר מצופה בגומי רך בצד האחורי ובאזור הכפתורים הבנוי כולו ממקשה אחת. בזכות הטבעות של בליטות קטנות בספרות, תוכלו להרגיש את הכפתורים ולחייג יחסית בקלות.

צילום: מצלמת ה-5 מגה פיקסל מספקת תוצאות בינוניות. התמונות בהירות מדי גם בתנאי תאורה טובים, ובמקומות קצת חשוכים התמונה לא הייתה מספיק חדה. בעת צילום תמונה פנורמית המכשיר יחייב אתכם לדייק בחיבורי התמונות והמנגנון לא יזהה בצורה אוטומטית את המשך התמונה. כמו כן, זמן צילום התמונה יחסית איטי.

יכולות נוספות: GPS, נגן מוזיקה מוצלח ושירות ה-Track ID לזיהוי שירים באמצעות הקלטת מספר שניות משיר המושמע ממקור כלשהו.

בשורה התחתונה: מכשיר חביב שמספק יכולת גיימינג מעניינת. מספר המשחקים המצורף אינו מרשים. מחיר: באורנג' 2,484 שקל (או 69 שקל ב-36 תשלומים); בפלאפון 2,156 שקל (או 60 שקל כפול 36 תשלומים).

ציון: 8

>> נוקיה 5230: מכשיר מוצלח עם מגע בינוני. ביקורת