ידיים באוויר עם טלפונים סלולריים  (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
"אין לנו ספק כי המחירים הנוכחיים אינם מייצגים" | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מניות התקשורת בכלל ומניות חברות הסלולר בפרט נחבטו בבורסה המקומית בחודשים האחרונים, וזאת על רקע התגברות הרגולציה בענף והירידה בהכנסות משירותי סלולר למשתמשים. אולם, האם בטווח הארוך ענף התקשורת מהווה הזדמנות השקעה אטרקטיבית?

ערן יעקובי, סמנכ"ל המחקר בדש ברוקראז', סבור כי בטווח הארוך חוסר הוודאות סביב הענף תתבהר ולשוק ההון יהיו כלים יותר רציונאליים להעריך את שווי החברות. לדבריו, עם החזרה לשיווי משקל, יש צפי "להצפת ערך מול הכאוס הנוכחי - ואולי להחזיר את הגופים הגדולים, כולל הזרים, לבחינה מחודשת של כדאיות ההשקעה בענף התקשורת".

"אין לנו ספק כי המחירים הנוכחיים אינם מייצגים", הוא מציין. "אם שיווי המשקל לא נראה באופק, הענף גם עלול לקרוס מבחינת יכולת שירות החוב. אם האופק יגיע יחסית מהר, בהתקיים התנאים שהעלינו ותחת רגולציה אחראית, הענף יתאושש וכמובן שלאחר קצב האירועים של השנה וחצי האחרונות, כנראה במהירות".

אך מתי, לדברי יעקובי, יגיע שיווי המשקל לענף? לדבריו, "מרחץ הדמים הסלולרי בין שלל השחקנים המציפים את הענף כעת", יגרום בסופו של דבר לפרישה מהענף של שחקנים שלא יוכלו להתמודד עם התחרות העצומה.

"אנו מאמינים כי בשנה הקרובה נחזה במיזוגים, רכישות ויציאה וולונטרית מהענף", הוא מציין. "סביר להניח כי בתחילת הדרך יהיו אלה חלק מהמפעילים הוירטואליים שיצאו מאחר וחסמי היציאה שלהם נמוכים. ייתכן כי בהמשך אף גולן תקשורת תמכור את בסיס הלקוחות שלה לאחד השחקנים הקיימים, או תהפוך למפעיל וירטואלי שהרי היקף ההשקעה בתשתית יקר הרבה יותר מהויתור על חלק מדמי הערבות למדינה".

יעקובי מציין כי "אחרית הימים" היא "קריסה של אחת מארבע החברות הגדולות והוותיקות, אבל אז שיווי המשקל יידחה עוד יותר. ככל שהענף יתקדם מהר יותר לכיוון של 4 קבוצות תקשורת, גם אם במתכונת של ייצור כלאיים סיטונאי, סביר להניח כי לשוק ההון יהיו יותר כלים רציונאליים, להעריך את אופק שיוו המשקל בסקטור".