בג"ץ דחה היום (ראשון) את העתירה שהגישה קבוצת "מבצר הדמוקרטיה" בדרישה לבטל את החלטת הנשיא להטיל את המנדט להרכבת הממשלה על נתניהו, זאת בשל כתבי האישום שהוגשו נגדו. בפסק הדין נכתב בין היתר כי העותרים לא הצביעו על פגם שנפל באופן מימוש הסמכות הנתונה לנשיא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עוד נכתב בפסק הדין כי לנשיא המדינה ריבלין ישנו מעמד ייחודי והודגש כי היקף הביקורת השיפוטית על הכרעותיו מצומצם ביותר. עוד כתבו השופטים - ג'ורג' קרא, דוד מינץ ויוסף אלרון - כי גם לאחר הגשת כתב האישום נגד ראש הממשלה נתניהו, סוגיית הטלת הרכבת הממשלה עליו נידונה ונבחנה בהרחבה.

כבר ביום רביעי האחרון הבהיר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי לדעתו "דין העתירה להידחות על הסף בהיעדר עילה להתערבות שיפוטית". בתגובתו המקדמית לבג"ץ הדגיש מנדלבליט כי הסוגיה כבר הוכרעה בעבר על ידי שופטי בג"ץ וציין, כפי שנטען גם בפסק הדין, כי מרחב הביקורת השיפוטית על החלטות נשיא המדינה הוא מצומצם ביותר.

"נעביר את תפעול מעונות היום למשרד החינוך" (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
ראש הממשלה נתניהו והיועמ"ש מנדלבליט | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

בעתירה שהגישה קבוצת "מבצר הדמוקרטיה", המונה כ-70 אנשי אקדמיה, עסקים וביטחון, נכתב בין היתר שההחלטה להטיל על נתניהו את המנדט להרכבת הממשלה - נגועה בחוסר סבירות קיצוני. לדברי העותרים, העובדה שנתניהו נאשם בעבירות שיש עימן קלון ושנעברו במהלך כהונתו, צריכה למנוע ממנו להרכיב ממשלה.

בעבר כבר הוצגו עתירות דומות שהוגשו לאחר מערכות הבחירות הקודמות, אולם גם הן נדחו על ידי בג"ץ. בין השאר פסקו 11 שופטים פה אחד, כי למרות הקושי בהרכבת ממשלה על ידי נאשם, החוק מאפשר זאת.