ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להיפגש מחר (שני) עם איש העסקים אילון מאסק לאחר הגעתו לישראל, כך אישרה ל-N12 לשכת ראש הממשלה. ביקורו של מאסק בישראל, האיש העשיר בעולם, בעל השליטה ברשת החברתית טוויטר (כיום אקס), ובעל השליטה ומנכ"ל ענקית הרכב טסלה וחברת ספייסX, נחשף לראשונה בחמישי האחרון.

אילון מאסק חושף מה הוא באמת חושב על יהודים
בגלל העלייה בתוכן האנטישמי: המפרסמים נוטשים את טוויטר
מאסק: אחבר את עזה לאינטרנט, איראן קורבן של ארה"ב
האויב החדש של מאסק: הארגון למלחמה באנטישמיות

לפי התכנון, מאסק - שספג ביקורת קשה על פרסום תכנים אנטישמיים בטוויטר - צפוי להיפגש גם עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, אך פרטי פגישה זו טרם סוכמו. מאסק צפוי לבקר גם בעוטף עזה ולראות את ההרס ביישובים ובקיבוצים אחרי מתקפת הפתע של חמאס בשבעה באוקטובר.

נתניהו ומאסק נפגשו כשבועיים לפני פרוץ המלחמה, ומאז הספיק מאסק לצאת במספר הצהרות שנויות במחלוקת שסיבכו אותו עם האשמות באנטישמיות. לפני כשבועיים הביע מאסק תמיכה בפוסט בטוויטר שהאשים את יהודי ארה"ב בכך שנטלו חלק ב"החלפה הגדולה" - תיאוריית קונספירציה של הימין הקיצוני באמריקה שטוענת כי קהילות מיעוט מבקשות להשתלט על ארה"ב ולהחליף את יוצאי אירופה הלבנים כגורם הדומיננטי בה. גורמי תקשורת רבים בארה"ב פירשו את הציוץ של מאסק כתמיכה באנטישמיות.

יום לאחר מכן הודיעו חברות ענק רבות שהן משעות את הפרסום בטוויטר. זאת במקביל לפרסום דוח של חברת Media Matters שהראה כי הפרסומות שלהן מופיעות לצד תכנים אנטישמים מובהקים, כמו פוסטים שמהללים את היטלר. חברות כאפל, דיסני ו-IBM הודיעו שהן מפסיקות את הפרסום בפלטפורמה לאלתר עד לחקירת הטענות. מאסק מצדו איים לתבוע את Media Matters ואמר שהפרסום שגוי ומגמתי.

ימים ספורים לאחר נטישת המפרסמים צייץ מאסק כי טוויטר תתרום את כל ההכנסות שתייצר כתוצאה מהמלחמה בעזה לבתי חולים בישראל וברצועה. מדובר בהצהרה מעט חלולה שכן לא ברור כיצד החברה יכולה לבדוק בצורה יעילה כתוצאה מאיזה תכנים נובעים ההכנסות שלה. לא נמסרו גם פרטים על מנגנון חלוקת הכספים.

כשבוע לפני הפגישה הקודמת בין מאסק ונתניהו הספיק איש העסקים להתנגח גם בליגה נגד השמצה: מאסק האשים בסדרת ציוצים את הארגון הפועל נגד אנטישמיות כי הוא עצמו אנטישמי וכתב כי הוא בוחן לתבוע את הארגון בטענה להשמצה. לטענת הליגה, בחודשים שחלפו מאז שרכש מאסק את השליטה בטוויטר נרשמה עליית משמעותית בשיח האנטישמי בה. זאת, במקביל לצמצום דרמטי בכוח האדם בחברה ופירוק המחלקה שפיקחה על של חשבונות החשודים בהטרדה, פרסום תוכן לא חוקי ופרסום תוכן גזעני.

בין לבין הספיק מאסק להצהיר בטוויטר כי יפעל לחבר את רצועת עזה לאינטרנט באמצעות שירות הלוויינים סטארלינק של חברת ספייסX שבבעלותו ובניהולו. הדברים חוללו סערה ובעקבות זאת מאסק שוחח עם ראש השב"כ רונן בר וניסה להבהיר כי החיבור ישמש "רק למטרות הומניטריות" וכי בעוונתו לבצע "את כל הבדיקות הביטחוניות" עם הממשל האמריקאי וממשלת ישראל.