מתוך שליחות קטלנית - ארנולד שוורצנגר (צילום: האתר הרשמי)
שוורצנגר ראה במציאות מתוגברת עוד ב-1984. עכשיו גם אתם יכולים | צילום: האתר הרשמי

כשאתם מגיעים לעיר חדשה, איך אתם מוצאים בית קפה טוב? עד לפני כמה שנים הייתם נעזרים בפקיד הקבלה של המלון, או בהמלצה מחברים. בשנים האחרונות קרוב לוודאי שבדקתם באינטרנט לפני הנסיעה או מיד אחרי שפרקתם את המזוודות במלון. היום, אם יש לכם מכשיר סלולרי (ובעיקר אם יש לכם אייפון), החיים שלכם הרבה יותר קלים. הכירו את החברה החדשה הכי טובה שלכם: המציאות המתוגברת.

העולם שלנו בנוי מהרבה מאוד שכבות של מידע. אם תעמדו במרכז העיר, למשל, תראו חנויות ועסקים, חניות ורכבים נוסעים, אנדרטאות ונקודות עניין שונות. המציאות המתוגברת היא כלי שיוצר שכבת מידע ויזואלי על גבי התמונה שהעיניים שלנו רואות, ועוזר לנו להתמצא בצורה טובה יותר. זוכרים איך שוורצנגר ראה את העולם ב“שליחות קטלנית”? ככה פחות או יותר זה נראה. חיצים, מצפנים, שדות טקסט ושאר אינפורמציה מולבשים על תמונת המציאות. עכשיו גם האייפון שלכם יכול: אם תפעילו את אחת מאפליקציות המציאות המתוגברת, תתגלה דרך עדשת המצלמה לא רק העיר עצמה, אלא עשרות פרטי מידע נוספים, החל בשמות של בתי עסק מומלצים והיכן הם נמצאים, ועד כלי ניווט שיוביל אתכם מתוך העיר אל חוף הים הקרוב. הנה כמה מהאפליקציות האלה.

כל המקומות בלחיצה-שתיים: דפי זהב

דפי זהב השיקו אפליקציה שהמטרה שלה, איך לא, היא לעזור לכם למצוא בית עסק. הפעילו את פונקציית החיפוש החופשי ותוכלו להקליד מילות מפתח, שם של בית עסק או האזור שבו אתם נמצאים, והאפליקציה תציג רשימה של בתי עסק העונים לקריטריונים. כמו באתר, לחיצה על כל אחד משמות בתי העסק תביא אתכם למסך ובו פרטים נוספים על אותו בית עסק וכמובן אפשרות לחייג ישירות מתוך האפליקציה או לקבל את המפה ולמצוא את הדרך. אבל זה לא החלק המעניין.

לאפליקציה יש חלק נוסף שנקרא “נגעת ומצאת”. הקשה עליו תאתר מידע על פי קריטריונים שונים: מסעדות מהירות, מוניות, בתי קפה, בתי מרקחת, מכבסות, תחנות דלק וכן הלאה. לכבוד הקיץ יש אפילו קטגוריה של “ספיישל קיץ עם הילדים”. הקשה על האפשרות המתאימה נותנת רשימה מפורטת יותר. בספיישל הקיץ, למשל, תוכלו לבחור פארקים ושעשועי מים, אטרקציות, משחקיות לפעוטות וכן הלאה. הקשה על בחירה תתן רשימה ארוכה של אפשרויות. הבחירה באחת האפשרויות תציג את פרטי המקום, או מפה עם הדרך אליו, או את אופציית המצלמה. אם בחרתם במצלמה, האייפון יציג לכם על המסך את מה שהמצלמה קולטת. הסתובבו והאייפון יעשה שימוש במצפן כדי להבין להיכן אתם פונים ועל גבי הרחוב שלתוכו אתם מסתכלים תוכלו לראות קוביות מידע. כל קוביית מידע מייצגת בית עסק ומראה את שמו ואת המרחק אליו מהמקום בו אתם נמצאים. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להסתובב קצת במקום, לאתר את בית העסק הקרוב ביותר ולהתחיל ללכת לכיוון.

אין תמונה
תן למציאות ללכת במקומך. האפליקציה של דפי זהב

היי, מצייצים אתכם: Acrossair

אפלקציה מעניינת אחרת עובדת על מגוון רחב של אפשרויות. הפעילו אותה והמצלמה תפעל מיד. הדבר הראשון שיופיע על המסך הוא תפריט לבחירת המידע שמעניין אתכם לראות. תוכלו לחפש בתי קפה, מסעדות ושירותים אחרים תוך שימוש במנוע החיפוש של גוגל, אבל זו רק ההתחלה. למה לצפות בציוצים של אנשי טוויטר על מסך המחשב או האייפון, כשאפשר לראות את הציוצים תלויים באוויר סביבכם?

הפעילו את הטוויטר, ו-Acrossair תציג לכם מה הציוצים שפורסמו סביבכם ומה המרחק של המצייץ מהמיקום שלכם. לא מעניינים אתכם ציוצים? אתם יכולים לקבל מידע מוויקיפדיה. אם אתם נמצאים מול הריסות מצדה ורוצים ללמוד על מעוז הקיצונים המפורסם, Acrossair יציג על המסך נקודות חשובות, וכל מה שאתם צריכים זה לקרוא.

האפליקציה מאפשרת להתחבר גם ל-foursquare, להודיע היכן אתם ולגלות איפה החברים שלכם. תוכלו לגלות היכן צולמו קטעים מ-youtube וגם לקבל מידע כללי אחר שאינו מבוסס מקום. בסופו של דבר, Acrossair יכול להפוך למרכז חיים החברתיים שלכם כאשר הוא משלב את כל מה שקורה ברשת עם מה שקורה במציאות.

אין תמונה
תן למציאות ללכת במקומך. האפליקציה של דפי זהב

אחי איפה האוטו?: Find My car

חניונים הם דבר מעצבן ומבלבל. נניח שאיחרתם לסרט. אתם מחנים ומתחילים לרוץ לכיוון בית הקולנוע, אבל כשתצאו מהסרט, מתחיל חיפוש ארוך ומעיק אחר הרכב. ובכן, לא עוד. אם תפעילו את האפליקציה הזאת כשתצאו מהרכב, היא תסמן את המיקום שלכם. וזהו זה. כבו את האפליקציה וזרקו את המכשיר לכיס. כשתצאו מבית הקולנוע תוכלו להפעיל אותה שוב, ולראות על המסך את העולם דרך עדשת המצלמה, כשעליו חץ שיוביל אתכם ישר אל הרכב. האפליקציה תציג את הכיוון והמרחק שלכם מנקודת היעד.

כמובן שלא רק רכבים אפשר לסמן. אם אתם מגיעים לעיר זרה תוכלו לסמן את המלון שלכם כדי שתמיד תוכלו לדעת לחזור אליו. אם אתם מסתובבים עם קבוצה ומחליטים על נקודת מפגש, סמנו אותה וצאו לטייל ובכל שלב תוכלו לחזור חזרה בקלות. לרוע המזל ניתן לסמן רק נקודת יעד אחת בכל פעם אבל למרות המגבלה מדובר בכלי שימושי.

מה צופן לנו העתיד

לטכנולוגיה הזו עתיד להיות הרבה יותר כוח. כבר בקרוב המציאות המתוגברת רק תתחזק, בזכות שירותים כמו foursquare, ושירות המיקומים החדש של Facebook. אבל תחשבו מה יקרה אם יהיה אפשר לחבר את האייפון לזוג משקפיים או לכלי אחר שישב בנוחות על העיניים, ולצפות בעולם עם שכבות המידע הרבות הכי קרוב שאפשר.

>> שבע דרכים שהאינטרנט יכול להרוג אותך