נכון, הקורונה מממשיכה להשתלט על כל חלקה טובה ודומה שכל זמן פנוי שנותר לנו, אנחנו "מבלים" אותו בתור כזה או אחר, לבדיקות אנטיגן או לרכישת אחת. אבל יש עוד דברים בחיים שלנו שבהם אנחנו "מבלים" לא מעט: תחבורה ציבורית, למשל. האם באמת יש דרך להפוך את החוויה הזו לקצת יותר פשוטה, קלילה ואולי אפילו מהירה? הנה כמה טיפים ונתונים שקיבלנו מעופר סיני, מייסד חברת HopOn. 

בפרקים הקודמים:
>> איפה להשאיר למנקה את הכסף ואיך תדעו שהעבודה נעשתה? מנקה שיודעת
>> שליח וולט מגלה: 
איזו מנה לא כדאי להזמין?
>> סוכן מכירות מגלה: באיזה יום הכי קונים רכבים בישראל?

נתחיל במספרים: מרגישים שצפוף לכם על הבוקר? הסיבה היא ככל הנראה שכ-45% מהעובדים בישראל מגיעים לעבודה כיום בתחבורה ציבורית או שיתופית. כל השאר, אגב, בתוך המכוניות או בפיג'מה של הבית. כאשר חלק משמעותי מן הנסיעות בתחבורה הציבורית בישראל הינן נסיעות קצרות של עד 20 ק"מ.

באיזו עיר בישראל התחבורה הציבורית היא העמוסה ביותר?
"כמות הנוסעים הגדולה ביותר בתחבורה הציבורית היא בעיר ירושלים", אומר סיני. "כ-25% מסך הנסיעות הממונעות בירושלים מתבצעות בתחבורה הציבורית לעומת 10% בת"א. בחלוף שנה ממהפכת התשלום הדיגיטלית בתחבורה הציבורית שהונהגה ע"י משרד התחבורה ת"א היא העיר שבה מבוצעים פי 2 יותר שימושים באפליקציית תשלום בתחבורה הציבורית לעומת שימוש בכרטיס הרב קו".  

מהן השעות העמוסות ביותר בתחבורה הציבורית?
"בין השעות 7:30-9:00 ובין השעות 15:30-17:15". סיבה טובה להישאר לעבוד מהבית או לחילופין לעשות ימים ארוכים יותר. 

מהו המושב הכי טוב לשבת בו באוטובוס וברכבת?
"המושב הטוב ביותר לשבת בו באוטובוס, לדברי סיני, הוא זה שממוקם לפני הדלת האחורית. "הסיבה היא שעם העלייה לאוטובוס בדלת האחורית נוח יותר לתקף את הנסיעה בעמדת התיקוף שהינה פחות עמוסה שכן רוב הנוסעים מתקפים את הנסיעה בעמדת התיקוף הקדמית ליד הנהג". ברמת הנוחות, נעים יותר לשבת עם הפנים לכיוון הנסיעה ולרדת בקלות בתחנת היעד מאותה הדלת שכן רוב הנוסעים עולים מן הדלת הקדמית. "אם עליתם על רכבת, הכי נוח לשבת בקומה השנייה שלרוב פנויה יותר מהקומה הראשונה. אם כי אין העדפה מובהקת למושב כזה או אחר".

איך ניתן לייעל את הנסיעה בתחבורה הציבורית?  

  1.  אל תפחדו להחליף קווים בנסיעה אחת

    תחבורה ציבורית מבוססת המון על קישוריות בין כמה אופציות, הרבה פעמים אנו רואים באפליקציה שצריך לקחת כמה אוטובוסים שונים, או אוטובוס ורכבת וישר נבהלים ובורחים לרכב הפרטי, למרות שבפועל לרוב מדובר בהחלפות קלות מאוד, שעשויות לקצר את משך הנסיעה משמעותית ולהביא אותנו קרוב מאוד ליעד במהירות ובמחיר משתלם הרבה יותר מנסיעה ברכב הפרטי ותשלום יקר על חניה.  

  2. השתמשו במחשבון המצוי באפליקציות התחבורה

    במחשבונים שנמצאים באפליקציות השונות תוכלו לדעת כיצד הכי משתלם לתקף את הנסיעה הפעם (באפליקציה או ברב קו). חשוב לדעת: הפער יכול להגיע מדי חודש למאות שקלים". בין האפליקציות שמופעלות היום בישראל דרכן ניתן לשלם על הנסיעה תמצאו את HopOn, כמו גם  Moovit, ANY WAY, רב קו ו-israel railways.
  3. שלבו תחבורה ציבורית יחד עם תחבורה שיתופית בנסיעה בינעירונית

    תמיד מדברים על בעיית הק"מ הראשון והאחרון כחסם לשימוש בתחבורה הציבורית. היום במרבית הערים בארץ פזורות אופניים רגילות, חשמליות ומבחר קורקינטים משולבי קסדות שייקחו אתכם במהירות ובקלות לתחנת הרכבת הקרובה למשל ומשם תמשיכו לאן שאתם צריכים ותחסכו מעצמכם עמידה אינסופית ומתישה בפקקים.
  4. התעדכנו און ליין היכן האוטובוס והרכבת נמצאים

    על גבי המפה באפליקציות תוכלו לראות ולעקוב מתי האוטובוס/הרכבת צפויים להגיע וגם מתי יגיעו בפועל (אם האוטובוס תקוע בפקק או שמא  צפויים עיכובים בהגעת הרכבת לתחנה וכך לתכנן בהתאם את ההמתנה שלכם או את שינוי המסלול). זמן יקר שעשוי להיחסך לכם, או פשוט לפעמים עדיף לדעת מלעמוד חסר אונים בהמתנה.

  5. תמיד תחזיקו בטלפון אפליקציית תשלום

    את הרב קו אולי תשכחו אבל את הטלפון סביר שלא. מאז מהפכת התשלומים בתחבורה הציבורית כבר לא צריך לחשוש לעלות על האוטובוס והרכבת ולגלות לתדהמתכם שכרטיס הרב קו נשכח בבית.