מי שמחפש מחשב נייד מגלה תוך זמן קצר שלרשותו עומדים אינספור דגמים ומותגים. אחד הפרמטרים החשובים שצריך לבדוק לפני שמחליטים על דגם: האחריות.

תיקון מחשב נייד זו הוצאה יקרה. עוד לפני שהוחלף רכיב אחד תיפרדו מ-120 עד 180 שקלים רק עבור בדיקת המחשב. הרכיבים עצמם עולים מאות עד אלפי שקלים. עבור לוח אם תשלמו בין 1,000 ל-2,000 שקלים (במידה ואין לכם אחריות). מדובר בעלות שמתקרבת לחצי מעלות המחשב עצמו, אז בהחלט כדאי להיות מכוסים כמו שצריך.

מי שקונה לפטופ בארץ צריך לערוך השוואה בין המותגים השונים - לכל אחד אחריות לתקופה שונה, שמשתנה מדגם לדגם. חשוב לזכור שלרוב האחריות מכסה בעיות חומרה בלבד. בעיות תוכנה, סוללה וגניבות לא מכוסות - אלא אם כן מצוין אחרת.

מחשבי HP, DELL ו-LENOVO משווקים עם אחריות בסיסית לשנה עד שלוש שנים, תלוי בדגם. בדגמים בהם האחריות ניתנת לשנה בלבד, ניתן לרכוש הרחבה לאחריות בעבור 160 עד 700 שקלים. תיקון שברים, סדקים, קורוזיה או נזקים דומים אינם כלולים במרבית סוגי האחריות - למרות שלאחרונה יצאה חברת טושיבה עם תעודת אחריות שכוללת כיסוי של כל נזק הנובע כתוצאה מתאונה, גניבה או חוסר שביעות רצון, ואפילו החזר כספי במקרה של פיטורים.

ואם קניתם בחו"ל? יצרניות המחשב הגדולות מעניקות לרוב אחריות בינלאומית על מוצריהן, או לכל הפחות מאפשרות להרחיב את האחריות הבסיסית. האחריות הזאת נועדה לאפשר ללקוח לקבל שירות תיקונים גם אם הוא נמצא בנסיעת עסקים בניו יורק או בחופשה בפריז. ככלל, האחריות הבינלאומית תקפה בישראל, אבל מותנית באישור החברה העולמית ומומלץ לברר בהתאם לכל דגם בנפרד. במרבית המקרים האחריות לא תהיה תקפה לגבי דגמים שלא משווקים בישראל.

>> איך קונים מחשב נייד? כל השאלות, כל התשובות, במדריך אחד מאוד ארוך
כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן