צפו בדברי יעלון, היום (צילום: רויטרס, חדשות)
יעלון וגנץ. ירוצו יחד או בנפרד? | צילום: רויטרס, חדשות

אמש (רביעי) פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי הרמטכ"לים לשעבר בני גנץ ומשה (בוגי) יעלון נמצאים במגעים מתקדמים לריצה משותפת בבחירות הקרובות - אולם האם האידיאולוגיות שלהם יאפשרו זאת?

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

כפי שפורסם בחדשות עשר, בנאום שנשא גנץ בכנס של הקהילה היהודית במקסיקו הוא הביע עמדות המתאימו לאלה של המחנה הציוני. "פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני צריך להיות בראש סדר העדיפויות של ממשלת ישראל", אמר אז גנץ. "האינטרס מספר אחת שלנו הוא למצוא פתרון מבלי להתפשר על צורכי הביטחון".

אולם בספרו של יעלון, "דרך ארוכה קצרה" שיצא בהוצאה מחודשת אתמול, נשמע כי דעותיו ממוקמות בקצה ימני הרבה יותר של המפה הפוליטית. "אין היום הנהגה פלסטינית שמתכוונת באמת לפתרון שתי המדינות, אלא להקמת ישות ערבית במקומה ועל חורבותיה של ישראל", הוא כותב.

יעלון ממשיך לכתוב כי "כפועל יוצא, ברור לחלוטין שאין אפשרות להגיע לפתרון אמת של הסכסוך בעשור הקרוב או בעשורים הקרובים. ליישוב הסכסוך הישראלי-פלסטיני אין להתייחס במונחים של 'פתרון' בעתיד הקרוב, אלא במונחים של 'ניהול סכסוך'".

פתרון הסכסוך - או ניהול הסכסוך? (ארכיון) (צילום: רויטרס, חדשות)
פתרון הסכסוך - או ניהול הסכסוך? (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

עוד הוא כותב: "בכל מכון מחקר שאליו הגעתי, בישראל ובארצות הברית, ביקשתי מעוזרי המחקר שלי לחפש ציטוטים של מנהיגים פלסטיניים שאמרו שמבחינתם סופו של התהליך המדיני הוא שנחיה זה לצד זה, וקווי 67' הם סוף הסכסוך וקץ התביעות. איש עוד לא מצא לי ציטוט כזה. אני יודע שמאכזב לשמוע את זה, במיוחד בקרב מי שתמך בהסכמי אוסלו, אבל עדיף להתאכזב מאשר להתעלם מהמציאות ומהאמת".

לכאורה, יש היגיון בחבירה בין שני בכירי מערכת הביטחון לשעבר. רשימת רמטכ"לים תיתן מענה לסדר יום ביטחוני וגם יהיה קשה להדביק לה דימוי שמאלני כשמדובר ביעלון. בשלב זה, כך מסתמן, גנץ לא מעוניין לחבור למחנה הציוני או ליש עתיד. עם זאת, יעלון הבהיר בעבר כי אין לו כוונה להיות דמות זניחה באף מפלגה בה ירוץ, ולכן לא ברור כיצד יתיישבו שתי האידיאולוגיות הביטחוניות תחת רשימה אחת.

גנץ רשם מפלגה, יעלון עדיין בהקמה

מוקדם יותר היום רשם גנץ את מפלגתו, "חוסן לישראל" ברשם המפלגות. לפי הרישום מטרות המפלגה הן: "המשך ביסוס וחיזוק מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית לאור החזון הציוני, כפי שבא לידי ביטוי במגילת העצמאות, תוך קביעת ושינוי סדר העדיפויות הלאומי בנושאים הבאים - חינוך, פיתוח תשתיות לאומיות, חקלאות, חוק, משפט וביטחון פנים, מדיניות רווחה, שלום וביטחון". בסקרים זוכה המפלגה לכ-16 מנדטים, ומוצבת במקום השני אחרי "הליכוד".

רק שלשום הכריז יעלון על הקמת מפלגה בראשותו. בסרטון שהעלה לרשתות החברתיות אמר: "זה הזמן שלנו לקחת אחריות". הדברים מגיעים על רקע החלטת ראשי הקואליציה לפזר את הכנסת ולצאת לבחירות ב-9 באפריל. "אני יוצא לדרך בראש מפלגה", אמר השר לשעבר. "זאת תהיה מפלגה בלי קונצים. כל חיי הייתי החייל של המדינה, אני קורא לכם להיכנס יחד איתי מתחת לאלונקה ולהביא תקווה לישראל. הגיע הזמן למנהיגות אחרת".

עוד בסרטון הבטיח יעלון כי יציג בקרוב רשימה למפלגתו החדשה: "רשימה בה תמצאו את ארץ ישראל הטובה, הערכית ונקיית הכפיים". כבר בסרטון התייחס יעלון לאפשרות שישלב כוחות עם מועמדים אחרים: "אני גם קורא לחבירות ושילובי כוחות כדי להציב אלטרנטיבה להנהגת המדינה ופועל לקדם זאת".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו