זה נראה גמור וחתום שישראל צועדת לבחירות רביעיות בתוך כשנתיים. הנתק בין הליכוד לכחול לבן רק הולך ומחריף - וכחול לבן כבר תמכה בחוק לפיזור הכנסת. ובכל זאת, לאור העובדה שההצבעה עברה רק בקריאה טרומית - ישנם כמה תסריטים אפשריים: הראשון והשני מובילים אותנו לבחירות לכנסת, השלישי והרביעי דווקא לא.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אי הסכמה על התקציב 

הליכוד וכחול לבן לא מגיעות להסכמה, וההתנגשות בין נתניהו לגנץ נמשכת. בתסריט הזה, הממשלה והכנסת לא מאשרות את תקציב 2020 עד המועד הקבוע בחוק, 23 בדצמבר, בעוד פחות משלושה שבועות. הכנסת מתפזרת אוטומטית, והבחירות תיערכנה ב-23 במארס 2021.

הכנסת מפזרת את עצמה

כלל הצעות הפשרה והמגעים נכשלים, ובשבוע הבא מקודמת הצעת החוק לפיזור הכנסת. במקרה הזה, הכנסת מצביעה יותר מוקדם על פיזורה. הלכה למעשה, בתוך שבוע וחצי-שבועיים, החוק עובר בשלוש קריאות, והכנסת מתפזרת. במקרה שכזה, הבחירות תיערכנה באמצע מרץ, או בתאריך אחר שיוסכם על ידי הסיעות. כחול לבן וימינה לדוגמה, היו רוצות שהבחירות תיערכנה מוקדם. בליכוד מעדיפים את הבחירות רחוק ככל האפשר, בין היתר בשל הצפי להגעת חיסונים המוניים ברבעון השני של השנה הבאה.

תקציב 2020 עובר

הליכוד וכחול לבן מגיעות להסכמה מסוימת, תקציב 2020 עובר לפני 23 בדצמבר, והכנסת לא מתפזרת. המועד הבא הרלוונטי הוא 31 במרץ (המועד האחרון להעברת תקציב 2021). אם נתניהו יבקש שלא לממש את ההסכם, וישתמש פעם נוספת בתקציב, הכנסת מתפזרת ב-31 במרץ או לפני, עם הצעת חוק התפזרות הכנסת שתצא לפועל. בחירות בתסריט הזה: יוני 2021.

מקיימים את הרוטציה

הליכוד וכחול לבן מגיעות להסכמה מסוימת, מעבירים את תקציב 2020 והכנסת לא מתפזרת. ואז ניגשים לתקציב 2021, מתחילים לעבוד עליו ומאשרים אותו בפברואר. במקרה כזה, שההיתכנות שלו אפסית עד קלושה, גנץ יכול להיות ראש ממשלה בנובמבר. כאמור, הסיכויים לכך אפסיים.