נקסוס 4
מהיר יותר, גדול יותר, וחשוב מכך – זול. נקסוס 4

הדור הרביעי של מכשיר הנקסוס של גוגל, הנקסוס 4 , הצליח לעשות באזז לא קטן. הוא מהיר יותר, גדול יותר, וחשוב מכך – זול. לקחנו אותו לסיבוב קצר.

חזק מהמתחרים

בניגוד לשני הדורות הקודמים (נקסוס S ו-הגלקסי נקסוס), בגוגל לא בחרו בסמסונג שתייצר את המכשיר אלא פנו דווקא לחברת LG.

LG היא אמנם בעלת ניסיון לא קטן בייצור מכשירי אנדרואיד, אבל איכשהו עד היום הצליחה להישאר קצת מאחור. עכשיו הכל השתנה, הנקסוס מציג מפרט חזק הכולל מעבד מרובע ליבות 1.5Ghz הנחשב לבין הטובים ביותר כיום בשוק, ה-Snapdragon S4 יחד עם 2GB זיכרון, מפרט החזק יותר מרוב המכשירים הטובים.

גם גודלו של המכשיר גדל בהשוואה לדורות הקודמים ומגיע עם מסך בגודל 4.7 אינצ’, ברזולוציה של 768 על 1280 פיקסלים המספקים צפיפות של 318ppi, ואכן מדובר במסך איכותי למדי, וגם באור שמש ישיר הוא נראה באופן ברור.

נקסוס 4
גב זכוכית בצבע שחור עם פסיפס מנצנץ

ניכרת השקעה גם במראה החיצוני, כשהוא משלב לראשונה גב זכוכית בצבע שחור עם פסיפס מנצנץ וחלק הנראה טוב יותר במציאות מאשר בתמונות. קדמתו כמעט זהה למכשיר הדור הקודם ומעוצב עם מסך המכסה כמעט את כל חלקו הקדמי, כאשר הכפתורים משולבים כחלק מהממשק. למעשה, גם הממשקים החיצוניים זהים במיקומים כמו כפתור הכיבוי וההדלקה, כניסת האוזניות וכניסת ה-microUSB. הוא לא עבה במיוחד (9.1 מ”מ) והמשקל מעט מעל הממוצע (139 גרם), כשבגבו לוגו ה-“Nexus” מתפאר בגדול.

צילום ב-360

המכשיר מצוייד בדור הבא של שבבי הגרפיקה, עם Aderno 320 שנחשב למהיר פי 2 ויותר משבב ה-Tegra 3, כך שיכולות גרפיקה גבוהות כמו משחקים חדישים וסרטוני Full HD יפעלו עליו ללא כל בעיה.

>> גלקסי נוט 2 - סקירה מלאה

מצלמת ה-8 מגה פיקסל שבגבו מציגה איכות טובה וסטנדרטית בדומה לשאר המצלמות בשוק, אך הייחודיות שלה נכון להיום היא הממשק החדש שמביאה מערכת האנדרואיד 4.2 (עליה נרחיב בהמשך). לאחר הפעלת המצלמה, במרכז המסך מוצג עיגול שבלחיצה עליו יפקס את החיישן, ולחיצה ארוכה יציג לנו תפריט המאפשר לשלוט במאפיינים אחרים של הצילום בהנחה של האצבע ויוצג לנו תפריט מעגלי המאפשר שליטה מהירה בהגדרות הצילום מתקדמות יותר כמו: צילום HDR, איזון לבן, חדות, ניגודיות וכו' (מזכיר את ממשק של First Else למי שזוכר). בנוסף, ניתן כעת להוסיף לתמונה שצולמה פילטרים שונים בסגנון אינסטגרם.

חידוש נוסף הם תמונות הפנורמה 360, ממש בדומה ל-Streat View המפורסם במפות גוגל, גם כאן ניתן לעשות צילום מקיף בעזרת המצלמה. האפשרות מכונה Photo Sphere ומסייעת למשתמש לבצע צילום עוקב במדויק על גבי ממשק הצילום (הדגמה בוידאו שבהמשך).

ואולם, למרות כל היכולות הללו דווקא דבר שאמור להיות פעוט נחשב כאן לנושא חשוב – נפח האחסון. בתצורה הבסיסית, המכשיר מגיע עם 8GB זיכרון פנימי ללא אפשרות הרחבה כלל. אמנם ישנה גרסת 16GB, אבל גם זה לא תמיד מספיק, ולא ברור מדוע גוגל לא מאפשרת הרחבה של הזיכרון.

אנדרואיד משודרג

גרסת האנדרואיד 4.2 המגיעה עם ה-נקסוס 4 לראשונה אמנם לא מציגה שינויים משמעותיים כפי שציפינו, אך ישנם מספר תוספות קטנות אך חשובות. הדבר הראשון שנתקלנו בו הוא מסך הנעילה, שלרגע חשבנו כי מדובר במסך הבית שכן כעת ניתן להגדיר קיצורים ווידגט’ים ישירות על מסך הנעילה ולעבור בין מספר מסכי נעילה שונים. אם כי עדיין צריך לפתוח את הנעילה (גרירה מלמטה למעלה) על מנת לא להפעיל בטעות אפליקציה כשלא רצינו.

 

מערכת ההתראות המוכרת של האנדרואיד שופרה והתווספה לה האפשרות להציג מידע מורחב אודות התראה מסוימת באמצעות הקשה והחלקה מטה. בגרסה 4.2 נוסף כפתור אפשרות של הגדרות מהירות הנקרא "מרכז ההגדרות", כך שכעת ישנו לוח בקרה המאפשר לשלוט הגדרות הבלוטות', הרשת האלחוטית וכו’, זאת, בניגוד להטמעה בממשקים אחרים בהם הפקדים תופסים חלק משטח המסך. עוד תחת אותו מרכז השליטה, ישנו כפתור חדש המאפשר להחליף משתמש במכשיר. אופציה פחות שימושית אמנם לסמארטפון, אך לטאבלטים או מחשבים מבוססי אנדרואיד זה דבר שימושי בהחלט השומר את כל הגדרות המשתמש ואף הגדרות אישיות ביישומים שבמכשיר.

עוד חידוש היא תמיכה ב-Swype (החלקה) במקלדת המובנית, אפשרות שקיימת במקלדות חיצוניות ונוספה בגרסה החדשה, אם כי בגרסה של גוגל ישנה תצוגה מקדימה של הטקסט תוך כדי ההחלקה, ולאחר סיום ההחלקה מופיעים גם הצעות של חיזוי מילים. גם ביישום הג'ימייל נוסף סוף סוף תמיכה בצביטה לזום וכן פונקציית ה-Miracast שתאפשר להזרים וידאו ומוזיקה למכשירים תומכים.

לסיכום: פחות מלהיב מהמתחרים, אבל יותר זול

הנקסוס 4 הוא מכשיר יפה, חזק ומהיר. העיצוב לדעתנו נראה מצוין, וגם מערכת האנדרואיד מציגה מספר חידושים שימושיים. מגבלת ה-8GB היא בהחלט דבר שיכול להציק ללא מעט משתמשים, ולמרות שישנם לא מעט שירותי אחסון בענן, תמיד זה נוח שיש לנו מקום מקומי מבלי צורך להיות תלויים ברשת. גם נאמר כי הוא פחות מלהיב מהמתחרים כמו ה-One X או ה-גלקסי S3 וה-Xperia T, אבל בסופו של דבר, הוא מצליח לגבור על כולם בזכות דבר אחד – המחיר. עם תג מחיר של 299  דולר בארה”ב (כ-1,200 שקלים לפני מיסים), זהו מכשיר האנדרואיד שמציג יחס של מחיר אל מול תועלת הטוב ביותר שניתן למצוא כיום.

מתי בישראל? המכשיר צפוי להגיע אלינו לקראת סוף השנה. עדיין לא ידוע מה יהיה מחירו והיכן הוא הוא יושק.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot