מפלגת סער מתקרבת לליכוד - ומכווצת את בנט: ח"כ יפעת שאשא ביטון הודיעה שהיא מצטרפת למפלגתו החדשה של גדעון סער שרק השבוע הודיע שהוא פורש מהליכוד כדי להחליף את שלטון נתניהו. ככל הנראה להחלטה של שאשא ביטון יש משמעות גדולה, לפחות מבחינת הסקרים. בסקר חדשות 12 שערכה היום (שני) חברת מדגם בראשות מנו גבע בשיתוף iPanel, עולה שמפלגתו של סער יחד עם שאשא ביטון הופכת לשנייה בגודלה בישראל - בהפרש שהולך ומצטמצם מהליכוד.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לו הבחירות היו מתקיימות היום, ובמפלגתו של סער תשובץ גם ח"כ יפעת שאשא ביטון (הסקר נערך טרם ההודעה על הצטרפותה הרשמית אליו) ויתר המפלגות נותרות ללא שינוי, הליכוד היה זוכה ב-27 מנדטים והמפלגה בראשות סער עם יפעת שאשא ביטון, הייתה זוכה ב-21 מנדטים והופכת למפלגה השנייה בגודלה בישראל. עוד לפי התרחיש הזה: יש עתיד-תל"ם בראשות יאיר לפיד מקבלת 14 מנדטים, וימינה של נפתלי בנט מתכווצת ל-13 מנדטים בלבד. 

עוד לפי הסקר: הרשימה המשותפת (עדיין עם רע"מ כחלק ממנה) זוכה ב-11 מנדטים בלבד, ש"ס ויהדות התורה מקבלות 8 מנדטים כל אחת, ושלוש מפלגות זוכות ב-6 מנדטים כל אחת - ישראל ביתנו של ליברמן, מרצ בראשות ניצן הורוביץ וכחול לבן בראשות בני גנץ, שמתרסקת ומתקרבת לאזור המסוכן של אחוז החסימה. שלוש מפלגות לא עוברות אותו: העבודה בראשות עמיר פרץ, הבית היהודי של רפי פרץ וגשר של אורלי לוי-אבקסיס. 



על פי התרחיש הזה, כך תיראה החלוקה לגושים: גוש הימין-חרדים עם 56 מנדטים, גוש המרכז-שמאל יחד עם הרשימה המשותפת עם 37 מנדטים. בגוש שאינו מזוהה, לכאורה - סער עם 21 מנדטים וליברמן עם 6 - וביחד יש להם 27 מנדטים שיכריעו את הרכב הממשלה וזהות ראש הממשלה הבא. 

ח"כ יפעת שאשא ביטון, תקווה חדשה, גדעון,
הצטרפותה מחזקת את סער ב-5 מנדטים. ח"כ יפעת שאשא-ביטון

לפי הנתונים הללו, גדעון סער יכול להקים ממשלה ללא הליכוד ונתניהו, שתורכב מלא מעט מפלגות ועם 66 מנדטים: מפלגת סער-שאשא ביטון (21 מנדטים), יש עתיד-תל"ם (14), ימינה (13), כחול לבן (6), ישראל ביתנו (6) ומרצ (6). ממשלה כזו היא כמובן לא "טבעית" ותצריך ישיבה בקואליציה אחת של מרצ וימינה, אך אפשרית לפי המספרים - אם המטרה תהיה לסיים את שלטון נתניהו. 

מה תחולל הצטרפות של הרמטכ"ל לשעבר איזנקוט למפלגה קיימת?   

עוד שאלנו מה היה קורה לו הבחירות היו מתקיימות היום, ולמפלגתו של גדעון סער יצטרפו הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט וח"כ יפעת שאשא ביטון, ונוסף על כך - תתמודד בהן מפלגה בראשות ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי ויתר המפלגות ללא שינוי. בתרחיש כזה, מפלגת סער-שאשא ביטון-איזנקוט מתחזקת במנדט אחד בלבד ועולה ל-22 - פער של 5 מנדטים בלבד מהליכוד, שנותר על 27 מנדטים. 

ימינה של בנט נותרת עם 13 מנדטים, יש עתיד-תל"ם נחלשת עוד יותר ויש לה רק 12 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 11, ש"ס ויהדות התורה שומרות על כוחן עם 8 מנדטים כל אחת, מרצ יורדת ל-5 מנדטים, וכמוה גם ישראל ביתנו וכחול לבן של גנץ שמתקרבת עוד יותר לאחוז החסימה. מפלגה חדשה של חולדאי זוכה ב-4 מנדטים בלבד. 

על פי התרחיש הזה, תמונת הגושים נותרת זהה: גוש הימין חרדים עם 56 מנדטים, גוש המרכז-שמאל בתוספת הרשימה המשותפת עם 37, והגוש הבלתי מזוהה שומר על כוחו עם 27 מנדטים - רק שבמקרה הזה, מנדט אחד עובר לסער, ואחד יורד מליברמן. 

גדי איזנקוט (צילום: פלאש 90)
לא משפיע כמעט כלל על כוחה של מפלגת סער או על ימינה. איזנקוט | צילום: פלאש 90



שאלה נוספת ששאלנו היא מה היה קורה לו הבחירות היו מתקיימות היום, ולמפלגת ימינה בראשות נפתלי בנט יצטרף הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט ובנוסף, תתמודד מפלגה בראשות ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, ויתר המפלגות יישארו ללא שינוי. במצב כזה, הליכוד מתחזק במנדט ועולה ל-28 ומפלגת סער נחלשת ויורדת ל-17 מנדטים בלבד. עם זאת, בנט לא מתחזק כלל מצירוף אפשרי של איזנקוט לרשימתו - ושומר על כוחו עם 13 מנדטים. 

יש עתיד-תל"ם בראשות יאיר לפיד זוכה ב-13 מנדטים לפי התרחיש הזה, הרשימה המשותפת עם 11, ש"ס ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת, כחול לבן בראשות גנץ עם 6 מנדטים - וכמותה גם מרצ וישראל ביתנו. גם במקרה זה, מפלגה בראשות חולדאי זוכה ב-4 מנדטים. 

על פי התרחיש הזה, הגוש הבלתי מזוהה נחלש משמעותית: גוש הימין-חרדים מתחזק במנדט אחד ל-57, גוש המרכז-שמאל יחד עם הרשימה המשותפת מתחזק אף הוא ויש ברשותו 40 מנדטים, וגוש סער-ליברמן עם 23 מנדטים בלבד. 

סער במקום השני בהתאמה לראשות הממשלה 

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בנימין נתניהו זוכה לאחוזי התמיכה הגבוהים ביותר מהציבור עם 33%, אך גדעון סער זינק למקום השני מאז שהכריז על פיצול מהליכוד וזוכה ל-18% תמיכה. נפתלי בנט עם 9%, יאיר לפיד עם 8% וגנץ עם 7%. מבין המשיבים, 18% ענו שאף אחד מהם אינו מתאים ו-7% לא יודעים. 

גדעון סער, בינימין נתניהו (עיבוד: AP / FLASH 90, פלאש 90, רויטרס)
קרב ראש בראש - סער מול נתניהו? | עיבוד: AP / FLASH 90, פלאש 90, רויטרס

בשעה שמשבר הקורונה עדיין נמשך, ולמרות שהחיסונים הראשונים כבר הגיעו לישראל ומבצע החיסון צפוי להתחיל בשבוע הבא, הציבור עדיין מעניק ציונים לא טובים למקבלי ההחלטות. 57% מהמשתתפים בסקר מגדירים את תפקודו של ראש הממשלה נתניהו במשבר "בסך הכול רע", לעומת 40% שסבורים שתפקודו "בסך הכול טוב". בכל האמור לשר הבריאות, יולי אדלשטיין, 51% סבורים שתפקודו "בסך הכול רע" ו-41% "בסך הכול טוב". 

עוד שאלנו מה הנושא הכי חשוב לבוחרים, בבואם לבחור בבחירות הבאות: 47% השיבו שהמצב הכלכלי הוא הנושא המוביל מבחינתם, 14% בלבד השיבו שהסוגיה המכריעה מבחינתם היא המדינית-ביטחונית, 13% השיבו שתופעת השסעים בעם היא החשובה מכולן, 10% השיבו שהמשך כהונת נתניהו היא הסוגיה הבוערת, ורק 9% ענו שמשבר הקורונה זה הנושא החשוב ביותר מבחינתם בבואם לבחור. 
_________________________________________________________

מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר:
מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 15/12/2020
אוכלוסיית המחקר:
מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל:
501
מספר המתבקשים להשתתף:
3,497
טעות הדגימה המרבית:
4.4%+
שיטה סטטיסטית:
הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה:
דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר:
אינטרנטי + טלפוני