נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ממשיך לנסות ולמנוע מהאזרחים גישה לרשתות החברתיות. אחרי שרוסיה הודיעה על חסימת טוויטר ופייסבוק, ברשתות החברתיות הגיבו והוציאו גרסה מותאמת שתעלה ב-The TOR. מדובר בדפדפן מוצפן ואנונימי שמאפשר לעקוף את החסימה שהציבו במוסקווה. בנוסף לכך, גוגל השיקה עבור אזרחי אוקראינה מערכת אזעקות על תקיפות אווריות למכשירי אנרואיד.

סיקור המלחמה באוקראינה ב-N12:

האתר המותאם של טוויטר ב"טור" מצטרף למהלך של פייסבוק ו-BBC שהקימו אתרים מותאמים כשהם הוגבלו ברוסיה. מוסקווה חסמה את גישת האזרחים לפייסבוק והגבילה את טוויטר בניסיון להגביל את זרימת המידע על המלחמה באוקראינה.

בשירות המכונה "נתב הבצל", משתמשים יכולים לגשת לגרסה זו של טוויטר אם הם מורידים את דפדפן "טור", המאפשר לאנשים לגשת לאתרים ב "רשת האפלה". בדפדפן המותאם במקום הסיומת .com, לאתרים יש סיומת .onion.

על אף שהמונח "הרשת האפלה" מתייחס לאתרים לא חוקיים, הוא משמש לעיתים קרובות גם אנשים שמבקשים להישאר אנונימיים למען ביטחונם וגם כדי לגשת לאתרים שצונזרו על ידי הרשויות.

מהנדס התוכנה ומומחה אבטחת האינטרנט, אלק מאפט, שעבד עם חברות אחרות להקמת אתרי בצל, הכריז על השירות החדש של טוויטר בחשבון הטוויטר שלו. "זה אולי הציוץ החשוב והמיוחל ביותר שכתבתי אי פעם", צייץ.

בתוך כך, גוגל הודיעה כי משתמשי אנדרואיד באוקראינה יקבל התראות בטלפונים על תקיפות אוויריות לפני שהן צפויות להתרחש בקרבתם. בפוסט שפרסמה החברה היא מסרה כי היא עובדת עם ממשלת אוקראינה כדי להפעיל את מערכת ההתראה לטלפונים במדינה. התכונה זוהתה לראשונה על ידי XDA-Developers.

"למרבה הצער, מיליוני אנשים באוקראינה מסתמכים על התראות על תקיפה אווירית כדי לנסות להגיע למקום מבטחים", אמרה גוגל בהודעה. ההודעות יתבססו על ההתראות שכבר נשלחות על ידי ממשלת אוקראינה, והן מותאמות למערכת שנבנתה לשליחת אזהרות במהירות על רעידות אדמה.

גוגל כבר פרסמה את אפליקציית ההתראה האוקראינית בחנות Google Play. "מערכת ההתראות החדשה יוצאת לדרך ותתקדם לכל מכשירי האנדרואיד באוקראינה בימים הקרובים", אמר דייב בורק, בכיר בגוגל.

מאז תחילת המלחמה, רוסיה הרחיבה את מאמציה לשלוט בהפצת המידע על הפלישה לאוקראינה ולנוע נגד מקורות חדשות עצמאיים ואתרי מדיה חברתית. בשבוע שעבר, פקידים רוסים חסמו את הגישה לפייסבוק כנקמה על הפלטפורמות שמציבות מגבלות על מדיה בבעלות המדינה. כמו כן, נחסמו טוויטר, BBC, קול אוף אמריקה ורדיו חופשית אירופה, השדרן הגרמני Deutsche Welle והאתר הממוקם בלטביה Meduza.