טרור הבלונים נמשך: כלי טיס של צה"ל תקף בתגובה ברצועת עזה
עמדת חמאס בדרום הרצועה הופצצה מהאוויר ע"י צה"ל בתגובה להפרחת זר בלונים שנשא מטען חבלה לעבר שטח ישראל ולא גרם לנפגעים או נזק. זמן קצר לאחר מכן דיווחו הפלסטינים על גל תקיפות נוסף באזור רפיח



טרור הבלונים נמשך: כלי טיס של צה"ל תקף בדרום הרצועה עמדה של ארגון הטרור חמאס - כך אישר הערב (שבת) דובר צה"ל שמסר כי התקיפה בוצעה בתגובה להפרחת זר בלונים שנשא מטען חבלה לעבר שטח ישראל. אין נזק ואין נפגעים מהמטען. זמן קצר לאחר התקיפה, צה"ל תקף שוב בעזה.
התקיפות הערב מגיעות בהמשך לתקיפה אחרת של חיל האוויר ברצועה, זמן קצר לאחר שביום רביעי האחרון התפוצץ בלון נפץ סמוך לבית ביישוב במועצה האזורית אשכול וגרם נזק למבנה ולרכוש. על פי הודעת צה"ל מטוסי ומסוקי קרב תקפו מספר יעדי טרור במתחם צבאי של ארגון הטרור חמאס במרכז הרצועה.
צה"ל אישר אז שהתקיפה בוצעה בתגובה לפגיעה בבית בעוטף עזה ומסר: "צה"ל רואה בחומרה רבה כל ניסיון לפגיעה אזרחי ישראל וימשיך לפעול בתקיפות כנגד התופעות האלו". עוד נכתב כי ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לכל הנעשה ברצועה. בעקבות פגיעת בלון הנפץ לא היו נפגעים בנפש, אך נזק קל נגרם למבנה. מהמשטרה נמסר כי חבלנים שהגיעו למקום טיפלו באירוע. בדובר צה"ל ציינו כי העצם התפוצץ ככל הנראה באוויר.
שוש מחרז, שביתה נפגע מבלון נפץ, סיפרה לחדשות Online שיצאה לגינה ואז לפתע שמעה קול נפץ בכניסה לבית. כתוצאה מהפיצוץ התנפצו הזכוכיות בדלת הכניסה ובחלון סמוך. "נבהלתי מאוד, לא הבנתי מה נפל", אמרה. "חשבתי פצמ"ר. נס שלא נפגעתי, אם הייתי יוצאת שניה קודם זה היה אחרת".

"ההרגשה לא נעימה בכלל אבל התעשתי על עצמי כי אני חיה פה כבר 50 שנה ואני די רגילה לכל האירועים האלה", סיפרה מחרז. "אפילו במלחמות ובמצבי חירום לא התפניתי. אנחנו רגילים לחיות במצב הזה".
