בתקופת ממשלת ברק (צילום: רויטרס)
ברק ופואד בימים טובים יותר | צילום: רויטרס

לילה ראשון בפילוג: בתום יום דרמטי וסוער, מנסה מפלגת העבודה לאסוף את השברים. חברי המפלגה ממתינים להחלטתם של חברי הכנסת איתן כבל, דניאל בן סימון, עמיר פרץ וראלב מג'אדלה - שצפויים לפרוש כבר מחר מהמפלגה גם כן. במצב כזה, יישארו רק ארבעה חברים בה - שלושה מהם יתמודדו על ראשותה. בשלב זה שוררת מחלוקת בסוגיית מינויו של בנימין בן אליעזר כיו"ר זמני של המפלגה.

לאחר שהתפטר מוקדם יותר מתפקידו, מתח הערב יצחק הרצוג ביקורת קשה על התנהלותו של אהוד ברק. "הוא עשה תרגיל של מאורת צפעונים, חושבים שזה הישרדות או האח הגדול אבל בסופו של דבר זה החיים של כולנו", אמר הרצוג.

"אנחנו רצינו לעשות הכל לפי הכללים של חוקת המפלגה שברק כפה על כולנו", המשיך השר המתפטר. "התחלנו לדבר על כינוס ועידה בסוף פברואר-אמצע מרץ, אבל ברק הבין שאף אחד לא יקבל שם את עמדתו ועשה את המהלך".

הרצוג עצמו מציג בחירות מוקדמות ככל שניתן בעבודה. "אני מקווה שכולם, כולל עמיר פרץ, פואד, אבישי ברוורמן, ראלב מג'אדלה ודניאל בן סימון. אני מקווה שכולם יישארו במפלגה, ויוכיחו שהם מחוייבים לערכיה", אמר.

דיונים מרתוניים אל תוך הלילה 

בסיעת "העצמאות" מנהלים הלילה דיונים קואליציוניים מרתוניים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, במטרה להיכנס לממשלה להשיג הסכם קואליציוני מוקדם מוקדם ככל שניתן.

נתניהו, ברק וחברי הסיעה החדשה מנהלים שיחות על הסכם, במסגרתו ישמור לעצמו ראש הממשלה גם את תיק הרווחה. שני תיקים נוספים צפויים להתחלק בין אנשי סיעת "העצמאות". בשלב זה מונה ממשלתו של נתניהו 66 חברי כנסת.

כך תפרו נתניהו וברק את הפירוק

ה"תרגיל" שביצעו הבוקר אהוד ברק ותומכיו בפרישתם ממפלגת העבודה "התבשל" זמן רב. ולמרות זאת, ותיק המפלגה השר בנימין בן אליעזר גילה על רעידת האדמה הפוליטית כשקרא חדשות באינטרנט.

מי שממש לא הופתע מהפרסום הבוקר הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהיה מעורב בתהליך. מקורבו של נתניהו, נתן אשל, נפגש לאחרונה ארוכות עם אהוד ברק בניסיון לתכנן את המהלך הפוליטי. מקורבי ראש הממשלה אמרו היום כי "תם עידן הקומפוזיציה - יושבים בקואליציה ומתנהגים כאופוזיציה".

המהלך החל עוד מאי שביעות רצונו של ברק ומחשבתו לפטר את השר אבישי ברוורמן. השר שלום שמחון הגיע לברק והציע לו לענות לרצון של ה"מורדים" להתפלג - ולעשות זאת קודם לכן.

השניים פנו ל"איש סודם", ראש הממשלה בנימין נתניהו, ויחד עם מקורבו עמי אשל הם התחילו לגלגל את הרעיון. שמחון הגיע ללשכת רה"מ, ברק עשה זאת בבית רה"מ בסוף השבוע. קבוצת הפורשים הזו נסגרה כבר בשבוע שעבר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

רעידת אדמה פוליטית: סיקור מיוחד

אהוד ברק פורש מסיעת העבודה

מכתב הפורשים: "העבודה - מקום בלתי נסבל"

פרשנות: כיצד ישתנה הנוף הפוליטי?

לאן נעלם הביטחון של "החייל הגיבור"?