התפטר מהכנסת. גטאס (צילום: מרים אלסטר / פלאש 90)
ייחקר באזהרה. ח"כ גטאס | צילום: מרים אלסטר / פלאש 90

לאחר ההודעה על פתיחת חקירה נגד ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת), החשוד שהבריח טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות, המערכת הפוליטית סוערת. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב ואמר כי אם יימצא שהחשדות נכונים אסור שייכהן בכנסת ישראל. השר לביטחון פנים גלעד ארדן הגיב אף הוא ואמר כי אם לא היה מדובר בחבר כנסת, הוא היה נמצא במעצר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"במידה והחשד נגד חבר הכנסת גטאס יתברר כנכון - הרי שמדובר בעבירה חמורה נגד ביטחון המדינה ואזרחי ישראל", הבהיר נתניהו. "מי שפוגע בביטחון המדינה צריך להיענש בחומרה ואסור שיכהן בכנסת ישראל".

"החשדות כנגד ח"כ באסל גטאס הינם חמורים ביותר ואם לא היה מדובר בח"כ, כנראה שהוא היה במעצר לאור חומרת החשדות", הוסיף ארדן.

ארדן (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות)
"חשד חמור". ארדן | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות

"החשדות האלה, יחד עם תעשיית הביקורים אצל אסירים ביטחוניים שנהוגה כבר שנים רבות, מחזקים את עמדתי שלמרות חסינות חברי הכנסת, אין מקום לאפשר ביקורי ח"כים אצל אסירים ביטחוניים", ציין ארדן. "ביקורים כאלה יש בהם חשש ממשי לפגיעה בביטחון המדינה ואיאבק על הפסקתם".

שר הביטחון אביגדור ליברמן פרסם אף הוא הודעה חריפה נגד חברי הכנסת מהרשימה המשותפת, זאת בעקבות החקירה נגד ח"כ גטאס. "זוהי רק עוד הוכחה בשרשרת לכך שהרשימה המשותפת היא בעצם רשימת המרגלים והבוגדים המשותפת", כתב ליברמן בעמוד הפייסבוק שלו.

נתניהו (ארכיון) (צילום: Alex Kolomoisky \ פלאש 90, חדשות)
"עבירה חמורה נגד ביטחון המדינה". נתניהו | צילום: Alex Kolomoisky \ פלאש 90, חדשות

"מעזמי בשארה ועד בסאל גטאס, עבור בנציגת המרמרה בישראל חנין זועבי ושאר חבריהם - נמשיך לפעול לכך שלא רק שהם לא יהיו חלק מכנסת ישראל - אלא לא יהיו אזרחי מדינת ישראל", קבע שר הביטחון.

חברת הכנסת מירי רגב הצטרפה למתקפה ואמרה כי "בל"ד היא מפלגת הגיס החמישי, שלחה הפעם את באסל ראטס למשימה נוספת בשירות הטרור".

"בשארה טיווח טילים, זועבי היתה עם הטרוריסטים במרמרה ועכשיו גטאס והקשרים החמורים עם אסירים בטחוניים וטרוריסטים בכלא", הוסיפה רגב. "אני קוראת ליועץ המשפטי לממשלה למצות את החקירה עד תום ולוודא שהסוסים הטרויאנים האלה לא יכהנו בכנסת ישראל".

חבר הכנסת באסל גטאס (הרשימה המשותפת) חשוד שהבריח טלפונים סלולריים לשני אסירים שנמנים על ארגון פתח - אחד מהם נידון ל-37 שנות מאסר בגין רצח והאחר נשפט ל-15 שנות מאסר. הם הושמו בבידוד לאחר המקרה. מוקדם יותר היום (ראשון) פורסם לראשונה בחדשות 2 אודות החקירה שאליה יזומן הח"כ, בחשד לעבירות ביטחוניות. היועץ המשפטי לממשלה אישר למשטרה לזמנו לחקירה באזהרה. גורם במשטרה העלה חשש שבאסל גטאס ינסה להימלט מהארץ כפי שעשה בזמנו בן דודו ח"כ לשעבר עזמי בשארה, שאף הוא נחשד בעבירות ביטחוניות.

החשד: גטאס הבריח סלולרי לאסירים (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90)
הבריח טלפונים? ח"כ גטאס | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90

ח"כ גטאס הגיע הבוקר לבקר שני אסירים ביטחוניים בכלא קציעות. במהלך הביקור דיווחו אנשי חטיבת המודיעין של שירות בתי הסוהר על חשד שהוא הבריח לאסירים כ-15 טלפונים סלולריים מדגם קטן במיוחד - שבאמצעותו ניתן להוציא ולקבל שיחות. עם צאתו מהביקור בכלא הגיעו אליו חוקרים של יחידת להב 433 וביקשו ממנו להתלוות אליהם. על-פי החשד, הח"כ סירב לכך בנימוק שיש לו חסינות.

ח"כ באסל גטאס מסר בתגובה: "המשטרה סימנה את בל"ד ורוצה לפגוע בה פוליטית בכל דרך. אין לי מה להסתיר, לכן אתייצב לחקירה. ניסיונות הפחדה מסוג זה לא ישברו את רוחה של בל"ד. כך היה וכך יהיה".