משעל: לחיילי צה"ל מצפה גורל מר אם ייכנסו לעזה
יו"ר הלשכה המדינית של חמאס מזהיר את המנהיגים בישראל מפני אפשרות של כניסת כוחות קרקעיים לרצועת עזה. האיום מגיע בראיון מוקלט ששודר בתחנות הערביות לאחר שהיום עזבו אזרחים בעלי אזרחות זרה את רצועת עזה מחשש לכניסת צה"ל לרצועה

ארגון החמאס פועל בשבועות האחרונים כדי להעברת מסר אחד לישראל: חיילי צה"ל ייספגו אבידות רבות אם ייכנסו לרצועת עזה. ההכנות הרבות שעשה הארגון לקראת אפשרות של פעולה קרקעית של צה"ל, מועברות בכל דרך אפשרית.
בנאום טלוויזיוני מוקלט ששודר הערב בתחנות התקשורת הערביות, יו"ר הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, מזהיר את חיילי צה"ל ומבטיח: "מצפה להם גורל מר" אם יחליטו על פלישה קרקעית. התזמון אינו מקרי, מוקדם יותר היום יצאו תושבי עזה הזרים אל מדינות ערב ובהן ירדן וקטאר. בחמאס פירשו זאת כאיתות ברור לאפשרות של פלישה קרקעית.
משעל עושה מאמץ רב לעודד את רוחם של תושבי עזה לקראת אפשרות של פעולה קרקעית. הוא שיבח את תושבי עזה על עמידתם מול תקיפות חיל האוויר ואמר כי חרף הפגיעות הקשות, תשתית חמאס לא נפגעה באופן משמעותי.
בהודעתו אמר משעל שמספר גורמים מנהלים כעת מגעים עם חמאס כדי לאפשר הפסקת אש, עוד בטרם תתכנס מועצת הביטחון של האו"ם. אולם בחמאס מבהירים כי הארגון מסרב לוותר על התנאים שהציב קרי: הפסקת הפעולה הישראלית, הסרת המצור ופתיחת כל המעברים, לרבות מעבר רפיח.
עופרת יצוקה - סיקור מיוחד