N12
פרסומת

מכה למיי: הפרלמנט דחה הברקזיט

דרמה בבריטניה: 432 מחוקקים בפרלמנט הצביעו נגד עסקת הברקזיט שגיבשה ראש הממשלה עם אירופה, 202 בלבד תמכו בהצעה. מיי תקפה: "האם אתם נאמנים להחלטת העם במשאל?". בעוד כמה ימים תוכל מיי להציג הצעה חדשה

עמית ולדמן
ויובל גרבובסקי
חדשות
פורסם: | עודכן:
מיי, הערב
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
מיי, הערב
מיי, הערב | צילום: רויטרס, חדשות

מכה לראש ממשלת בריטניה: הפרלמנט הבריטי הצביע הערב (שלישי) נגד הצעת הברקזיט שגיבשה תרזה מיי עם אירופה בנוגע לפרישת הממלכה מהאיחוד. 432 מחברי הפרלמנט הצביעו נגד העסקה ורק 202 בעד - הפער הגדול ביותר בהצבעה נגד הצעה של ראש ממשלה בריטי בהיסטוריה.

למרות שלאורך התקופה האחרונה ניסתה מיי להגן על ההצעה, וגם במהלך הדיון הערב חזרה ואמרה כי ההסכם יאפשר לבריטניה לבנות את עצמה מחדש. "חברי הפרלמנט צריכים להקשיב לעם הבריטי", הפצירה בתום תבוסתה בחבריה. מיי תוכל להציג בתוך מספר ימים תכנית חדשה אותה תנסה לאשר.

ההצבעה, הערב
ההצבעה, הערב | צילום: רויטרס, חדשות

"האחריות המוטלת על כל אחד ואחת מאיתנו ברגע הזה היא עצומה", אמרה מיי לחברי הפרלמנט טרם ההצבעה. "זוהי החלטה היסטורית, שתעצב את העתיד של המדינה שלנו למשך דורות". אתמול קראה לחבריה לאשר את העסקה או "שהם יאכזבו את העם הבריטי".

432 נגד - רק 202 בעד
432 נגד - רק 202 בעד | צילום: רויטרס, חדשות
פרסומת

"העסקה לא מושלמת", אמרה מיי בשיחה עם חברי פרלמנט. "אבל כשספרי ההיסטוריה יכתבו, אנשים יסתכלו על ההחלטה הזו של הפרלמנט וישאלו האם בזמן שאישרנו את הסכם היציאה מהאיחוד האירופי פעלנו כדי לשמור על הכלכלה שלנו, על הביטחון ועל האיחוד או שאכזבנו את העם הבריטי".