למה זה טוב?

כשכמה מאגניבים עם משקפיים ממש עבים ומגיני-כיס אופנתיים המציאו את המכשיר הזה, היתה להם מטרה אחת בראש: להגיע ממקום למקום תוך מינימום התברברויות (שימו לב שלא אמרנו "בלי התברברויות"). אה, וגם כשתעשו טעויות מביכות תמיד יהיה לכם את מי להאשים: ניחשתם נכון – את האישה. כלומר, זאת שבתוך ה-GPS.אבל ברצינות, זה הדבר העיקרי שכדאי לזכור כשקונים GPS. יש לו מטרה חשובה אחת: ניווט מנקודה א' לנקודה ב'.

אז איך לבחור?

כמו בכל קנייה, גם כאן צריך לאזן את ההוצאה מול איכות המכשיר. אבל, חשוב לשים לב שהאיכות הזו לא באה לידי ביטוי בריבוי פיצ'רים כמו ניגון מוסיקה, סרטים, או משחקים. כדי להשיג את אותה מטרה עיקרית חשוב להתמקד בתכונות שקשורות למטרה הזו. המבחר בשוק גדול מאוד, וכך גם טווח המחירים. לכן כדאי להשקיע ולמצוא עסקאות משתלמות על מכשירים איכותיים.

עד עכשיו, הכל היה די מובן מאליו. להפתעתכם תגלו שגם ההסברים בהמשך הם כאלה. כמו כן, בוודאי שמתם לב בשלב הזה שזהו מדריך מאוד מאוד ארוך. אם יש לכם טיפת מושג מה אתם עושים, אל תטרחו לקרוא את כל התורה כאן בהמשך, מספיק לרפרף ולקרוא רק את הכותרות. הן ייהוו רשימה די טובה, רק כדי שלא תשכחו לבדוק איזושהי תכונה. אם, לעומת זאת, יש לכם פחות מושג – כדאי שתקראו.

על אילו תכונות להקפיד

תצוגה. הדבר הראשון שאנו נתקלים בו בשימוש במכשיר: איך רואים עליו את המפות. גודל התצוגה משפיע ישירות על גודלו הכללי של המכשיר, אך אם אין לכן אילוצי מקום חמורים ברכב ו/או אילוצים פיזיים אחרים – עשו לעצמכם טובה ולכו על מסך גדול ככל שתקציבכם מאפשר. אתם תודו לעצמכם, וגם לנו שאמרנו לכם לא להתקמצן.

בנוסף חשוב מאוד להקפיד גם על בהירות המסך. סביר להניח שהמכשיר צפוי לבלות את רוב זמנו כאשר הוא מוצב ברכב, לרוב ממש מתחת לשמשה הקדמית, מה שאומר שעל התצוגה להיראות היטב בכל תנאי התאורה החל משמש קדמית וכלה בחושך מדברי. לא רק שחוסר יכולת לקרוא את הצג כראוי עשוי להיות מתסכל (ועצבים מאחורי ההגה זה לא בריא לכם, בעיקר אם יש נהגים אחרים מסביב), אלא שאם תיאלצו להתרכז יתר על המידה בבהייה במכשיר, הרי שתשומת לבכם תוסט מן הכביש. לא חבל על הסובארו? בדיוק עשיתם פוליש-ווקס-ג'נטים.

אז אמרנו – תצוגה גדולה ובהירה.

קול. הגורם השני שעוזר לכם להבין מה המכשיר הקטן רוצה מכם הוא הקראה קולית של הוראות הנסיעה הבוקעת מתוך רמקול לא גדול, שממוקם לרוב בצידו האחורי של המכשיר כדי לחסוך בגודל. גם זו תכונה חשובה מאוד כיוון שהיא חוסכת מכם את הצורך בבחינה בלתי פוסקת של המפה. אחרי מעט אימון (והרבה אמון) תשתמשו בקלות במפה לקביעת המסלול לפני הנסיעה, ולאחר מכן תוכלו רק לעקוב אחר ההוראות המושמעות מבלי צורך להסתכל על המכשיר שלכם.

מן הסתם, חשוב לוודא כי המכשיר מצוייד ברמקול איכותי וחזק (לנסיעות האלו עם ילדים צווחניים במושב האחורי), שאינו צורם או מזמזם גם כאשר הוא מכוון לעוצמות שמע גבוהות.

נציין כי יש מכשירים שיודעים לנגן מוסיקה וסרטים או מכילים משחקים, והם אולי יכולים לעזור כדי לבדר זאטוטים מופרעי-קשב ועורכים ב-mako. עזבו אתכם מהשטויות האלה. כאילו, באמת הייתם סומכים על טוסטר-בלנדר-מיקסר-רדיו-שעון למנוע מכם לפנות לרחוב הראשי באמצע יפו? אז זהו.

מה שכן, יש מכשירים בעלי קישוריות Bluetooth שיכולים לשמש כדיבורית לטלפון, וזו כבר תכונה צדדית יותר הגיונית. אפשר לקחת זאת בחשבון כשבוחנים את איכות השמע של המכשיר.

מסך מגע וכפתורים. אתם מעוניינים להפעיל את המכשיר שלכם בקלות. לכן אתם צריכים מסך רגיש מספיק כדי שלא תזדקקו לפטיש-5 כדי להפעיל אותו, אבל מצד שני שגם לא ישנה את המסלול שלכם לקלקיליה כל פעם שאתם מתעטשים . לכן, כמו רוב התכונות האחרות, גם את זו רצוי לבחון בעזרת מכשירי הדגמה המוצבים בחלק מן החנויות.

כמו כן, מכשירים רבים כוללים גם כפתורים רגילים, מחוץ למסך המגע. במקרים מעטים יהיו אלה כפתורי כיוון עוצמת השמע, אך בכל המכשירים קיים כפתור הדלקה וכיבוי. מיקומו של זה עלגבי המכשיר הוא פרט שחשוב לבדוק כדי שלא תמצאו את עמצכם נאלצים לבצע תרגילי שחייה צורנית כדי להגיע אליו לאחר שיותקן ברכב, אם תגלו שהוא צמוד לשמשה או ללוח המחוונים, למשל.

קליטה. איכות האנטנה של המכשיר חשובה כדי שלא תיאלצו לחכות זמן רב עם כל הדלקה, או עם עברתם במנהרה ארוכה מספיק, עד שהמכשיר יזהה את מיקומו. בנוסף, אנטנה איכותית יותר גם מאפשרת חיבור למספר רב יותר של לווינים, כלומר פחות סיכוי לאובדן של אות הלויין (ושל הדרך שלכם לבית של ההורים של החברה).

מהירות. של ה-GPS, לא של הרכב שלכם. אם אתם קוראים את זה, כנראה שאנחנו לא בדיוק רוצים לעודד אתכם לקנות רכב מהיר יותר. בכל אופן, היות שבכל זאת מדובר כאן בתצוגה גרפית, חשוב שהמעבד של המכשיר יהיה מהיר כדי שהתצוגה והתנועה יהיו חלקות וחשוב לא פחות, כדי שתגובות המכשיר לפעולותיכם יהיו זריוזות. שינו לב לכך כאשר אתם בודקים את המכשיר בחנות.

סוללה. אם המכביר צפוי לבלות את כל חייו מחובר לשקע המצית ברכב, אז תכונה זו אולי פחות חשובה, אך אל תתעלמו ממנה לגמרי: במקרה של תקלה ברכב, אתפ עשויים שלא לקבל זרם משקע המצית, והרי זהו אחד הרגעים בו הכי תזדקקו למפה אם תרצו למצוא תחנת דלק, צומת ראשי וכדומה.

כמובן שאם תאם מתכננים להשתמש במכשיר רבות מחוץ לרכב, כדאי לשים לב לפרט זה.

חיבורים ומטענים

זרוע: בדרך כלל יגיעו מכשירי GPS עם זרוע. בחנו היטב את תצורת הזרוע ומימדיה כדי לוודא שהיא מתאימה לחיבור במיקום נוח ברכב. ניתן גם לקנות זרועות אחרות בנפרד, אם אינכם מסתדרים עם זאת שבאה עם המכשיר. כנראה שגם תרצו לוודא שהזרוע אוחזת היטב במכשיר כך שלא יתעופף כל פעם שתתעלמו מפסי האטה מעצבנים. לפרנואידים ולבאר-שבעים ביניכם, רצוי גם לבחון האם ניתן להפריד את המכשיר מן הזרוע בקלות לצורך החבאתו בתא הכפפות, יחד עם הבופים שנרקבים שם, שמא יחמדו אותו גנבים כושלים שיראו שהוא באמת שווה יותר מכל האוטו שלכם.

מטען: בחבילה אמור להמצא גם מטען. כדאי לוודא שהוא מתאים לחיבור לרכב, ושהכבל שלו ארוך מספיק אם אתם מתכננים לתקוע את המכשיר במקום מוזר. ברכב, כן?

ישנם מכשירים בעלי חיבור Mini USB. חיבור זה מומלץ מכיוון שהוא יכול לשמש גם לטעינה וגם והעברת נתונים (אך יש לוודא זאת), וכן מכיוון שמכשירים רבים אחרים (כמו מצלמות דיגיטליות וטלפונים סלולריים) עושים בו שימוש וכך תוכלו לחבר את כולם למחשב בעזרת אותו כבל.

זיכרון: בדרך כלל, תוכנת הניווט של המכשיר מגיעה על גבי כרטיס זכרון. סוג הכרטיס המומלץ הוא SD, כיוון שזהו התקן הנפוץ ביותר, ומכשירים רבים עובדים איתו, כגון טלפונים ומחשבים ניידים, ומצלמות.

תוכנה. קיימות מספר תוכנות בישראל וחשוב לבדוק את התוכנה המגיעה עם מכשירכם בחנות ולוודא כי התצוגה, הסימנים ופריטי הממשק כולם ברורים לכם וקלים עבורכם לשימוש. חוסר נוחות, שלא לומר מפות לא ברורות, הן משהו שאתם ממש לא רוצים לגלות כשאתם נוסעים לקנות חומוס מעבר לקו הירוק.

בדרך כלל ניתן לרכוש מפות נוספות עבור התכנה במכשיר עבור מדינות נוספות וחשוב לבדוק אפשרות זו אם בכוונתכם לקחת את המכשיר לחו"ל.


>>מתלבטים איזה גדג'ט לקנות? בואו לשמוע את ההמלצות של המומחים של אופיס דיפו