גלי החום הכבדים של הקיץ הזה גרמו לנו להזיע לא מעט - ולנסות למעט בתנועה ולהרבות בשימוש בסמארטפונים. אבל גם הסמארטפונים סובלים מחום, והם בניגוד לבני אדם, לא בנויים לזה. התחממות עלולה לגרום לסוללות שלהם להתנפח ואף להתפוצץ, כפי שקרה לא פעם בעבר. כך תמנעו מהסמארטפון להגיע לטמפרטורות שיוציאו אותו מכלל שימוש.

איש מחזיק סלולרי בתוך הרכב (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
גם מים, גם שמש, גם שיחה - כל מה שמזיק לסמארטפון בבת אחת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

1. בלי שיזוף

חום וקרינה לא בריאים לא לעור שלנו - ובטח שלא לסמארטפונים שלנו, שגם כך מחממים את עצמם מבפנים כמו אוכל במיקרוגל. לכן, חשוב להרחיק את הסמארטפון מאור שמש - גם אם זה אומר להשאיר אותו בכיס בזמן נהיגה ולוותר על השימוש בווייז. כמובן שחשוב גם לקחת אותו איתנו בכל יציאה מהרכב - זה אמנם לא ילד, אבל בכל זאת. הימנעו גם משימוש במגן בצבע שחור - בדיוק כמו בגדים בצבע הזה, הוא אולי מרזה אבל לוכד את רוב קרני השמש ומזרז את התחממות המכשיר.

2. כמה שפחות אפליקציות

igo vs. waze (צילום: cirano83, Thinkstock)
תזכרו לסגור אותן ביציאה מהרכב. אפליקציות ניווט | צילום: cirano83, Thinkstock

כל אפליקציה שאתם נכנסים אליה ומשאירים פתוחה צורכת מעט אנרגיה, והרבה אפליקציות פעילות ברקע גורמות למכשיר להתאמץ ולהתחמם. לכן, כדאי מאוד לסגור אפליקציות מיותרות - לא כמו וואטסאפ, שממילא אתם חוזרים אליה כל כמה דקות, אלא כמו אפליקציית ה-GPS, שאתם משמתשים בה פעמיים ביום בהפרש של כמה וכמה שעות.

ההמלצה שלנו היא לצאת מאפליקציות כמו ווייז או המצלמה לאחר השימוש על ידי לחיצה על כפתור ה"חזרה" עד שהיא נסגרת, או משיכת תפריט ההתראות מלמעלה ולחיצה על "כיבוי".

3. לרחם על הסוללה

שימוש במכשיר בבהירות גבוהה או בעת טעינה מחממים את הסוללה. לכן, מומלץ להוריד את בהירות המסך למינימום האפשרי, במיוחד בימים חמים. אם קשה לראות מה מופיע במסך, ניתן לרכוש בכמה עשרות שקלים מגן מסך מונע השתקפויות, שמסייע לראות את המסך גם בתאורה אחורית חלשה. שימוש במכשיר בעת טעינה הוא מזוכיזם לשמו, שעלול לגרום נזקים למכשיר ולמשתמש. חיברתם את המכשיר לטעינה? חכו עם השימוש בו עד לניתוקו.

4. שימוש רצוף? חימום רצוף!

פעולות רציפות כמו גלישה או שיחות ארוכות הן הפעולות שמחממות את המכשיר יותר מכל דבר אחר - משום שהן מעמיסות על כמה מהרכיבים שלו בו-זמנית. הדבר נכון במיוחד באזורי קליטה חלשה, שמאמצים את רכיבי התקשורת עד קצה גבול היכולת. לכן, השתדלו להשתמש בסמארטפון בפרצים קצרים ולא ברצפים ארוכים.

5. החום כבר משפיע? מפשיטים!

אם אתם מרגישים שהמכשיר שלכם מתחמם למרות הכל, חשוב קודם כל לאפשר לו להתאוורר. אם אתם משתמשים בנרתיק - הוציאו את הטלפון מתוכו. מגנים חוצצים בין המכשיר לאוויר. הוצאתו מהנרתיק תאפשר ליותר אוויר להיכנס ולקרר את רכיבי המכשיר. רק אל תכניסו אותו למקרר או פריזר - הפרשי הטמפרטורה והלחות יגרמו לא פחות נזק מהחום. ואם אין ברירה, הכניסו אותו למצב טיסה לכמה דקות או אפילו כבו אותו לפרק זמן דומה, עד שיחזור לטמפרטורה נורמלית.