צה"ל תקף רכב של מפריחי עפיפונים
כלי טיס של חיל האוויר ביצע ירי לעבר רכב של חוליית מפריחי עפיפונים וירי נוסף לעבר מחסן בו אוחסנו עפיפונים ובלוני נפץ. 2 בלונים החשודים כממולכדים נחתו בחצר בית באחד מיישובי העוטף - אין נפגעים ולא נגרם נזק

טרור העפיפונים: כלי טיס של חיל האוויר ביצע ירי סמוך לחוליה ששיגרה בלוני תבערה בדרום רצועת עזה - כך מסרו היום (ראשון) בדובר צה"ל. בהמשך בוצעו שתי תקיפות נוספות של צה"ל באותו אזור. יעדי התקיפות היו מחסן שהכיל ציוד לעפיפונים ולבלוני תבערה וכלי הרכב ששימש את חברי החוליה. לא ידוע על נפגעים בתקיפות.
במקביל, שני בלונים שאליהם חובר חפץ חשוד נחתו בבית ביישוב במועצה האזורית שדות נגב. לא ידוע על נפגעים ובשל החשש שהבלונים ממולכדים הוזעק חבלן משטרתי. זמן קצר לאחר מכן נמצאו שלושה בלוני תבערה בשדרות.

סמוך לשעה 16:00 הוזעקו חבלני משטרה אל משרדו של רכז הביטחון בשדרות לאחר שאזרח הביא לשם בלונים החשודים כממולכדים. לאחר בדיקה של אחד החבלנים הוסר החשש לסיכון הציבור.
זמן קצר לאחר מכן הוזעק אותו חבלן לזירה נוספת ליד שדרות, שם דווח על שני בלונים שנחתו על צמרת עץ בבית פרטי. לאחר בדיקה התברר כי ככל הנראה מדובר בבלוני תבערה ולמקום הוזעקו מכבי אש. כוחות משטרה במקום עד שיסתיים הטיפול באירוע.
במשטרה פרסמו הנחיה שלא לגעת שחפצים חשודים שעלולים להיות ממולכדים. "אנו שבים ומבקשים שלא לגעת בחפץ מעורר חשש ולדווח למוקד 100 על כל חפץ מעורר חשד", מסרו במשטרה.
מוקדם יותר היום אישר דובר צה"ל כי כלי טיס של חיל האוויר ביצע ירי אזהרה לעבר מפריחי עפיפונים ובלונים ליד חאן יונס שבדרום הרצועה. מקורות פלסטיניים דיווחו על כך קודם לכן, והוסיפו כי לא היו נפגעים באירוע.