אין תמונה
טוויטר. כי גם אופרה ווינפרי שם

מה כבר אפשר לכתוב ב-140 סימנים? מסתבר שלא מעט. מאז עלה טוויטר לאוויר הצטרפו אליו מאות אלפי משתמשים שהפכו את מגבלת המקום הזאת לאמנות. תמצאו שם את החברים שלכם, שמעדכנים אתכם לגבי כמה מוצלח הסרט שהם רואים עכשיו; שירותי עיתונות, שמעניקים לכם דיווחים בזמן אמת; מבקרי סרטים, מבקרי מסעדות - מה שלא תרצו. וגם אתם יכולים להיות שם. במיוחד עכשיו, כשהסלבים גילו את טוויטר, ואפשר למצוא שם את אופרה ווינפרי ואשטון קוצ'ר (וגם את אישתו, דמי מור). 

אז מה זה טוויטר?

טוויטר הוא שירות מיקרובלוגינג, כלומר זהו אתר שמאפשר לאנשים לכתוב על כל נושא שיעלה על דעתם במגבלות של 140 אותיות וסימנים. אתם מכירים את הפורמט משום שלרובכם יש פייסבוק, וזה בדיוק מה שעושים שם בפייסבוק תחת הפונקציה "Moshe is…". למה טוויטר עדיף על פייסבוק? בגלל שאפשר לחלוק את העידכונים שלכם בלי כל הדרמה ובזבוז הזמן ששאר הפונקציות בפייסבוק כופות עליכם (ואם קשה לכם להשתחרר מפייסבוק, יש יופי של אפליקציה בפייסבוק שמאפשרת לחברי האתר לקרוא את עידכוני הטוויטר שלכם).

את עידכוני הטוויטר שלכם ושל החברים שלכם ניתן לכתוב ישירות באתר, דרך תוכנות מסרים (גוגל טוק, מיקרוסופט מסנג‘ר ואחרות), דרך סמס, דרך תוספים לפיירפוקס או תוכנות ייעודיות שקיימות לכל הפלטפורמות.

מי יכול להנות מהשירות הזה?

אין תמונה
כך תפתחו חשבון. כל כך פשוט שגם סבתא שלכם יכולה לעשות את זה

כל אחד יכול לפתוח לעצמו חשבון בטוויטר ולהתחיל לכתוב. מתוך מאות אלפי המשתמשים קרוב לוודאי שתמצאו מי שיתעניין במה שיש לכם לומר. בטוויטר תוכלו למצוא אנשים שכותבים על החיים שלהם, הגיגים וסתם דיווחים על כל מה שהם עושים בכל רגע של היום. השאלה שמופיעה בראש העמוד שלכם בטוויטר היא "מה אתם עושים?" ובתחילת הדרך אנשים פשוט ענו לשאלה הזו.

משתמשים משופשפים יותר משתמשים בטוויטר כדי לקדם את עצמם במערכת החברתית של האינטרנט. חברת נאסא דאגה לשלוח לנו מסרים מהרובוט שנסע למאדים, CNN מעלים כותרות לכל האירועים ולחיצה על הכותרת שולחת את הקורא אל הכתבה. גיא קוואסקי מעלה לטוויטר שלו חדשות מעניינות שהוא נתקל בהם. אין מגבלה על מה שאתם יכולים לכתוב ובדרך בה תוכלו להשתמש בשירות. מה שחשוב, כמו בכל כתיבת תוכן, הוא לתת ערך לדברים שאתם כותבים, בין אם זה ערך חדשותי או בידורי. אף אחד לא ממש מתעניין שאתם הולכים לשירותים.

פתיחת חשבון

פתיחת חשבון בטוויטר היא פשוטה. נכנסים לאתר ובוחרים שם וסיסמה, מספקים כתובת אימייל ואתם מוכנים לזוז. כמו כל רשת חברתית אחרת שמכבדת את עצמה יש לכם אפשרות לגשת אל ה-settings ולהוסיף תמונת פרופיל, לשחק עם הרקע, לשנות את הצבעים ולהוסיף פרטים בסיסיים על עצמכם, קישור לאתר ומה השפה בה אתם כותבים. ואפשר גם לא.

אין תמונה
כאן תוסיפו תמונת פורפיל

הבסיס

המערכת של טוויטר נראת פשוטה אבל יש לה מנוע די מחוכם. ברגע שתכתבו הודעה, זו תופיעה בעמוד שלכם ובעמוד הראשי (אלא אם תבחרו שלא לעשות זאת דרך ה-settings). ברגע שאנשים ירשמו לטוויטר שלכם כל הודעה שתשלחו תופיע גם בעמוד שלהם. השיטה הזו מייצרת לכם חשיפה משמעותית, אם משתמשים שיש להם קהל גדול מאוד בחרו להירשם אליכם.

יש כמה טריקים ששווה ללמוד בטוויטר. הראשונה היא סימן הכרוכית (@). אם אתם מעוניינים לכתוב הודעה למישהו מסוים כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף את סימן הכרוכית ומייד אחריה את שם המשתמש אליו אתם מכוונים את ההודעה. אם תרצו לשלוח הודעה אלי, זה יראה ככה:
I love your writing, dude!‎@‎kitaromacshow

כדאי להציץ בעמוד הפקודות של טוויטר, הוא פשוט להבנה והפקודות יתגלו כשימושיות מאוד, במיוחד ככל השימוש שלכם בשירות יגבר.

תוכנות ושירותים נלווים לטוויטר

אין תמונה
אפשר גם לסנן הודעות

גם אם בארץ טוויטר קטן עדיין, בחו"ל הוא תופעה עצומה. עדות לכך היא מבול השירותים שצמח סביב השירות הזה. תוכלו למצוא תוכנות שיחסכו לכם כניסה לאתר כדי לקרוא ולשלוח טוויטים. התוכנות האלו מספקות לא רק גישה נוחה לשירות בלי הצורך להשאיר דפדפן פתוח, הן גם מספקות כלי נוח לכתיבת הודעה אישית, שמירת הודעות במועדפים, סינון הודעות וחיפושים מתקדמים. אם יש לכם מכשיר סלולרי מתקדם תוכלו להתקין גם עליו תוכנות ייעודיות – ונראה שזו הדרך שבה רוב המשתמשים מעדכנים את הטוויטר שלהם. משתמשי האייפון מקבלים את השירות הכי טוב. שתי התוכנות המובילות הןTwitterific הוותיקה ו-Twittelator הצעירה שמציעה ממשק הרבה יותר נוח ומספר רק של יכולות מתקדמות.

טוויטר ככלי חברתי

כשכל כך הרבה אנשים מעדכנים בטוויטר כמה פעמים ביום, אפשר לאסוף את כל העידכונים האלו ולנתח לפיהם טרנדים חמים – למשל, פופולריות של נושאים (כמו הבחירות בארה"ב) או איך קהילת הטוויטר הגיבה לסרט מסוים. אפשר גם לראו מי הם החבר'ה הכבדים בקהילת הטוויט. חיפוש בגוגל יחשוף הרבה מאוד אתרים נוספים שמקבצים וחותכים מידע בדרכים שונות. זה אולי נשמע לא שימושי במיוחד, אבל אם אתם רוצים להתקדם בעולם הטוויטים האתרים האלה יעזרו לכם.

איך תשתמשו בטוויטר כדי לקדם את עצמכם?

אין תמונה
אתם יכולים לכתוב כל מה שעולה על דעתכם. הכי חשוב שהתוכן יהיה אמיתי

אז איך תוכלו למנף את השירות של טוויטר וליצור עניין סביב מה שיש לכם להגיד? הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לכתוב תוכן אמיתי. בתחילת הדרך זה היה משעשע לקרוא אנשים שמדווחים על כל פעם שהם הלכו לשירותים. היום הם על פי רוב המשתמשים המתחילים, שלא מבינים ממש את הקטע.

חשבו על מה אתם רוצים לכתוב. האם יש לכם מוצר שאתם רוצים לספק לו תמיכה? תוכלו לכתוב על עדכונים, לענות על שאלות ולפתח דו-שיח עם המשתמשים שלכם. אולי יש לכם מקצוע מעניין כמו עיצוב פנים ואתם רוצים לקדם את עצמכם - כתבו טוויטים עם טיפים לעיצוב. אין שום מניעה לכתוב את הטוויטים שלכם בעברית.

הדבר השני הוא לעשות שימוש ביכולות החיפוש של טוויטר והתוכנות שמתחברות אליו. חפשו אנשים שכותבים על דברים דומים לשלכם. פתחו שיחה. זו המהות של טוויטר בסופו של דבר. חפשו נושאים שמעניינים אתכם וקראו את התוצאות. מהר מאוד תמצאו משתמשים שתוכלו להוסיף. אתם גם תמצאו אנשים ששואלים שאלות או המלצות. אם תענו להם תצרו שיחה מיידית וקרוב לוודאי שהם יוסיפו אתכם כי, כמו שציינו קודם, אתם מספקים ערך אמיתי לטוויט שלכם.

עקבו אחרי המשתמשים הכבדים, תראו מה הם כותבים ואיך הם כותבים. יש הרבה מאוד מדריכים באינטרנט שיכולים לעזור גם למשתמש הפשוט וגם למי שרוצה להפוך את הטוויטר שלו לזרוע פרסומית.

רגע, אני חייב לקדם את עצמי ולמנף וכל הדברים האלו שאמרת?

אם בא לכם להשתמש בטוויטר רק כדי לספר לחברים שלכם שנהניתם מג'יימס בונד, תרגישו חופשי. כשמבינים את המערכת, טוויטר הופך להיות ממכר ומהנה. קחו את הזמן, נסו דברים והכי חשוב - תהנו.