ח"ג גטאס, ארכיון (צילום: הדס פארוש / פלאש 90)
"ראיות משמעותיות". גטאס | צילום: הדס פארוש / פלאש 90

פחות מיממה לאחר שהחשדות החמורים נגד ח"כ באסל גטאס נחשפו, לפיהם הבריח טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות, חושף גורם משטרתי המעורה בפרטי החקירה את שיטת הפעולה של גטאס.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"באחת הפעמים לפחות הוא החזיק בספר ובתוכו לא היה דפים", סיפר הגורם. "במקום דפים היו כרטיסי סים, טלפונים וכו'". על פי החשד, חבר הכנסת אף הדליף מסמכים לתוך הכלא. לדברי הגורם יש ראיות משמעותיות נגדו.

סגן נציב שירות בתי הסוהר לשעבר, חיים גליק, התייחס לחשדות נגד ח"כ באסל גאטס והסביר בשיחה עם חדשות 2 Online כיצד הברחת סלולריים יכולה להתאפשר בכלא.

"הרעיון הבסיסי הוא שכל אדם שנכנס לכלא עובר חיפוש ברמה מאוד קפדנית, בין אם במגנומטרים ובין אם במערכות סריקה. אם צריך אפילו עושים חיפושים על גוף האדם. הפעם היחידה שבה לא מתבצע חיפוש כלל היא כאשר חבר כנסת שיש לו חסינות מגיע לכלא, והם היחידים שיכולים לנצל זאת כדי להעביר דברים שהיו נתפסים מיד בחיפוש פשוט".

התפטר מהכנסת. גטאס (צילום: מרים אלסטר / פלאש 90)
"הביא ספר בלי דפים" | צילום: מרים אלסטר / פלאש 90

"איך ייתכן שחשב שלא ייתפס?"

"אני לא מצליח להבין איך אדם חושב שיעביר דבר כזה ולא ייתפס בסופו של דבר", הוסיף גליק. "כאשר אסיר משתחרר מפגישה עושים עליו חיפוש וכך, אני מאמין, אנשי שירות בתי הסוהר גילו את הסלולריים".

לטענת גליק, לאסירים ביטחוניים יש תמריץ מאוד דרמטי לייצר מתח. "אין להם מה להפסיד ולכן הם יכולים לנסות לעורר פרובוקציות ולפעול לקידום פיגועים בשטחי המדינה", ציין. "הם חשופים למידע שמועבר להם באמצעי התקשורת ומפגישות עם עורכי דינם וכמובן גם חברי כנסת".

גליק מאמין שאם הדברים יתבררו כנכונים תיפתח בסופו של דבר חקירה שעלולה להוביל לכליאת חבר הכנסת. "אלא אם יברח כמו בן דודו עזמי בשארה", הבהיר.

אסיר ביטחוני ניסה לדקור, כלא קציעות (צילום: משה שי / פלאש 90, חדשות)
כלא קציעות | צילום: משה שי / פלאש 90, חדשות

לאחר ההודעה על פתיחת חקירה נגד ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת), החשוד שהבריח טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות, המערכת הפוליטית סוערת. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב ואמר כי אם יימצא שהחשדות נכונים אסור שייכהן בכנסת ישראל. השר לביטחון פנים גלעד ארדן הגיב אף הוא ואמר כי אם לא היה מדובר בחבר כנסת, הוא היה נמצא במעצר.

"במידה והחשד נגד חבר הכנסת גטאס יתברר כנכון - הרי שמדובר בעבירה חמורה נגד ביטחון המדינה ואזרחי ישראל", הבהיר נתניהו. "מי שפוגע בביטחון המדינה צריך להיענש בחומרה ואסור שיכהן בכנסת ישראל".

"החשדות כנגד ח"כ באסל גטאס הינם חמורים ביותר ואם לא היה מדובר בח"כ, כנראה שהוא היה במעצר לאור חומרת החשדות", הוסיף ארדן.

"החשדות האלה, יחד עם תעשיית הביקורים אצל אסירים ביטחוניים שנהוגה כבר שנים רבות, מחזקים את עמדתי שלמרות חסינות חברי הכנסת, אין מקום לאפשר ביקורי ח"כים אצל אסירים ביטחוניים", ציין ארדן. "ביקורים כאלה יש בהם חשש ממשי לפגיעה בביטחון המדינה ואיאבק על הפסקתם".

שר הביטחון אביגדור ליברמן פרסם אף הוא הודעה חריפה נגד חברי הכנסת מהרשימה המשותפת, זאת בעקבות החקירה נגד ח"כ גטאס. "זוהי רק עוד הוכחה בשרשרת לכך שהרשימה המשותפת היא בעצם רשימת המרגלים והבוגדים המשותפת", כתב ליברמן בעמוד הפייסבוק שלו.

רגב (ארכיון). מאוימת (צילום: פלאש 90, חדשות)
השרה רגב | צילום: פלאש 90, חדשות

"מעזמי בשארה ועד בסאל גטאס, עבור בנציגת המרמרה בישראל חנין זועבי ושאר חבריהם - נמשיך לפעול לכך שלא רק שהם לא יהיו חלק מכנסת ישראל - אלא לא יהיו אזרחי מדינת ישראל", קבע שר הביטחון.

שרת התרבות והספורט מירי רגב הצטרפה למתקפה ואמרה כי "בל"ד היא מפלגת הגיס החמישי, שלחה הפעם את באסל ראטס למשימה נוספת בשירות הטרור".

"בשארה טיווח טילים, זועבי היתה עם הטרוריסטים במרמרה ועכשיו גטאס והקשרים החמורים עם אסירים בטחוניים וטרוריסטים בכלא", הוסיפה רגב. "אני קוראת ליועץ המשפטי לממשלה למצות את החקירה עד תום ולוודא שהסוסים הטרויאנים האלה לא יכהנו בכנסת ישראל".

ח"כ באסל גטאס מסר בתגובה: "זה פרק נוסף ברדיפה הפוליטית של מנהיגי הציבור הערבי והפעילות הפוליטית. המשטרה מנסה לשבור את רוחה בל"ד ולפגוע בפעילות הפוליטית שלה. המשטרה הזמינה אותי לחקירה ביחידת להב לפני כמה ימים, אך טרם תואם ונקבע מועד לחקירה. ביקורי האסירים של הח"כים הערבים נעשים בתיאום עם שירות בתי הסוהר ובאישור המשרד לביטחון הפנים. אין לי מה להסתיר, אמשיך לייצג את הציבור הערבי ע"י פעילות פוליטית לגיטימית".