גבר צופה בכדורגל (צילום: istockphoto)
המונדיאל זו הזדמנות חד פעמית - שום אירוע אחד לא נותן הצדקה להתפרע ככה עם טלוויזיה חדשה | צילום: istockphoto

בני אדם, בכל העולם, זקוקים תמיד להצדקה. אנחנו לא יכולים פשוט לעשות משהו מבלי שנרגיש אשמים. אצלנו זה החינוך הפולני, אצל האמריקאים זו תחושת האשם שנובעת מחינוך נוצרי קתולי, הגרמנים מרגישים אשמה בגלל השואה והצרפתים בגלל… טוב, הם צרפתים.

בגלל עננת האשמה הזו שמסתובבת איתנו כל הזמן, מעט מאוד אנשים יגידו שהם הולכים לקנות טלוויזיה HD 68 אינץ’ עם שבע כניסות HDMI וכונן קשיח מובנה – רק בגלל שהם רוצים לשחק Halo כמו שצריך. החברים שלהם, בני הזוג שלהם, המשפחה, כולם יביטו בהם במבט מלא תוכחה וינידו בראשם. איזה בזבוז של כסף. בשביל משחק? זו סיבה לקנות טלוויזיה חדשה? אבל כל המבטים המאשימים נעלמים, וכל המשפטים המציקים מתאדים לקראת אירוע חשוב ומכונן אחד – המונדיאל. עכשיו, ספרו לכולם שהחלטתם לקנות את הטלוויזיה הענקית הזו בשביל לראות את המשחק כמו שצריך ומיד ייעלמו להם סימני השאלה. ברור שבשביל המונדיאל חייבים לקנות טלוויזיה גדולה. אז עכשיו שיש אישור, מה הכי כדאי לקנות?

לפני כל דבר אחר: איפה ואיך בודקים

לפני שנבדוק אילו טלוויזיות ניתן למצוא היום בשוק, חשוב לבוא עם קצת ידע מוקדם. הדבר הראשון קשור למחירים ולמבצעים, ויש הרבה מאלו. כן, למי שעוד לא הבחין בטירוף – מסתבר שאין זמן טוב יותר מלקנות טלוויזיה גדולה וחדשה מאשר לפני המונדיאל. חברות המסכים מודעות לביקוש (ביקוש שהן מזינות בעזרת פרסומות כמובן) ונאבקות על הטובין והתקילין של הצרכן. כדי לנצח את המתחרות חברות המסכים לא סומכות רק על איכות המוצר שלהן אלא על מחירו. מהסיבה הזו חשוב להביט סביב ולשמוע אילו הטבות, הנחות ומבצעים ניתן למצוא.

תבדקו בחנות - אבל תשאלו באינטרנט. בנוסף להנחות המיוחדות ולמבצעים השונים חשוב לזכור שאנחנו חיים בעידן בו לחנויות פיזיות יש יתרון אחד ויחיד – אפשר לראות את המוצר לפני שקונים אותו – וגם היתרון הזה מוטל בספק. יסלחו לי בעלי הרשתות, אבל אנחנו לא צריכים לדאוג לכיס שלהם. את הבדיקות שלכם בצעו בחנויות כדי להיות בטוחים שמה שאתם מקבלים אכן עומד בקריטריונים שלכם מבחינה איכות וגם מבחינת עיצוב – אבל לפני הקניה חזרו הביתה ובצעו בדיקה באתרים כמו zap.co.il כדי להבין מה המחיר הטוב ביותר שניתן למצוא. בזמן שאתם מבצעים בדיקות, דברו עם חברים והשתמשו ברשתות החברתיות. שלחו בקשה בסגנון “מחפש לקנות טלוויזיית HD, יש המלצות?” ותקבלו מבול של תגובות. שאלו באופן ספציפי על טלוויזיה כזו או אחרת ותקבלו מעט תגובות כנראה, אבל כאלו שיעזרו לכם לקבל החלטות.

רצוי לקבל מגוון של דעות. למה עדיף לסמוך על חברים ורשתות חברתיות על פני החנויות? פשוט מאוד. בחנויות המוכרים ינסו לדחוף לכם מוצרים שהם מקבלים עליהם בונוסים, או כאלו שהבוסים שלהם בקשו להעיף. בנוסף, הרשתות עצמן מציבות מסכים בצורה שאינה זהה – חלק מהמסכים נמצאים גבוה מאוד, חלקם נמוך, והדבר משפיע על היכולת שלכם לבחון את איכות התמונה כראוי. אם זה לא מספיק, הרי שיש הבדלים שגם נובעים משימוש בכבלים שונים ולעיתים המסכים עצמם לא מכוונים בצורה אופטימלית. לכן, חשוב שלא לסמוך רק על חנות אחת ולבקר במספר חנויות.

אל תמהרו לסמוך על המבצעים – באינטרנט יותר זול. נורת הזהרה אחרונה בהקשר החנויות הם המבצעים. לפעמים יש גם מבצעים על מסכים שניתן למצוא רק בחנויות. אלו מבצעים של הרשת, או מבצעים הנעשים בשיתוף עם יבואני המסכים. בכל מקרה, ברוב המקרים על ה”מבצע” הנהדר אתם תשלמו בכמה מאות של שקלים שהייתם יכולים לחסוך אם הייתם מבצעים את הקנייה באינטרנט. קנייה חכמה היא הרבה יותר פשוטה וקלה היום, אז הקפידו לנצל את הכלים שיש ברשותכם.

CES הרבה מסכים (צילום: ארז בן ארי)
אל תסתנוורו מההיצע בחנות. תבדקו בנחת - ואז תחזרו לעשות השוואת מחירים באינטרנט | צילום: ארז בן ארי

טלוויזיה טובה: לא רק מחיר ואיכות

התאימו את הטלוויזיה לגודל הסלון. מה גודל הסלון שלכם? נשמע כמו שאלה מטופשת, אבל יש לכם מושג? מדדתם פעם? זה דבר אחד לשבת בסלון ולצפות בטלוויזיה וזה דבר שונה לחלוטין ללכת לחנות ולצפות במסכים שם בחלל העצום. כשאתם בחנות קשה להעריך במדויק את המיקום של הכורסה שלכם לעומת המסך. קשה גם מאוד להעריך אם הטלוויזיה תראה טוב בדירת ה-28 מ”ר שלכם או לא. מאוד מפתה לרוץ ולקנות טלוויזיה ענקית במחיר מבצע, אבל לטלוויזיה יש מחיר שהוא לא רק שקלי. שימו טלוויזיה עצומה במרכז הסלון הקטן שלכם ואין סיכוי שתיהנו ממנה. עדיף לקחת מסך קצת יותר קטן וקצת יותר מתאים לגדול החלל בבית.

תחליטו מראש איפה אתם ממקמים את המסך. בנוסף למרחק, כדאי לחשוב על מיקום. אם יש לכם קיר פנוי זה מצוין, תוכלו לתלות את הטלוויזיה ולדעת שיש לכם מקום תחתיה. אם אין לכם, הרי שהטלוויזיה זקוקה לשולחן טוב ויציב ואם אין לכם אחד כזה כרגע זו עוד הוצאה שצריך לקחת בחשבון. בנוסף למחיר, גם במקרה של שולחן לטלוויזיה צריך לחשוב על מקום בחדר. מאחר ובדיוק עברנו דירה בזמן שעבדתי על הכתבה, דאגתי לקחת כמה ארגזים ולגזור אותם בגודל המסך ולהציב אותם בסלון שלי, כדי לתת לעצמי תחושה של הגודל והמיקום. זה טריק פשוט ונוח והוא עוזר (מאוד) בבחירה נכונה יותר של מכשיר.

הארד קור: מה צריך לדעת מבחינה טכנית?

סוגיית ה-HD. נעזוב רגע את הפרגמטיות ונעבור לדבר בטכנולוגית. יש כמה דברים שחשוב לבדוק בטלוויזיה שאתם עומדים לרכוש. הדבר הראשון הוא לוודא שיש לכם ממיר שמוציא אות HD. גם חברת הכבלים וגם חברת הלוויין מציעות היום חבילות HD הכוללות ממירים שמסוגלים להוציא אות בהפרדה גבוהה. אם אין לכם ממיר מתאים אתם לא תוכלו ליהנות מהטלוויזיה החדשה. גם במקרה הזה יש לכם, מזל כי שתי החברות מציעות מבצעים שונים תחת מטריית המונדיאל. אם ניקח בחשבון שהממיר שיש לכם הוא ממיר HD, בדקו את שאר המכשירים שלכם. אם יש לכם Playstation3 או Xbox ואולי גם מחשב שמשמש אתכם כמרכז מדיה ביתי, תרצו לחבר אותם למסך וליהנות מהאיכות הגבוהה יותר שהוא מציע. רוב המכשירים מתחברים ביציאה המכונה HDMI, אבל יש גם חיבורים אחרים כמו DVI וכמובן קומפוננט. אגב, אם תרצו לחבר את המחשב לטלוויזיה החדשה, יש לנו מדריך מוכן לזה.

אין תמונה
על מסכי LED, חשבתם?המסכים האלה של Loewe, למשל, יעלו לכם מעל 20 אלף שקל. אבל האיכות, האיכות

סוגיית החיבורים. למה חשוב לשים לב לחיבורים? כי יש לא מעט מסכים שיש להם חיבור HDMI אחד ושאר החיבורים הם חיבורים אנלוגיים נחותים. במקרה הזה תוכלו ליהנות רק ממכשיר אחד שישדר ב-HD ואילו השאר ישדרו באותה האיכות. אם תקפידו לרכוש טלוויזיה עם שלושה או ארבעה חיבורי HDMI/DVI תוכלו לחבר יותר מכשירים ולנצל את הטלוויזיה החדשה בצורה הטובה ביותר. אם אתם תוהים מה ההבדלים המהותיים בין החיבורים שהזכרנו אז זה די פשוט:

קומפוננט – חיבור אנלוגי המסוגל להעביר אות ברמת הפרדה גבוהה. שלושת הכבלים מעבירים תמונה בלבד, ללא קול.

DVI – הוא חיבור דיגיטלי שאין לו קול. ניתן למצוא אותו במחשבים, מכשירי די.וי.די ורסיברים שונים.

HDMI – הוא חיבור דיגיטלי איכותי המעביר קול ותמונה.

לא לשכוח את הסאונד. במידה ואתם מחברים מכשירים ב-DVI או בקומפוננט, זכרו שעליכם לדאוג ולחבר כבל נוסף של קול. במקרה של חיבור קול, הטלוויזיות מקבלות כבלים רגילים בלבד. אם יש לכם מכשיר שמוציא קול דרך יציאה אופטית, הרי שתזדקקו לרסיבר טוב כדי ליהנות מהאיכות הזו. באופן כללי, אם יש לכם כבר טלוויזיית HD, כדאי להשקיע ברסיבר כדי ליהנות לא רק מתמונה טובה, אלא גם מאיכות קול גבוהה.

ומה לגבי התלת ממד? המחירים של המסכים האלו הוא לא ריאלי ובכל מקרה המסכים לא נמכרים בארץ. גם אם היו נמכרים בארץ, אף אחד לא משדר פה בתלת ממד, אז מעבר לטלוויזיה יקרה לאין ערוך וחסרת שימוש אין באמת מה להשקיע מחשבה בכיוון הזה. אולי במונדיאל הבא.

רגע, מה אמרת קודם על כבלים ואיכויות? אתם יכולים לקנות את המסך הטוב ביותר, אבל אם לא תרכשו כבלים איכותיים איכות התמונה לא תהייה במיטבה. אם אתם כבר משקיעים כמה אלפי שקלים בטלוויזיה, כדאי שתשימו בצד עוד מאות ספורים של שקלים כדי לקנות כבלים איכותיים. לא משנה אם בחרתם בחיבור HDMI, DVI, או אחר, יש רמות שונות של כבלים. אם קניתם כבל שעלה לכם 50 שקל, אל תתפלאו אם התמונה שאתם מקבלים היא לא מה שחלמתם שהיא תהיה. שימו לב: בחנות בה קניתם את הטלוויזיה היה מדף מלא ווים ועל כל וו יש חבילה של כבלים. אתם תזהו את היקרים יותר כי המחירים שלכם יתחילו באזור ה-300 שקל. במקרה הזה כמובן שיש מקום לחפש באינטרנט מחירים טובים יותר, אבל אלו המספרים. אתם לא חייבים לקנות כבל יקר בשביל לקבל איכות HD – את זה הממיר והטלוויזיה עושים – אבל אם תפנקו את עצמכם בכבל טוב אתם תראו שעוצמת התאורה והפרטים נעשים נקיים יותר.

תכל'ס: אז מה לקנות? ההמלצה שלנו

אין תמונה
ההמלצה שלנו: LG מדגם Scarlet LH70YR

כמות המסכים שניתן למצוא בשוק היום היא מגוחכת. הבחירה היא לא רק בין חברות אלא גם בין גדלים ולפעמים לאותה החברה יש שתי טלוויזיות המתחרות האחת בשנייה כאשר ההבדלים הם סוגי חיבורים וכדומה. המסכים הפופולריים ביותר בארץ הם מסכי ה-42 אינץ' – מסכים גדולים מאוד ומרשימים מאוד. הם גדולים מספיק כדי שכל החבר’ה יוכלו לשבת בסלון ולראות את המשחק כמו שצריך, אבל תופסים יחסית מעט מקום.

כניסה זריזה לאתר zap.co.il מציג מספר טלוויזיות כאשר המובילות הן:

פיליפס FL8404 שמחירה נע בין 7,599 שקלים ל-5,420 שקלים.

LG מדגם Scarlet LH70YR שמחירו נע בין 8,494 שקלים ל-4,690 שקלים.

סמסונג LA37B530 (בגודל 32 אינץ’ דווקא) שמחירה נע בין 3,900 שקלים ל-3,300 שקלים.

מבין שלושת אלו אני ממליץ על זו של LG. מעבר לעובדה שבכל חנות בה ביקרתי LG הציגה חדות תמונה גבוהה יותר משל המתחרות, היא גם מציעה את מספר החיבורים הרב ביותר, וזמן התגובה שלה (הזמן שלוקח לנקודות השונות על המסך לשנות את הצבע שלהן) הוא הנמוך ביותר ועומד על 2.4 מילישנייה. בנוסף, המסכים של LG שראיתי פשוט נראים טוב יותר. הם דקים יותר, קלים יותר ופשוט נראים טוב בסלון.

בונוס: המסכים המיוחדים

יש גם חברות שמציעות כמה דברים מיוחדים לחובבים. חברת LG למשל מתחילה בחודש יוני למכור את דגם ה-LD460 שגודלו 47 אינץ’. המחיר של המסך הזה הוא 6,900 שקלים וכולל כניסה של USB המאפשרת צפייה בסרטים ישירות מכונן קשיח (כל עוד הקבצים מקודדים ב-Dvix) ללא צורך במחשב. בנוסף, למכשיר יש זוג רמקולים שאמורים להיות איכותיים.

חברים מרוצים מהטלבזיה (צילום: jupiter images)
עשינו את זה! איזה מזל שיש מונדיאל | צילום: jupiter images

מסך מיוחד אחר הוא מסך המגיע מגרמניה ומבוסס על טכנולוגיית LED. רוב המסכים הנמכרים היום הם מסכי LCD והם נותנים איכות תמונה טובה מאוד. טכנולוגיית ה-LED מספקת תמונה נקייה ומוארת באופן שווה לכל אורכה ורוחבה של הטלוויזיה. מה זאת אומרת? אם תביטו במסך LCD רגיל, אתם תגלו שמרכז התמונה מוארת הרבה יותר מאשר בשוליים. מדובר בשינויים שבאופן רגיל לא שמים לב אליהם, אבל ברגע שמבחינים בהם, אי אפשר להתנער מזה. במסכי LED המסך מואר בצורה שווה. זו חווית צפייה שונה לחלוטין. הטלוויזיות של LOEWE מגיעות בדגמי 32, 40, 46, ו-55 אינץ’ ויש אפשרות לבצע התאמת צבעים למסגרת. נשמע מעולה? כך גם המחיר. מסך 40 אינץ’ יעלה לכם 23,900 שקלים למשל, פי ארבע ממסכי LCD. האם שווה לקנות? רק אם אתם פריקים של איכות תמונה שיש להם במקרה מלא כסף בצד.

יאללה, תיהנו מהמשחק.

>> גם מונדיאל וגם שלום בית עם האישה? זה אפשרי