סמסונג גלקסי S3, Samsung galaxy S3
מנצח ברור: הגלקסי 3S של סמסונג הוא אלוף הביצועים

"ב-300 שקל אתה רוצה גם כוח אמפרז'? סע, סע, לפני ברוך מאשפז אותך".

ולמה אנחנו מצטטים משפטים מ"מבצע סבתא"? כי נכון, בשביל 300 שקל לא נבקש גם כוח אמפרז', אבל בשביל שלושת אלפים? בהחלט כן. כיון שאנחנו מוציאים על סלולריים את מיטב כספנו, החלטנו לקחת את הסלולריים החזקים בישראל למבחן ביצועים, כדי לקבוע אחת ולתמיד: מיהו הסלולרי החזק בישראל? מבחן

לזירת הקרב הורשו להיכנס רק טלפונים עם מעבדים בעלי ארבע ליבות ויש שלושה כאלה הנמכרים רשמית בישראל: הסמסונג גלקסי 3S , ה-HTC One X והאופטימוס HD 4X של LG, שידוע גם בשם הדגם שלו, P880 (אייפון 5? עוף החוצה, חלשלוש כפול ליבות שכמוך). כולם מכשירים מעולים, שעולים אלפי שקלים לצרכן.

בכולם הותקנו גרסאות תוכנה עדכניות ככל האפשר (אנדרואיד 4.0.4 או 4.0.3), ומדובר במכשירי מדף. יוצא הדופן הוא ה-LG, אותו קיבלנו בגירסת טרום שחרור לצרכן.

המבחנים שלנו, שהם תוכנות מדידה המיוחדות לצורך זה, בדקו דבר אחד ויחיד: ביצועים. כוח אמפרז', אם תרצו. לא בדקנו חיי סוללה, לא איכות שיחה, לא מסך, לא פיקסלים ולא את איכות המצלמה. לא. הדבר היחיד שמעניין אותנו כאן הוא התכ'לס – מי הכי חזק. אגב, למי שלא מבין בעניינים של ליבות – מדובר ב"מוח" של המעבד. זה אומר שככל שיש יותר כאלה, המעבד יכול לבצע יותר פעולות בו זמנית.

ביצענו את המבחנים בשלושה תחומים: כוח עיבוד, שבו בדקנו את ביצועי המעבד הראשי, גרפיקה – שבו בדקנו את ביצועי המעבד הגרפי וגלישה – שבו בדקנו, ובכן, אמ, ביצועי גלישה.

ביצועים: מעבד ראשי

המעבד הראשי (ביחד עם כמה גורמים) אחראי למהירות התגובה הכללית של הטלפון שלנו. הכוח שלו יקבע אם הטלפון יגיב מהר באופן כללי, בטח ובטח כשהוא נזקק לביצועים כבדים, כמו למשל דחיסה של קבצים, שיחות בווידאו, או ביצוע פעולות מורכבות – למשל, פיזיקה בזמן אמת במשחקים או סריקה ומפתוח של תוכן ספריית מוזיקה גדולה המצויה על כרטיס זיכרון. בפעולות כאלה, אתם תודו על קיומו של מעבד נמרץ ושרירי.


בגלקסי 3 מצוי מעבד פרי פיתוחה של סמסונג, ה-Exynos (מבוסס על Cortex A9 של ARM) במהירות של 1.4 גיגה הרץ, ואילו ב-LG וב-HTC, פועם ה-Tegra 3 של nVidia – במהירות של 1.5 גיגההרץ.


ראשית ניסינו אותם עם המבחן שנקרא פאי, כשם הסימן המתמטי. המנצח כאן היה ה-X4 עם 469 נקודות, אך בהפרש ממש זעיר ממנו, הגלקסי 3, עם 456 נקודות.

במבחן המעבד של AnTuTu, המנצח הברור היה גלקסי 3, עם 12,493 נקודות תוצאה סופית ו-7410 נקודות במבחן המעבד. ל-HTC ול-LG היו ציונים קרובים מאוד בציון הכללי: 11,628 ו-11,950, בהתאמה. הפרש זניח בהחלט. במבחני המעבד לבדם הם הוציאו 6,668 נקודות ו-6,953, שוב, הפרש נמוך יחסית.

המנצח: גלקסי 3

גרפיקה

אופטימוס HD 4X של LG (צילום: ניב ליליאן)
המעבד של האופטימוס של LG אמנם היה חזק יחסית אבל הוא חלש בגרפיקה ובגלישה | צילום: ניב ליליאן

אם אתם עכשיו משחקים באנגרי בירדס, הרי שלגרפיקה יש משמעות בשבילכם. גרפיקה נדרשת בעיקר במשחקים, לא משנה אם אתם משחקים באי הקופים או במשחק פנאי. במיוחד במשחקי פעולה, הגרפיקה משחקת תפקיד חשוב, ולכן תרצו שהמעבד הגרפי של הטלפון שלכם, יהיה כמה שיותר חזק.


בסמסונג 3 קיים כמעבד גרפי המלי 400, ואילו ב-HTC וב-LG מותקן מעבד גרפי של nVidia, שזכה לשם GeForce, כמו מותג כרטיסי המסך של החברה, רק בגירסה שאינה זוללת זרם. אז מי מבין השלושה הוא חביב הגיימרים?

בואו להיות החברים שלנו בפייסבוק 

השתמשנו בשני מבדיקים סינתטיים כדי למדוד את ביצועי הגרפיקה, NeNaMark ו-GLBench. המבדקים האלה, מריצים סצינה גרפית כבדה או סדרה של כאלה – ובודקים איך המעבד מתמודד עם ה"ציור" שלהן על המסך. ככל שקצב הפריימים גבוה יותר, זה אומר שהמעבד מספיק "לצייר" ולעדכן את המסך יותר פעמים בשניה.


אז ב-NeNaMark, המתחרים שלנו השיגו את התוצאות הבאות: ה-One X לבית HTC, השיג 55.8 פריימים לשניה, הגלקסי 3 ייצר 58.8 פריימים לשניה ואילו האופטימוס השתרך קצת מאחור – 47.4 פריימים לשניה "בלבד". עדיין קצב סביר למשחקים, אגב.

במבחן Egypt Classic של GLBench, הקרב היה צמוד יותר. לאופטימוס נרשמו 51 פריימים לשניה, ל-HTC, נרשמו 54 פריימים לשניה והמנצח שלנו בנקודות הוא הגלקסי 3, עם 58 פריימים לשניה. הציונים אגב, היו, 5785, 6064 ו-6575 נקודות בהתאמה (גבוה יותר פירושו טוב יותר).

המנצח: גלקסי 3

גלישה

HTC One X (צילום: איתי מקמל | TGspot)
ה- HTC One X מקבל אצלנו את המקום השני והמכובד | צילום: איתי מקמל | TGspot

החלק האחרון של המבחן שלנו לפני שאנחנו פוצחים בסיכומים ומחלקים מדליות, מוקדש לאחת הפעולות הכי נפוצות בטלפונים חכמים: גלישה. כאן, השתמשנו בשלושה מבחנים. האחד, מבחן SunSpider הבודק ביצועי ג'אווה (במקרה דנן, ציון נמוך יותר הוא טוב יותר), השני, מבחן האקווריום של אקספלורר תשע, הבודק יכולות HTML5, ו-BrowserMark, הבודק מגוון משתנים הקשורים לגלישה ומעניק ציון כולל.

ב-SunSpider, שבו כאמור ציון נמוך יותר הוא טוב יותר (מדידה של מילישניות שלוקח לדפדפן להשלים את כל המשימות), השיג ה-One X, ציון של 1640.0 מילישניות, הגלקסי 3, השיג 1447.7 מילישניות, ואילו האופטימוס של LG קצת הזדחל והשלים את המבחן תוך 2213.7 מילישניות.


באקווריום של אקספלורר 9 שוחים דגים ונמדדים פריימים לשניה. בסצינה שכללה עשרים דגים צבעוניים במים, הפיק ה-One X, 27 פריימים לשניה. האופטימוס קצת בלע מים והוציא 18 פריימים לשניה, ואילו הגלקסי 3, צלח את המבחן כמו כריש עם 60 פריימים לשניה. ולבסוף, בציוני ה-BrowserMark, נרשמו התוצאות הבאות: ל-One X, 112,895 נקודות, לאופטימוס של LG, 76,558 נקודות ואילו את הכתר לוקח שוב הגלקסי 3 – עם 163,261 נקודות.

המנצח: גלקסי 3

סיכום וחלוקת מדליות

ממבחן הביצועים שלנו, עולה מנצח ברור: הגלקסי 3S של סמסונג הוא אלוף הביצועים. בביצועי מעבד, האופטימוס של LG, אמנם היה חזק מעט יותר מה-One X, שבנוי על אותו המעבד – אך הביצועים החלשים שלו יחסית לשני האחרים בגרפיקה ובגלישה, מזכים אותו רק במקום השלישי. ה- HTC One X מקבל אצלנו את המקום השני והמכובד.

גלקסי S3 הוא אולי הסלולרי החזק בישראל, אבל הוא גם בין היקרים ביותר בישראל. מחירו אצל הספקיות (הנתונים נאספו מאתרי האינטרנט של הספקיות) נע בין 3,500 ל-4,200 שקלים, ואילו בזאפ המחיר הכי נמוך שמצאנו היה 2,700 שקלים. ה-One X נמכר שם במעט פחות, בכ-2,400 שקלים. האירוניה היא שאצל אורנג', מחירו של ה-One X גבוה אף מזה של הגלקסי 3, ללא סיבה נראית לעין.

ההפתעה של הסקירה הוא דווקא המכשיר של LG. אמנם, לאופטימוס 4X HD טרם נקבע מחיר סופי (הוא יושק לקראת סוף החודש ברשת סלקום), אך מהיבואנית נמסר לנו כי הוא יתומחר אגרסיבית, כך שמחירו הרשמי יהיה נמוך משמעותית לעומת שני מתחריו, וינוע סביב ה-3,000 שקלים. אם אתם מתעקשים לקנות סלולרי מרובע ליבות אצל הספקיות ולא בשוק העצמאי, האופטימוס ייתן לכם תמורה טובה לאגרה, ויכול לחסוך לכם כמה מאות שקלים.

תודתנו לרשת GoMobile על השאלת הגלקסי S3 לסקירה זו.

 >> הטאבלט החדש של מיקרוסופט: "שם את האייפד בכיס הקטן"