"מול שטף הביטויים הנמוכים וההפקרות הסיעתית, איש מבין אלה שיצאו כנגד הסיעה ושותפותה בממשלה לא הסיק את המסקנות המתבקשות" - כך כותבים הבוקר חברי הסיעה החדשה שהתפלגה ממפלגת העבודה, בראשותו של היו"ר אהוד ברק.

במכתב שהפיצו הבוקר אהוד ברק, מתן וילנאי, עינת וילף, אורית נוקד ושלום שמחון, נכתב כי "מלבד שניים שפרשו מהכנסת, הנותרים המשיכו לתרץ את המשך ישיבתם בכנסת ובממשלה, תוך שהם פועלים נגד הסיעה, היו"ר והמפלגה, בחוסר יכולתם לגבש את התמיכה הנדרשת למהלכים של פרישה מהסיעה או יציאה מהממשלה".

"מול אווירת ההפקרות וההתפרקות הסיעתית, דווקא ההתעקשות שלנו על התנהלות סיעתית בהתאם לכללים הפכה לחריגה", נכתב. "נהגנו באיפוק מול ביטויים חריגים, התקפות אישיות וזלזול בסיעה. נסיונות חוזרים ונשנים להביא את הסיעה לפעול יחד ולהתנהג במינימום של קולגיאליות התנפצו אל מול פלגנות קיצונית והתנהגות אנרכית".

וילנאי: "העבודה - מקום בלתי נסבל"

במכתב ששיגר הבוקר ח"כ מתן וילנאי עצמו חברי "העבודה", הוא תוקף בחריפות את הסיעה ומכנה אותה "מקום בלתי נסבל".

"חברים יקרים", כותב וילנאי, "הגשנו היום לוועדת הכנסת הודעה על פרישה מסיעת העבודה בכנסת והקמת סיעה מרכזית יהודית ציונית דמוקרטית. בבוא היום סיעה זו תהווה תשתית למפלגה חדשה".

הוא ממשיך, "סיעת העבודה בכנסת הפכה להיות מקום בלתי נסבל בו אי אפשר לקיים חיים פרלמנטריים. חברי מפלגה פעלו נגד המפלגה, הסיעה וראש המפלגה. בכל ישיבה לא ידעת מי איתך ומי עומד לפרוש ולהצטרף למפלגה אחרת".

"על מנת לקדם רעיונות שלנו החלטנו להיפרד ולצאת לדרך חדשה", מסכם וילנאי, סגן שר הביטחון. "הדבר הקשה ביותר זו הפרידה מחברים, אשר אנו קשורים ביחד כבר מספר שנים ומאמינים כמוני כי אנו מפלגה מרכזית ציונית".

רעידת אדמה: מפלגת העבודה מתפרקת

אהוד ברק מפלג את העבודה: שר הביטחון ויו"ר מפלגת העבודה מכנס הבוקר מסיבת עיתונאים דרמטית בכנסת, בה יודיע על כוונתו לפרוש מסיעת העבודה יחד עם עוד 4 חברי כנסת: מתן וילנאי, אורית נוקד, שלום שמחון ועינת וילף. מדובר בקיצה של מפלגת העבודה כפי שאנו מכירים אותה.

תהליך ההתפלגות מתבשל כבר זמן רב, בסיועו של נתן אשל, האיש של ראש הממשלה נתניהו. אשל ישב עם ברק בימים האחרונים שעות ארוכות, כדי לגבש תכנית. גורם בכיר בלשכת ראש הממשלה אמר לרשת ב' כי "אין ספק שהמהלך נועד לייצב את הקואליציה ויאפשר לפעול, יאפשר עבודה מסודרת וקידום נושאים חשובים".

ועדת הכנסת תדון היום בבקשה של ברק, אך מפני שיש לו 4 ח"כים בסיעה החדשה, אין סמכות אמיתית לוועדה פרט לאישור הבקשה. הוועדה היא כמעט חותמת גומי במקרה זה, פרט לעניין שמה של הסיעה החדשה, "העצמאות".

אהוד ברק וסיעתו בקטנה יישארו בממשלת נתניהו, אך שמיניית הח"כים הנותרים, בכללם שני מתנגדיו העיקריים של ברק - אבישי ברוורמן ויצחק הרצוג, ייאלצו ככל הנראה להתפטר.

נתניהו ידע, פואד גילה באינטרנט

פרשנות: כיצד ישתנה הנוף הפוליטי?

לאן נעלם הביטחון של "החייל הגיבור"?

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק