מחקר בריטי עומד להרוס לכם את ההנאה מהשווארמה. על פי המחקר, במאכל החביב כל כך על הרבה ישראלים יש כמויות שומן ומלח מופרזות, שהגוף שלנו ממש לא צריך לקבל.
השווארמה היא חלק מהתפריט היומי של אזרחים רבים, בעיקר במזרח התיכון. אבל בבריטניה, שם נערך המחקר, נוהגים רבים לאכול אותה בשעת לילה מאוחרת, לפני או אחרי בילוי.
בדיקות שנעשו בכ-500 מנות שווארמה בבריטניה מגלות כי מנה ממוצעת של המאכל הבשרי מכילה שישה גרם של מלחים – 98% מהכמות היומית המומלצת לאדם. כמות השומן הרווי במנה כזו יכולה למלא בקלות גביע יין שלם – 148% מהכמות היומית המומלצת לאדם.
הבריטים לא מתרגשים
"זה לא כל כך שומני כמו שאנשים חושבים", אומרת מוכרת בדוכן שווארמה בריטי. "זה בריא מאוד, אבל אולי לא בכל יום או לכל ארוחה. זה בריא פעמיים-שלוש בשבוע".
נער בריטי צעיר ממש לא מתרגש מתוצאות המחקר. "זה לא ממש משפיע עלינו, למען האמת", הוא אומר. "אנחנו אוכלים את זה באופן קבוע כשאנחנו יוצאים בלילה בסופי השבוע, אבל אנחנו מתאמנים הרבה ושורפים המון אנרגיה".
אז אם חשקה נפשכם עכשיו דווקא בשווארמה, תשקלו זאת שוב, או לפחות תחכו קצת עד המנה הבאה אחריה.