אין תמונה
אובמה ידוע בתור חובב גדול של האינטרנט. הבעיה מתחילה כשהאינטרנט פונה נגד אובמה

חברת גוגל, מפעילות השירות יוטיוב, מואשמת בהורדה מכוונת של סרט בשם "The Obama Deception", המבקר בחריפות את הנשיא ברק אובמה. ההורדה נעשתה ללא כל סיבה נראית לעין, מה שמעורר את זעמם של יוצריו ושל אנשים רבים שלא מבינים לאן נעלמה היכולת להביע דעה בלי לחשוש מצנזורה.

"הוכחנו שאובמה הוא כמו בובה על חוט; מישהו לא אהב את זה"

"הסרט נהיה יותר ויותר פופולרי והמוסד לא אהב את העובדה שהוא חושף את הפרדיגמה השמאלית – ימנית אשר מזהה את הנשיא אובמה כבובה על חוט", אמר אלכס ג'ונס, מנחה תוכנית הרדיו החתרנית על שמו והבעלים של אתר infowars.com. הוא גם האחראי על הפצת הידיעה בדבר הורדת הסרט, שהסעירה את הרשת והפכה את המונחים "Obama Deception censored" ו- "infowars" ללהיטים במנוע החיפוש של גוגל במהלך הימים האחרונים.

קונספירציות מייצרות הרבה באזז ברשת ואכן לסרט הביקורת על אובמה היו מעל ל 6.6 מליון צופים; הסרט הפך במהרה לסרט חובה, לפחות בעיני אלו שלא כל כך מחבבים את הנשיא החדש שלהם. ולמרות שמעולם לא התקבלה הוכחה שסתימת פיות היא אכן הסיבה שגוגל החליטה להוריד את הסרט, משהו כאן בהחלט מריח לא טוב.

אז מה הסיבה בגינה הסרט צונזר? הערוץ “ChangeDaChannel” אליו הועלה הסרט פועל בשיתוף פעולה מלא עם אלכס ג'ונס, אז סביר להניח שלא הוא הגורם שהוריד את הסרט. אפשר לשער שהסיבה היא כמות המתנגדים לסרט - אבל אם כן, למה רק אותו הורידו? הרי יש ביוטיוב הרבה מאד סרטים שלא כולם אוהבים והם עדיין מתנגנים ללא מפריע. תוסיפו לזה את העובדה כי על אף שגוגל הורידה את הסרט, אתרים אחרים המשיכו להחזיק בו; עובדה זו שמראה כי גם זכויות יוצרים הם לא הבעיה כאן. אבל עובדתית, הסרט ירד מיוטיוב וזה הספיק כדי להצית את האש.

רגע, אז למי בעצם שייך האינטרנט?

חשוב לציין כי חברת גוגל לא שחררה אף הודעה רשמית הנוגעת לנושא וכי לבסוף הסרט חזר לאתר יוטיוב - אבל עם הרבה קשיי צפייה "לא ידועים", אשר גם עליהם לא התקבל הסבר מהנהלת האתר. הפרשה הזו מצטרפת לפרשה קודמת שפרסמנו על כך שממשלת ארה"ב סוגרת עשרות אלפי בלוגים ללא שום סיבה, והסמיכות של האירועים מעלה את השאלה: האם האינטרנט באמת לא שייך לאף אחד? הרי אם ממשלת ארה"ב יכולה בלחיצת כפתור להוריד תכנים הכוללים אמירות פוליטיות מבלי שיש עליה פיקוח, איפה זה מעמיד אותנו הגולשים? עד כאן, בתקווה ש-mako יעלו את הכתבה שלי לאוויר.

>> גוגל נגד העולם: 79 מדינות תובעות את ענקית החיפוש