אין תמונה
לא המקום לבדיחות על פיצוצים. טוויטר
יש דברים שאסור להתבדח עליהם בטוויטר או ברשתות חברתיות בכלל – ואיום בטרור הוא אחד מהם. כך למד על בשרו תושב בריטניה, פול צ'יימברס, שהורשע באיום וישלם אלפי ליש"ט בעקבות ציוץ שכתב בינואר השנה. הכל התחיל כשצ'יימברס היה אמור לנסוע לחו"ל, וחשש ששדה התעופה רובין הוד יהיה סגור ביום הטיסה בשל מזג האוויר. הוא פרסם בטוויטר את המסר הבא: "שדה התעופה רובין הוד סגור. יש לכם שבוע וקצת לסדר את העניינים, או שאני מפוצץ את שדה התעופה".

הסטטוס הזה היה אמור להיות בצחוק, אבל את כוחות הביטחון בבריטניה הוא ממש לא הצחיק. שבוע לאחר מכן, צ'יימברס נעצר בחשד לפעולת טרור – לא פחות – ונחקר במשך שבע שעות. מחשבו הביתי, הלפטופ והטלפון הסלולרי הוחרמו ממנו, והוא הושעה מעבודתו לצורך חקירה פנימית. הכוונה הראשונית היתה להעמידו לדין בחשד לפעולת טרור, אולם לבסוף הוא הואשם לפי החוק למניעת הטרדה טלפונית.

בקיץ האחרון צ'יימברס עמד למשפט, הורשע באיום ונקנס ב-1,000 ליש"ט. הוא ערער על ההרשעה, וטען כי בסך הכל התלוצץ. בנוסף לכל הצרות, הוא גם איבד סופית את עבודתו כמנהל חשבונות בחברה שבה עבד לפני אותו ציוץ גורלי. השבוע פורסם, כי בית המשפט דחה את הערעור, ואף הוסיף על הקנס המקורי עוד 2,000 ליש"ט הוצאות משפט.

בהחלטתה כתבה השופטת, כי צ'יימברס היה צריך לדעת שהציוץ שלו יכול להיתפס כאיום ושתייחסו אליו ברצינות. לדבריה, אין ספק שתוכן הציוץ מאיים, והיה מדאיג כל אדם שהיה שקורא אותו.

בינתיים, זוכה צ'יימברס לעידוד ותמיכה מצד הגולשים בטוויטר, שמוחים על החלטת בית המשפט. אלפי משתמשים בטוויטר חוזרים על הציטוט המקורי של צ'יימברס, זה שהוביל למעצרו מלכתחילה, יחד עם התגית IAmSpartacus   – מחווה לסרט "ספרטקוס". עכשיו נשאלת השאלה, האם צ'יימברס באמת עבר על החוק באותו ציוץ – ואם כן, האם כל מי שמצטט אותו עכשיו, עובר גם כן עבירה? לבית המשפט הפתרונים.

>> שיתפה שירים בקאזה - ונקנסה ב-1.5 מיליון דולר