אין תמונה
אסור להדליק את המכשיר הרטוב מיד אחרי התאונה הרטובה

בעוד שרובינו מאוד אוהבים מים, הגאדג'טים שלנו אוהבים אותם קצת פחות - אלא אם אתם מצוידים בגלקסי S5 או S6 של סמסונג, או במכשיר מסדרת אקספיריה Z של סוני. אבל כידוע, תאונות קורות והסלולרי שלנו נוטה להירטב ביותר דרכים מהמחיר שלו. הנה חמישה צעדים פשוטים ומהירים שיעזרו לכם להציל את הסמארטפון.

1. אל תפעילו את המכשיר

על אף הרצון למהר ולהפעיל את הטלפון כדי לראות אם הוא עובד כשורה - אל תעשו זאת! הרטיבות, בצירוף הזרם החשמלי שיחל לנוע ברכיבים בעת ההפעלה, עלול לגרום לקצר ולגרום נזק בלתי הפיך למכשיר. כמובן, אסור בתכלית האיסור לחבר אותו לחשמל.

2. פירוק לגורמים וייבוש

הפעולה הראשונה שצריך לעשות עם סלולרי שנרטב, הוא לפרק אותו ככל האפשר: הסירו את הפאנל האחורי, הוציאו את הסוללה, שלפו מתאיהם את כרטיס הזיכרון וה-SIM. לאחר מכן טלו נייר סופג (מהסוג שלא מתפורר) ולסו לספוג כמה שיותר מהנוזלים. לאחר מכן, טלו מייבש שיער (פן בלעז), הפעילו אותו על זרם אוויר קר (אוויר חם עלול להתיך את חלקי הפלסטיק ולגרום נזק לאחרים), וייבשו את המכשיר.

3. סוד האורז

גם אחרי הטיפול הראשוני, כשנראה שהמכשיר מיובש, ייתכן ונשארו עוד נוזלים ולחות שנלכדו בפנים. מה עושים? הטיפ הבא אולי נשמע כמו תרופת סבתא, אבל הוא בדוק והשיב טלפונים רבים לחיים.

אייפון רטוב בתוך אורז (קרדיט: lifetricks.co.uk)
לזרוק את הטלפון הסלולרי לתוך קערת אורז, גם הסינים שמייצרים אותו יהיו מרוצים

קחו את גוף הסלולרי (ללא החלקים שפירקתם), והכניסו אותו לתוך קופסה אטומה שאותה מילאתם ב... אורז. האורז הוא סופח לחות ידוע, ובשאיפה - הוא יעשה את אותו השירות עבורכם. מומלץ להניח את המכשיר בתוך קופסת פלסטיק אטומה או שקית מזון מהסוג שנאטם ברוכסן,  בהם ניתן ממש "לקבור" אותו בתוך האורז. את הקופסה או השקית, יש לאטום ולהניח ל-24 עד 48 שעות. מומלץ להניח אותה במקום חמים, אך לא כזה החשוף לשמש ישירה. ולא, ליד ההסקה הדולקת בחורף לא נחשב "חמים".

אחרי הנופש של הסלולרי בתוך האורז, אפשר להוציא אותו, לחבר חזרה את החלקים שפירקנו (כרטיסים, סוללה, כיסויים) ולנסות להפעילו. אם הרטיבות לא גרמה לקצר באחד מרכיביו, הסמארטפון אמור לשוב לחיים ולתפקד.

4. ביטוח אצל המפעילה? אל תבנו על זה

המפעילות הסלולריות השונות מציעות שירותי תיקונים בתשלום חודשי עבור מכשיר הסמארטפון שלנו, אך לרוב מדובר בשירות שאינו כולל נזקי מים ורטיבות. אלה מוגדרים כ-"קורוזיה" (שיתוך, בעברית), שהיא תגובה כימית הנוצרת כתוצאה מחמצון או ממגע של מתכות בחומרים מאכלים, וגורמת להם נזק. פעמים רבות המפעילות נוטות "לקפוץ על המציאה" ולתלות נזקים מנזקים שונים באמתלה הזו, אך במקרה של חשיפה לרטיבות, יש לה ביסוס.

ועוד הערה לתחמנים: אין טעם לנסות להיתמם או להתחכם ולהביא למפעילה את המכשיר כשהוא יבש, ופשוט לטעון שהוא "לא נדלק". בכל מכשיר טלפון, על-גבי לוח הרכיבים, קיימת מדבקת אינדיקציה שמחליפה את צבעה ברגע שהיא באה במגע עם מים. אל תנסו להתחכם.

במקרה כזה, המכשיר שלכם יוגדר כמושבת, ותצטרכו לשלם השתתפות עצמית בשיעור המשתנה ממפעילה למפעילה וממסלול אחריות אחד לאחר, תמורת מכשיר מחודש או חדש. אפשרות נוספת, עם הניוד הגבוה כיום בשוק הסלולר, היא לפנות למעבדת שירות פרטית. גם כאן, תיקון צפוי לעלות כמה מאות שקלים, בתוספת עלות הרכיבים שהתקלקלו. שווה להשוות - לא פעם העלות הכוללת אצל מעבדות פרטיות עשויה להיות נמוכה מהעלות שיבקשו מכם אצל המפעילות.

5. הזמן קובע

חשוב לזכור כי הזמן שעבר מרגע שנרטב המכשיר הוא גורם חשוב. אם הסלולרי שלכם עבר טבילה רצינית יותר מכוס מים או קפה שנשפכה עליו בטעות - דלגו על שלב הטיפול באורז ומהרו להביא אותו למעבדה, שם ינוקו הרכיבים האלקטרוניים וירוססו בחומר הדוחה רטיבות, שיכול להציל חיים. אם אחד הרכיבים התקצר, כמובן, הוא יוחלף באחר.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot