קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

יש קציצות שמתקתקים ויש קציצות שמכינים. אנחנו לא פוסלים קציצות מזן התקתוק, למעשה רוב הקציצות שלנו, בטח באמצע השבוע, הן כאלה, אבל לטובת ארוחת השבת בחרנו קציצות עם מתכון, עם אופי, שעומד מאחוריהן השף דניאל זך שאנחנו מאוד מעריכים. הטעמים הם של לימון כבוש, כורכום ופפריקה, וכיאה לקציצות שבת הן עוברות טיגונון קצר לפני הבישול. שוות שוות, באחריות.

מתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

אורז מלא - אחרי בישול (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
אורז מלא. אפשר ארוך או עגול | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

אורז מלא

אנחנו מצאנו שהקציצות שלעיל עובדות הכי טוב עם אורז מלא דווקא, ולטעמנו עם אורז מלא עגול, שיוצא קצת יותר דביק ואנחנו באופן אישי מעדיפים אותו כמעט תמיד. אפילו מתכון לא צריך: מטגנים את האורז במעט שמן (או קצת יותר ממעט, אם אתם אנחנו), מוסיפים על כל כוס אורז 2 ורבע כוסות של מים ומלח לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 40 דקות מכוסה על אש קטנה. מרגישים לא בטוחים? יש לנו כאן מדריך לעבודה עם אורז מלא

סלט ברוקולי טרי וחמוציות

יצאה לנו קצת כבדה, הארוחה, לכן אנחנו ממהרים להקליל אותה עם סלט של ברוקולי חי - ניסיתם פעם? הכי טעים ברוקולי חי - וחמוציות, בחיזוק של קצת מיונז אבל ממש לא מספיק בשביל להפוך אותו ל"סלט מיונזי". בלי להגזים, מדובר באחד הסלטים האהובים עלינו ביותר אי פעם, וכשראינו אצל הירקן שלנו שהברוקולי עכשיו במבצע - לא חשבנו פעמיים.

מתכון: סלט ברוקולי טרי וחמוציות

סלט ברוקולי טרי (צילום: ElenaFabbrili, Istock)
סלט ברוקולי טרי | צילום: ElenaFabbrili, Istock

טורט וניל גבוהה ויפה

כשמדובר בעוגות מהסוג שמחייב דיוק, אנחנו אוטומטית פונים לעדיקוש. כל כך מקצועית, כל כך רצינית, שאין שום סיכוי שהיא תגיד לביצים להפוך לקצף אוורירי והן יסרבו. טורט וניל היא עוגה מהסוג הזה, ואומנם הלכנו עם המתכון של עדיקוש וקיבלנו תוצאה מלכותית ונהדרת.

מתכון: טורט וניל גבוהה ויפה

עוגת טורט וניל גבוהה ויפה (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
עוגת טורט וניל גבוהה ויפה | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

שבת שלום!