מחקר: ילדים לומדים להפעיל סמארטפון לפני שהם יודעים לקשור את השרוכים
מחקר שנערך בקרב כ-2,200 אימהות ברחבי העולם מצא: ילדים רוכשים מיומנויות טכנולוגיות לפני פעולות של יום יום, כמו קשירת שרוכים

הילדים של היום רוכשים מיומניות טכנולוגיות לפני מיומנויות של חיי היומיום, כמו קשירת שרוכי נעליים או רכיבה על אופניים. זו המסקנה העיקרית העולה ממחקר שערכה חברת האבטחה AVG, בקרב כ-2,200 אמהות לילדים בני 2-5 בארה"ב, אירופה, יפן, אוסטרליה וניו זילנד. כך למשל מצא המחקר, כי יותר ילדים בגילאים אלה (כ-19%) יודעים לשחק עם אפליקציה סלולרית בטלפון חכם, מאשר לקשור את שרוכי הנעליים (כ-9%).
כמו כן, יותר ילדים יודעים לפתוח את הדפדפן מאשר לשחות, ויותר ילדים יודעים לשחק במחשב מאשר לרכוב על אופניים. עוד עולה מהמחקר כי אין הבדל בין ילדים לילדות בהקשר זה: שיעור הילדים שיודעים לשחק במשחק מחשב (58%) זהה למספר הילדות (59%) וכנ"ל לגבי היכולת לבצע שיחה ממכשיר סלולרי (28% מהבנים ו-29% מהבנות).
"טכנולוגיה שינתה את המשמעות של הורות כיום. הילדים שלנו גדלים בסביבה שלא מוכרת להוריהם", אמר מנכ"ל AVG, ג'יי.אר סמית'. "הטלפונים החכמים והמחשבים הולכים ותופסים את מקומה של הטלוויזיה ככלי בידורי-חינוכי לילדים. ההורים היום צריכים ללמד את ילדיהם כללי בטיחות לעולם האינטרנט הרבה יותר מוקדם ממה שציפו", אמר.